Zie Alle masteropleidingen

Master Electrical Engineering / Elektrotechniek

Ben jij geïnteresseerd in high-tech elektronische systemen? En vind jij het ontwerpen en ontwikkelen van elektronische en elektrotechnische sytemen een uitdaging? Dan is de tweejarige masteropleiding Electrical Engineering iets voor jou. Het programma wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari. Het pre-master programma start in september.

Op onze Engelse website lees je meer over

Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Electrical Engineering aan.

» Ga door naar de Engelstalige website van Electrical Engineering

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Electrical Engineering
Graad: MSc
CROHO-code
60353
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 februari 2022
1 september 2022
1 februari 2023
1 september 2023
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Electrical Engineering in het kort

Deze masteropleiding daagt je uit nieuwe methodes en technologieën te ontwikkelen voor hightech elektronische systemen in nanotechnologie, robotica, elektronica, telecommunicatie of biomedisch.

Focus en vakgebieden

Electrical Engineering leert je hoe moderne technologie toegepast kan worden om elektronische systemen verder te verbeteren, versnellen of te verkleinen. Het biedt je vaardigheden en expertise die je kunt toepassen in vrijwel alle aspecten van technologie. Je wordt uitgedaagd om high-tech systemen te verbeteren, met een nadruk op thema’s als duurzaamheid, gezondheid en veiligheid.

Onderzoek en specialisatie

Ons onderzoek richt zich op veel gebieden, van microsystemen, mechatronica en telecom tot integrated circuit design/architectuur en biomedische toepassingen. Je kunt een groot deel van het programma naar eigen wens inrichten (van technische tot bestuurlijke aspecten).

Waarom Electrical Engineering?

Deze Engelstalige opleiding biedt je een breed aanbod aan interessante specialisaties, kleine klassen en persoonlijke begeleiding en geeft je de mogelijkheid om je perspectief internationaal te verbreden.

Carrièreperspectieven

Electrical engineers vinden eenvoudig een baan, vooral omdat hun opleiding een heel wetenschapsgebied omvat in plaats van slechts een specifiek vak. Zonder electrical engineers waren er geen auto’s, vliegtuigen, mobiele telefoons, tablets, pc’s of tv’s. Deze opleiding biedt een van de beste carrièreperspectieven.

Specialisaties 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies