Master Mechanical Engineering

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

De tweejarige masteropleiding Mechanical Engineering wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari.

Het pre-master programma start in september. Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Mechanical Engineering aan.

Op onze Engelstalige website lees je meer over de opbouw van de opleidinghet pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Master Mechanical Engineering

Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerp en de analyse van machines, constructies, producten en productieprocessen. Mechanical Engineering laat je verdiepen in een van deze disciplines.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Mechanical Engineering
Graad: MSc
CROHO-code
60439
Faculteit
Engineering Technology
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 februari 2024
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Vrijwel elk aspect van onze moderne wereld is in zekere zin een werktuigbouwkundig product, van krachtcentrales en olieraffinaderijen tot staalfabrieken en stormvloedkeringen. Werktuigbouwkundigen zijn de drijvende kracht achter al onze moderne vervoermiddelen en ze zijn ook verantwoordelijk voor innovaties op het gebied van bijvoorbeeld biogeneeskunde.

Onderzoek en specialisatie

Ons onderzoek is gericht op het ontwikkelen van kennis van de totale levenscyclus van systemen en voorwerpen, vanaf het eerste idee tot het ontwerp, de productie, inbedrijfname, het onderhoud en de sloop. Maatschappelijk nut en respect voor het milieu vormen daarbij onze belangrijkste inspiratiebron.

Waarom Mechanical Engineering?

Of het nu gaat om grootschalige installaties of medische precisieapparatuur, werktuigbouwkundigen passen hightechoplossingen toe in een menselijke context. De masteropleiding Mechanical Engineering leidt je op tot een deskundige die het hele proces doorgrondt, vanaf het eerste idee tot ontwerp en analyse, en daarna de ontwikkeling van producten, processen en systemen. De opleiding biedt unieke mogelijkheden om deze verschillende disciplines te combineren en stimuleert je om de grenzen van het haalbare op te zoeken.

Carrièreperspectieven

Een masterdiploma Mechanical Engineering is een uitstekend uitgangspunt voor een boeiende carrière die veel voldoening geeft. Onze afgestudeerden vinden hun weg in onderzoek & ontwikkeling of ontwerp & constructie, gaan aan de slag bij een overheidsinstelling of beginnen na hun master aan een promotieonderzoek.

Specialisaties

De masteropleiding Mechanical Engineering biedt de volgende zeven specialisaties:

Op onze Engelstalige website vind je de volledige informatie per specialisatie.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies