molecular & materials engineering

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Onderzoek en ontwikkel nieuwe materialen en (bio)moleculaire structuren om doorbraken mogelijk te maken op het gebied van medicijnen, energie, voedsel en meer.

Om technologische, maatschappelijke vraagstukken aan te kunnen pakken, zijn vaak nieuwe materialen nodig met specifieke eigenschappen: of het nu gaat om ontwikkelingen op het gebied van medicijnen, energie, voedsel of transport. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste generatie batterijen, zonnepanelen, lab-on-a-chip apparaten voor de diagnose van ziekten, of vleesvervangers met een verbeterde structuur. Geen van deze ontwikkelingen is mogelijk zonder nieuwe materialen en moleculaire structuren.

De specialisatie Molecular & Materials Engineering leert je nieuwe materialen en (bio)moleculaire structuren met hightech toepassingen te ontwerpen, synthetiseren, modelleren, karakteriseren en toe te passen. Je verdiept je in de materiaalchemie, waaronder organische en supramoleculaire chemie, anorganische en organische materialen en polymeerchemie.

Met de expertise die je opdoet in deze specialisatie ben je erg gewild op de arbeidsmarkt, aangezien nieuwe materialen en structuren een essentiële rol spelen in ontwikkelingen binnen allerlei sectoren. Na afstuderen kun je doorgaan met een PhD en een carrière starten als onderzoeker, of je gaat aan de slag op een R&D afdeling van een hightech bedrijf.

BELANGRIJKE ONDERZOEKSGEBIEDEN

Het huidige onderzoek naar organische materialen (polymeren) vindt vooral plaats op nanometerschaal en is gericht op de beheersbare fabricage van complexe polymere architecturen en hun toepassing in functionele systemen (zoals moleculaire motoren, sensoren en actoren). Ook wordt het potentieel van biocompatibele en biologisch afbreekbare polymeren in weefselmanipulatie onderzocht. Een ander onderzoeksgebied is het gebruik van polymere nanodeeltjes met speciale oppervlakken als dragers voor gerichte toediening van medicijnen of genetisch materiaal.

DE OPLEIDING VOOR JOU?

Deze specialisatie is bedoeld voor studenten die hun kennis van materialen en structuren willen verdiepen.

Deze specialisatie is engelstalig. Wil je meer weten?
Bezoek de engelstalige website
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies