HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenBusiness Information Technology

Master Business Information Technology

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Word een expert in IT-innovatie en verzin baanbrekende oplossingen die bedrijven slimmer en efficiënter laten werken.

Informatietechnologieën (IT) blijven een onverminderd grote rol spelen in ons dagelijks leven en ook in de manier waarop bedrijven werken. Sterker nog: bedrijven kunnen niet meer zonder en tal van bedrijfskundige problemen zijn met IT op te lossen. Hoe kun je bijvoorbeeld verschillende IT-systemen van verschillende stakeholders binnen een supplychain op elkaar afstemmen? Wat is de toegevoegde waarde van big data voor een bedrijf? En hoe kun je logistieke processen verbeteren met behulp van sensortechnologieën? Tijdens de masteropleiding Business Information Technology aan de Universiteit Twente (UT) leer je bedrijven slimmer te laten werken met behulp van innovatieve, IT-gerichte oplossingen.

Deze tweejarige, Engelstalige master vormt de perfecte balans tussen business en IT. Je verkrijgt inzicht in complexe bedrijfsprocessen en organisaties, evenals diepgaande kennis over moderne informatiesystemen, inclusief achterliggende technologieën. Met de laatste wetenschappelijke inzichten word je een expert in IT-architectuur, IT-gerelateerde bedrijfsmodellen, Smart Industry, IT-beveiliging, data-driven besluitvorming en IT-management. 

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Start master Business Information Technology

De masteropleiding Business Information Technology (BIT) start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je alleen in september starten en aansluitend je master vervolgen.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Kies een specialisatie

Binnen de master Business Information Technology heb je de vrijheid om je eigen master samen te stellen op basis van jouw interesses en ambities. Je ontwikkelt je eigen expertise binnen één van de specialisaties. Jouw keuze voor een specialisatie bepaalt voor een deel welke vakken je volgt en het type onderzoek dat je gaat doen tijdens je masterscriptie. Je kunt kiezen uit twee specialisaties:

Carrièremogelijkheden

De vraag naar experts op het gebied van business en IT is groot en blijft toenemen. In vrijwel elke sector zijn professionals nodig die bruggen weten te slaan tussen business en IT en bedrijven innovatiever kunnen maken met behulp van IT. Met een masterdiploma in Business Information Technology op zak ben je dus zeer gewild op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden van deze master vinden meestal direct na afstuderen een uitdagende – en vaak goed betaalde – baan. Veel studenten krijgen zelfs al een baan aangeboden voordat ze hun master hebben afgerond!

Na het behalen van je master zou je een carrière kunnen starten als data analist, IT-consultant, enterprise architect, data scientist, risicomanager of IT-manager, om enkele voorbeelden te noemen. In vrijwel elke sector is jouw kennis en expertise zeer gewild! Zo zou je kunnen werken bij softwarebedrijven, financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, commerciële organisaties, consultancybureaus of zorginstellingen.

Je kunt ook als onderzoeker verder gaan en een PhD behalen, of een EngD volgen. Of richt jij een succesvolle start-up op, zoals andere BIT-studenten ook hebben gedaan?

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Business Information Technology
Certificatie: MSc
CROHO-code
60025
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Quicklinks

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies