Verleg je grenzen. Verbind disciplines. Stort je op praktische teamprojecten. Bepaal je eigen leerweg. Groei als professional en als persoon op de Universiteit Twente!

De visie die het verschil maakt

Onze kijk op de wereld, waarin jij later gaat werken, heeft ons gebracht tot een unieke visie op onderwijs en onderzoek. En op het type wetenschappers, ingenieurs en vakmensen dat onze wereld in de toekomst nodig heeft.

  • De uitdagingen waar onze wereld voor staat zijn complexer dan ooit. Het aangaan van deze uitdagingen vraagt om creatief, multidisciplinair denken. Daarom combineren wij technologie met gedrags- en sociale wetenschappen in vrijwel alles wat we doen. En leren we jou grenzen te verleggen en nieuwe verbindingen te creëren.
  • Veel hedendaagse problemen overstijgen onze grenzen. Vaak nemen ze zelfs mondiale proporties aan: één van de redenen waarom wij een sterk internationaal profiel hebben en cross-culturele samenwerking stimuleren. 
  • Wij staan voor ondernemerschap. Leren moet leiden tot positieve, zinvolle veranderingen die maatschappelijk het verschil maken, vinden wij. Daarom zijn we sterk gericht zijn op toepassing en valorisatie en belonen creativiteit, innovatie en lef. Teamwerk en praktische projecten hebben we hoog in het vaandel staan. 
  • Wij geloven dat het vermogen om verandering te creëren een kwestie is van persoonlijkheid, niet alleen van intelligentie. Vanuit die overtuiging investeren wij stevig in jouw persoonlijke groei: op weinige andere universiteiten krijg je zoveel persoonlijke begeleiding als hier. En dat alles in een ontspannen, informele sfeer, waarin ‘peer learning’ (leren van medestudenten) een belangrijke rol speelt en onze staf paraat staat om jou te helpen je eigen leerweg uit te stippelen.

Nieuwsgierig? Ontdek meer over de organisatie van ons onderwijs en onze faculteiten, de kwaliteit van ons onderwijs en onze reglementen.

Projectonderwijs en thematische modules

Onze opleidingen bestaan uit modules van tien weken. Elke module draait om een thema en omvat allerlei onderwerpen en leermethoden: colleges, workshops, feedbacksessies met medestudenten. In elke module staat een teamproject centraal, waarin je samen met een groepje medestudenten een actueel probleem aanpakt en zo je kennis praktisch toepast. Deze projecten zijn uitdagend, leuk en van essentieel belang voor het succes van onze opleidingen. Lees meer over het Twents Onderwijsmodel (TOM)

Onze opleidingen

Op dit moment bieden wij 20 bachelor- en 37 masteropleidingen op het gebied van Biomedical Technology & Health, Engineering, European Public Administration, IT, International Business Administration, Behavioural Sciences and Science & Technology. Je kunt bij ons via diverse routes binnen onze bachelor- en masteropleidingen ook je lesbevoegdheid halen. Bekijk het overzicht van bachelor- en masteropleidingen.

Pre-master & masterprogramma's
Met je HBO-bachelor doorstromen naar de UT?
Bekijk de mogelijkheden

University College Twente

Het meest opvallende van onze verschillende Honours-opleidingen is University College Twente (UCT), met de unieke, multidisciplinaire, Engelstalige bacheloropleiding Technology and Liberal Arts & Sciences (afgekort ATLAS) voor getalenteerde studenten. Lees meer over UCT en de ATLAS bacheloropleiding of kijk op het UCT YouTube-kanaal.

Excellentie

Voor excellente studenten bieden we diverse mogelijkheden, afhankelijk van je talent, ondernemerschap of motivatie. Je kunt opgeven als je een discipline buiten je eigen opleiding wilt verkennen en je je creatief wilt laten uitdagen. Lees meer over onze excellentietrajecten.

groeiend aanbod aan geïntegreerde master- en PhD-opleidingen

Het Twente Graduate School biedt een toenemend aantal geïntegreerde master- en PhD-opleidingen voor uitmuntende masterstudenten die een carrière als onderzoeker ambiëren. Lees meer over promoveren aan de UT.

Parttime onderwijs voor professionals en managers

Onder de naam Professional Learning & Development (PLD) bieden wij hoger opgeleide Nederlandse professionals en managers diverse hoogstaande bijscholingsmogelijkheden, die bovendien sterke netwerkkansen bieden. Denk onder meer aan praktijkgerichte, parttime masteropleidingen, cursussen en masterclasses op terreinen waarin wij ons als universiteit onderscheiden. Lees meer over het Professional Learning & Development-programma.

POSTDOCTORALE OPLEIDINGEN

De UT biedt op verschillende terreinen korte opleidingen en in-servicetrainingen.

Postdoccursussen Technische Geneeskunde

Ons hoogstaande postdoctorale onderwijs op het gebied van Technische Geneeskunde, onderdeel van de gelijknamige opleiding, combineert techniek en geneeskunde en is gericht op medisch-technisch specialisten, biomedische ingenieurs, medisch specialisten, aio’s en andere medische professionals.

Postdoccursussen Scheikunde en Engineering Sciences

Tot onze korte cursussen op het gebied van Scheikunde en Engineering Sciences behoren onder meer de cursussen Extrusie, Procestechnologie (beide Nederlandstalig) en Rubbertechnologie.

Postdoconderwijs in Geo-Informatiewetenschappen en Aardobservatie

Onze Faculteit ITC verzorgt internationaal postdoctoraal onderwijs op het gebied van geo-informatiewetenschappen en aardobservatie, met gebruikmaking van remote sensing (RS) en geografische informatiesystemen (GIS). ITC biedt ook een masteropleiding Geo-information Science and Earth Observation (Engelstalig) met zeven specialisaties: 

1.       Applied Earth Sciences – Geological Remote Sensing

2.       Applied Earth Sciences – Natural Hazards, Risks and Engineering

3.       Geo-Informatics

4.       Land Administration

5.       Natural Resources Management

6.       Urban Planning and Management

7.       Water Resources and Environmental Management

Daarnaast biedt ITC een Post-Graduate Diploma-opleiding (PGD)  en een breed scala van korte cursussen en cursussen-op-afstand.

BEURZEN

Als je een uitmuntend student bent aan de UT kun je in aanmerking komen voor een beurs of een prijs. Deze worden soms verstrekt door de overheid, soms door fondsen of individuele sponsoren. Het Universiteitsfonds Twente en onze faculteiten beschikken ook over bescheiden beurzen voor excellente studenten.

Lees meer over het Universiteitsfonds Twente en over Beurzen & Prijzen.

STUDIE-ADVIES EN STUDENTBEGELEIDING

Aan de Universiteit Twente investeren wij graan in jouw persoonlijke groei. Onze studie-advisering en studentbegeleiding vormen wezenlijke onderdelen van de kwaliteit en effectiviteit van ons onderwijs. Van je studieadviseur kun je zowel onderwijsadvies als meer persoonlijke ondersteuning verwachten. Bij Student Affairs Coaching & Counselling (SACC) kun je aankloppen voor informatie, advies en ondersteuning bij vragen rondom je studie, je persoonlijke ontwikkeling of carrière.

Lees meer over Student Affairs, Coaching & Counselling.

Student Services

Bij Student Services kun je terecht voor allerlei zaken die je moet regelen om te studeren. Denk hierbij aan informatie over aanmelden en inschrijven voor een opleiding, herinschrijven, uitschrijvencollegegeld, afwijkend tarief voor de pre-master, je collegekaart, het ophalen van documentenStudielink, een renteloze lening voor laptop etc. 

Informatie over de UT in andere talen

De meeste online informatie over de UT is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Informatie over onze bacheloropleidingen bieden we ook in het Duits aan. De belangrijkste feiten staan ook in andere talen op onze website voor studenten uit de volgende landen: