HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenIndustrial Engineering & Management

Industrial Engineering & Management

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Bedrijven en organisaties hebben creatieve, multidisciplinaire managers nodig die technologische knowhow weten te combineren met technische én managementvaardigheden.

Zie jij jezelf deze rol vervullen in bijvoorbeeld een productie- of logistiek bedrijf, binnen de zorgsector of binnen de financiële wereld? Wil jij leren hoe je problemen binnen (internationale) organisaties oplost en de prestaties verbetert met behulp van simulaties, wiskundige en statistische modellen? Dan is de master Industrial Engineering & Management (Technische Bedrijfskunde) aan de Universiteit Twente (UT) de juiste keuze voor jou.

Tijdens deze tweejarige, Engelstalige masteropleiding leer je operationele processen te verbeteren, waarbij je meerdere en soms tegenstrijdige doelen in overweging moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van kwaliteit en service, het managen van risico’s, het verhogen van de productiviteit en/of het verlagen van kosten. De multidisciplinaire aanpak van deze master maakt van jou een allround, maar nog steeds gespecialiseerde manager waar veel organisaties naar op zoek zijn.

Start master Industrial Engineering & Management

De masteropleiding Industrial Engineering & Management (IEM) start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, start je in september en kun je de master vervolgen in februari.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Lees verder op de Engelstalige website 

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website. 

Kies een specialisatie

Binnen de master in IEM ontwikkel je je eigen expertise binnen één van de specialisaties. Jouw keuze bepaalt voor een deel welke vakken je volgt en het type onderzoek dat je gaat doen. Je hebt de keuze uit drie verschillende specialisaties:

PLM is een klassieke richting binnen de technische bedrijfskunde. FEM en HCTM zijn twee unieke specialisaties die je nergens anders ter wereld kunt volgen. Je doet dus kennis en vaardigheden op waarover maar weinig professionals tegenwoordig beschikken, als je één van deze specialisaties kiest.

Carrièremogelijkheden

Als afgestudeerde van de master Industrial Engineering & Management ben je erg gewild op de arbeidsmarkt en zul je snel een baan vinden. Het merendeel van de afgestudeerden, ongeveer 95 procent, heeft binnen zes maanden een baan gevonden, de meesten zelfs al binnen een maand na afstuderen. Deze banen zijn vaak uitdagend en goed betaald.

Na het behalen van je master, kun je aan het werk in verschillende sectoren. Je zou kunnen werken als consultant, onderzoeker of een managementfunctie vervullen binnen een commerciële organisatie, de overheid of de zorgsector, om een paar mogelijkheden te noemen. Je kunt er ook voor kiezen om na je master een PhD- of een EngD-programma te volgen, gefaciliteerd door de Twente Graduate School (TGS).

Alumni van deze master zijn werkzaam bij diverse bedrijven, waaronder UPS, Unilever, KLM, Toyota, Rabobank, KPMG, HP, DSM, Grolsch, Coca Cola, Compaq, Swatch, Grolsch, KPN, Shell, Bol.com, Medisch Spectrum Twente en Philips, om een paar voorbeelden te noemen. De functies die zij vervullen zijn ook zeer verschillend.

Opleidingsoverzicht

Topopleiding
Diploma
Master’s degree in Industrial Engineering and Management
Certificatie: MSc
CROHO-code
60029
Faculteit
Behavioural Management and Social Sciences
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Quicklinks

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies