Interaction Technology

Bekijk de presentaties van onze masters 

Hoever zijn we met menselijke robots, waarmee we kunnen praten en die onze emoties begrijpen en daarop reageren? Heb jij je ooit afgevraagd hoe Google Translate werkt? Zou je willen weten hoe je dat kunt verbeteren? Dan is de tweejarige masteropleiding Interaction Technology iets voor jou. Het programma wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari. Het pre-master programma start in september.

Op onze Engelse website lees je meer over

Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

» Ga door naar de Engelstalige website van Interaction Technology

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Interaction Technology
Graad: MSc
CROHO-code
60030
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2022
1 februari 2023
1 september 2023
1 februari 2024
1 september 2024
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Interaction technology in het kort

Deze masteropleiding richt zich op intelligente, sociaal bewuste, interactieve systemen, die automatisch voldoen aan de wensen van gebruikers (mens machine interactie en kunstmatige intelligentie).

Focus en vakgebieden

De interface tussen computer en gebruiker is een belangrijk onderwerp voor onderzoekers en ontwerpers. Hoe voorzien machines gebruikers van informatie? Hoe kunnen gebruikers machines besturen en manipuleren?

Tijdens de master Interaction Technology leer je meer over de verschillende aspecten van de interactie tussen mens en machine, variërend van technologische basisvraagstukken tot geavanceerde onderwerpen op het gebied van de natuurlijke mechanismen van interactie en intelligent media. Onderwerpen zijn onder meer spraakherkenning en natuurlijk taalverwerking, virtual reality, robotica en AI. Je leert complexe, multi-modale interfaces te ontwerpen en je onderzoekt de menselijke factoren en interfaces van verschillende media.

Je combineert technische kennis en vaardigheden van interactietechnologie en gebruikersgeoriënteerde ontwerpmethoden en krijgt inzicht in hoe mensen omgaan met technologie. Je ontwikkelt en bestudeert geavanceerde interfaces in projecten in samenwerking met studenten met verschillende achtergronden, waaronder engineering, menswetenschappen, kunst en design.

Je kunt je ook aanmelden voor de double degree opleiding Human Computer Interaction and Design (HCID). De Universiteit Twente neemt deel aan een Europees programma: EIT Digital Master School. De opleiding en de double degree worden verdeeld over twee universiteiten, waarvan je één jaar op de UT en één jaar op een van de deelnemende buitenlandse partner universiteiten volgt. Op de UT volg je vakken uit de Interaction Technology master in combinatie met entrepreneurship vakken.

Specialisaties

Deze opleiding heeft geen specialisaties.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies