Zie Onderwijs

Bacheloropleidingen Universiteit Twente

Bachelor Online Open Dagen op 12 en 13 maart

kom studeren aan dé internationale, technology-driven onderzoeksuniversiteit die je opleidt om maatschappelijk het verschil te maken.

Ben jij bezig met je studiekeuze en wil je straks dé professional van de toekomst zijn? Uitstekend opgeleid en gewild bij overheid of bedrijfsleven om jouw vaardigheden de uitdagingen van morgen op te lossen? Bij Universiteit Twente (UT) in Enschede volg je wetenschappelijk onderwijs (wo) en werk je tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Bacheloropleidingen

Ga voor technische of technologische (toegepaste techniek) wetenschappen, het internationale honours programma aan de University College Twente of een bachelor in engineering, natuur-, gedrags- of managementwetenschappen. 

Welke bachelor past bij jouw interesses en talenten?
Bekijk alle bachelors

Studeren tijdens de coronasituatie

Het coronavirus (COVID-19) leidt tot vragen over de gevolgen voor jouw opleiding aan UT. Neem contact op als je een andere vraag hebt. 

 • Hoe ziet mijn studiejaar er in 2020/2021 uit?

  Sinds eind augustus zijn de campusfaciliteiten voor onderwijs en onderzoek voor het nieuwe academisch jaar 2020-2021 weer geopend. Binnen de Covid-19 richtlijnen van de overheid, zorgen we voor zoveel mogelijk contact tussen docenten en studenten. Practica, examens en lessen waarin persoonlijk contact en directe interactie essentieel en onmisbaar zijn, bieden we wanneer mogelijk op de campus aan.

  In deze videoboodschap (Engels) deelt voorzitter College van Bestuur, Victor van der Chijs, onze visie op het onderwijs in het komende studiejaar (2020-2021).

  Voor eerstejaarsstudenten

  Onderwijsactiviteiten voor nieuwe eerstejaarsstudenten staan hoog op onze prioriteitenlijst, omdat we vinden dat een warm en persoonlijk onthaal belangrijk is voor een goede start van je academische studentencarrière. In dit stadium lijkt het erop dat we een aanzienlijk aantal activiteiten op de campus kunnen hervatten. Wanneer dat voor bepaalde onderdelen niet mogelijk is, verplaatsen we dat naar online. Sommige opleidingen bieden zowel fysieke als online lessen aan. Om studenten te ondersteunen die niet op de campus kunnen komen, vanwege Covid-19 gerelateerde omstandigheden in hun land of regio, bieden we desgewenst online alternatieven aan.

  Vragen?

  Aarzel niet om contact met op te nemen.

 • Veelgestelde vragen en antwoorden

  Aankomende en huidige studenten vinden op deze pagina antwoorden op de meest gestelde vragen over bijvoorbeeld stages en opdrachten, afstuderen, regels en voorschriften en studievertraging.

  Andere vraag?

  Staat je vraag er niet bij, twijfel dan niet om contact op te nemen.

Campus video

Benieuwd hoe een dag op de campus zou zijn? Twee manieren om daar achter te komen! Kom langs tijdens een Open Dag en beleef het uit de eerste hand - en bekijk onze campusvideo. Bereid je voor op een ervaring vol met coole actie, coole tech en hele coole mensen... 

Doe mee aan een (online) Open Dag

De allerbeste manier om erachter te komen of de UT bij jou past, is het bezoeken van de campus tijdens een Open Dag. Of neem deel aan een Online Open Dag: een online event om de universiteit virtueel te verkennen en te chatten met studenten en studieaviseurs.

Future-proof onderwijsmodel

Onze bacheloropleidingen zijn niet strak omlijnd. Je leert juist technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen op universitair niveau te verbinden om zo tot creatieve, innovatieve oplossingen te komen die mens en maatschappij hard nodig hebben. Als UT-afgestudeerde heb je je inhoudelijk en persoonlijk sterk ontwikkeld. Je weet hoe wetenschapelijke kennis slim toe te passen en bruikbaar te maken. Ook ben je je bewust van de samenhang tussen technologie, mens en maatschappij. Dat is het resultaat van ons onderwijsmodel: de focus van onze universitaire bacheloropleidingen ligt zowel op inhoudelijke kennis als op het ontwikkelen van jouw vaardigheden in ondernemen, onderzoeken en ontwerpen. In Enschede ontdek je zelf welke rol bij jou past. 

Jouw studietijd wordt onvergetelijk!
 • Als UT-student ben je onderdeel van een hechte communityen leer je mensen en culturen uit de hele wereld kennen. 
 • Profiteer van de prachtige all-in campus met tientallen sport- en culturele voorzieningen, studentenhuizen en zelfs een Starbucks!
 • Je volgt toekomstgericht onderwijs: uitdagende praktijkopdrachten en teamprojecten. 
 • Volop ruimte om te experimenteren en te pionieren!
 • Je volgt wetenschappelijk onderwijs (wo) aan de meest ondernemende universiteit van NL die continue anticipeert op wat er gebeurt in de wereld.

Is jouw startup de volgende?

Al jaren zijn we de meest ondernemende universiteit in Nederland. We zijn sterk in de toepassing van kennis en zetten onze expertise in om de samenleving op een zinvolle manier te beïnvloeden. Jouw creativiteit, innovatie en lef belonen we! Al meer dan 1.000 startups hebben we geholpen hun business te lanceren vanaf de campus. En met succes! Je kent deze bedrijven vast: Booking.com, Takeaway.com, Demcon.nl en Scisports. De startup hub Incubase adviseert ondernemende studenten van de Universiteit Twente met hun innovatieve bedrijfsidee. Op de campus bieden we plaats aan meer dan 130 studentenstarters. Wat zijn jouw plannen?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies