Zie Onderwijs

Bacheloropleidingen Universiteit Twente

Studie kiezen? Volg de Online Open Day op 20 november!

Kom studeren aan dé internationale, technology-driven onderzoeksuniversiteit die je opleidt om maatschappelijk het verschil te maken.

Ben jij bezig met je studiekeuze en wil je straks dé professional van de toekomst zijn? Uitstekend opgeleid en gewild bij overheid of bedrijfsleven om jouw vaardigheden de uitdagingen van morgen op te lossen? Bij Universiteit Twente (UT) in Enschede volg je wetenschappelijk onderwijs (wo) en werk je tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Bacheloropleidingen

Kies voor technische of technologische (toegepaste techniek) wetenschappen, het internationale honours programma aan de University College Twente of een bachelor in engineering, health, natuur-, gedrags- of sociale en managementwetenschappen. 

Welke bachelor past bij jouw interesses en talenten?
Bekijk alle bachelors

Studeren tijdens de coronasituatie

Als aankomend student vraag je je vast af hoe studeren er tijdens COVID-19 uitziet. Op deze (Engelse) pagina lees je hoe de UT omgaat met deze situatie zodat je veilig kunt studeren. Heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

Campus video

Benieuwd hoe een dag op de campus zou zijn? Twee manieren om daar achter te komen! Kom langs tijdens een Open Dag en beleef het uit de eerste hand - en bekijk onze campusvideo.

Doe mee aan een (online) Open Dag

De allerbeste manier om erachter te komen of de UT bij jou past, is het bezoeken van de campus tijdens een Open Dag. Of neem deel aan een Online Open Dag: een online event om de universiteit virtueel te verkennen en te chatten met studenten en studieaviseurs.

Future-proof onderwijsmodel

Onze bacheloropleidingen zijn niet strak omlijnd. Je leert juist technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen op universitair niveau te verbinden om zo tot creatieve, innovatieve oplossingen te komen die mens en maatschappij hard nodig hebben. Als UT-afgestudeerde heb je je inhoudelijk en persoonlijk sterk ontwikkeld. Je weet hoe wetenschapelijke kennis slim toe te passen en bruikbaar te maken. Ook ben je je bewust van de samenhang tussen technologie, mens en maatschappij. Dat is het resultaat van ons onderwijsmodel: de focus van onze universitaire bacheloropleidingen ligt zowel op inhoudelijke kennis als op het ontwikkelen van jouw vaardigheden in ondernemen, onderzoeken en ontwerpen. In Enschede ontdek je zelf welke rol bij jou past. 

Jouw studietijd wordt onvergetelijk!
  • Als UT-student ben je onderdeel van een hechte communityen leer je mensen en culturen uit de hele wereld kennen. 
  • Profiteer van de prachtige all-in campus met tientallen sport- en culturele voorzieningen, studentenhuizen en zelfs een Starbucks!
  • Je volgt toekomstgericht onderwijs: uitdagende praktijkopdrachten en teamprojecten. 
  • Volop ruimte om te experimenteren en te pionieren!
  • Je volgt wetenschappelijk onderwijs (wo) aan de meest ondernemende universiteit van NL die continue anticipeert op wat er gebeurt in de wereld.

Is jouw startup de volgende?

Al jaren zijn we de meest ondernemende universiteit in Nederland. We zijn sterk in de toepassing van kennis en zetten onze expertise in om de samenleving op een zinvolle manier te beïnvloeden. Jouw creativiteit, innovatie en lef belonen we! Al meer dan 1.000 startups hebben we geholpen hun business te lanceren vanaf de campus. En met succes! Je kent deze bedrijven vast: Booking.com, Takeaway.com, Demcon.nl en Scisports. De startup hub Incubase adviseert ondernemende studenten van de Universiteit Twente met hun innovatieve bedrijfsidee. Op de campus bieden we plaats aan meer dan 130 studentenstarters. Wat zijn jouw plannen?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies