HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenPhilosophy of Science Technology and Society

Philosophy of Science, Technology and Society

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Masteropleiding filosofie

Ben je geïnteresseerd in het analyseren en evalueren van de rol van technologie in een brede sociale context? Heb je affiniteit met technologie en het vermogen om te filosoferen over de invloed van technologie op de samenleving? Dan is de tweejarige filosofie masteropleiding Philosophy of Science, Technology and Society iets voor jou. Het programma wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september.

Op onze Engelse website lees je meer informatie. 

Impact van Technologie op de samenleving

In de filosofiemaster Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.

Focus en vakgebieden van de studie

Deze master in filosofie wordt gekenmerkt door een empirische oriëntatie. In plaats van een focus op alleen de filosofische traditie of het begrijpen van technologie in het algemeen, analyseren we specifieke technologieën en hun impact op de samenleving. 

Onderzoek en keuzevakken

In het tweede jaar kun je vijf keuzevakken kiezen, in elke gewenste combinatie. Tegelijkertijd begin je je scriptieonderwerp en onderzoeksvraag te verfijnen in de MasterLab-cursus. Lees meer over de keuzevakken op de Engelstalige pagina. 

Waarom filosofie studeren in Twente?

De combinatie van filosofie en technologie is hét kenmerk van PSTS, waardoor het een ideale keuze is voor studenten filosofie of sociale wetenschappen of studenten met een technische achtergrond. PSTS is sterk internationaal georiënteerd; veel van onze docenten komen uit het buitenland en de opleiding trekt studenten aan van over de hele wereld. Lees meer over waarom Philosophy of Science, Technology & Society . 

Carrièreperspectieven

Als PSTS-student doe je kennis op van actuele technologische ontwikkelingen gecombineerd met de vaardigheden om deze filosofisch en methodologisch te beoordelen. Onze studenten vinden werk in de academische wereld, R&D, consultancy, beleidsorganisaties en commerciële bedrijven. Velen kiezen voor een carrière in onderzoek en gaan promoveren. Meer informatie over carrièreperspectieven vind je hier. 

Iets voor jou?

De masteropleiding Philosophy of Science, Technology and Society is voor alle Nederlandse en internationale studenten met:

Kijk hier voor meer informatie over toelatingseisen of lees de testimonials van studenten.

Ervaringen van drie studenten

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Philosophy of Science, Technology and Society
Certificatie: MSc
CROHO-code
60024
Faculteit
Behavioural Management and Social Sciences
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd / deeltijd
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies