Master Electrical Engineering / Elektrotechniek

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Verleg de grenzen van wat mogelijk is in de elektrotechniek.

Elektrotechniek is essentieel als het gaat om technologische vooruitgang. Wil jij de grenzen verleggen van wat mogelijk is in de elektrotechniek? En zo werken aan hightech toepassingen in verschillende gebieden, van de gezondheidszorg tot de chipindustrie en van lucht- en ruimtevaart tot de energiesector? Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van chiparchitectuur, het ontwikkelen van implanteerbare en draagbare medische apparaten, het verbeteren van de efficiëntie van zonnecellen of het klaarstomen van het elektriciteitsnetwerk voor duurzame energiebronnen. In de master Electrical Engineering aan de Universiteit Twente houd jij je bezig met impactvol onderzoek en innovatieve technologieën die de toekomst van elektronica vormgeven.

Tijdens deze tweejarige, Engelstalige masteropleiding leer je elektrische componenten en systemen te onderzoeken, ontwerpen, analyseren, ontwikkelen en optimaliseren. Je houdt je bezig met uiteenlopende toepassingen, zoals smartphones, computers, medische apparatuur, elektriciteitsnetten, voertuigen of productieprocessen. Deze master heeft een sterke focus op signaalverwerking en -analyse en ook op het daadwerkelijke ontwerp en de ontwikkeling van elektrische componenten en systemen. Als student krijg je de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling en optimalisatie van technologieën zoals slimme sensoren, zonnecellen en AI-ondersteunde patroonherkenning. 

Start master Electrical Engineering

De masteropleiding Electrical Engineering start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je alleen in september beginnen en aansluitend deze master volgen.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Kies een specialisatie

Binnen de master Electrical Engineering heb je de vrijheid om je eigen master samen te stellen op basis van jouw interesses en ambities. Wil je je verdiepen in draadloze communicatie- en sensorsystemen? Of ben je nieuwsgierig naar de biomedische kant van elektrotechniek? Misschien wil je graag energiesystemen optimaliseren, of wil je je liever richten op integrated circuit design. Of verdiep je je liever in toepassingen op nanoschaal? Je bouwt je eigen expertise in een specifiek domein door een specialisatie te kiezen.

Jouw keuze voor een specialisatie bepaalt welke vakken je volgt en het type onderzoek dat je gaat doen tijdens je masterscriptie. Je hebt de keuze uit elf (Engelstalige) specialisaties. Keuzestress? Je kunt er ook twee combineren!

Carrièremogelijkheden

Er is veel vraag naar elektrotechnisch ingenieurs in veel sectoren, zoals de gezondheidszorg, de energiesector, telecommunicatie, de maakindustrie of de lucht- en ruimtevaartsector, om maar een paar voorbeelden te noemen. Deze master biedt dus uitstekende carrièrekansen. De meeste studenten krijgen zelfs al een baan aangeboden voor ze daadwerkelijk zijn afgestudeerd!

Na het behalen van je masterdiploma kun je aan de slag bij een groot aantal techbedrijven, IC-ontwerpers, fabrikanten van halfgeleiders en micro-elektronica, energiecentrales of (groene) energiebedrijven, ruimtevaartcentra, of onderzoeksinstituten. Je zou kunnen werken als ontwerp- of procesingenieur, data-analist, biomedisch ingenieur of R&D engineer of scientist, om slechts een paar van de vele mogelijkheden te noemen. Je Je kunt er ook voor kiezen om na je master een PhD te behalen en een carrière als onderzoeker na te streven, of je start je eigen bedrijf! 

Quicklinks

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Electrical Engineering
Certificatie: MSc
CROHO-code
60353
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies