Verken de campus vanuit je eigen auto

molecular & materials engineering

De specialisatie Molecular & Materials Engineering richt zich op het ontwerpen, vervaardigen, verwerken, toepassen en analyseren van nieuwe materialen met hoogwaardige technische eigenschappen.

WAT IS MOLECULAR & MATERIALS ENGINEERING?

Binnen het vakgebied materiaalchemie richt deze specialisatie zich op polymeren met gedefinieerde moleculaire en mesoscopische structuren, anorganische en organometallische verbindingen, en de constructie en analyse van polymeeroppervlakken en polymeerraakvlakken. 

BELANGRIJKE ONDERZOEKSGEBIEDEN

Het huidige onderzoek naar organische materialen (polymeren) vindt vooral plaats op nanometerschaal en is gericht op de beheersbare fabricage van complexe polymere architecturen en hun toepassing in functionele systemen (zoals moleculaire motoren, sensoren en actoren). Ook wordt het potentieel van biocompatibele en biologisch afbreekbare polymeren in weefselmanipulatie onderzocht. Een ander onderzoeksgebied is het gebruik van polymere nanodeeltjes met speciale oppervlakken als dragers voor gerichte toediening van medicijnen of genetisch materiaal.

DE OPLEIDING VOOR JOU?

Deze specialisatie is interessant voor bachelorstudenten die hun kennis op het gebied van materiaalkunde willen verdiepen.

Deze specialisatie is Engelstalig. Wil je meer weten? Bekijk dan onze Engelstalige website.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies