Master Embedded systems

Kom naar onze Master Open Dag op 21 maart

Beste beoordeelde Masteropleiding in Nederland (categorie: Embedded Systems)!* 

Ben jij geïnteresseerd in de combinatie van hardware en software? En wil je graag meer weten over embedded robotica, pervasive systems en energie efficiëntie? Dan is de tweejarige masteropleiding Embedded Systems iets voor jou. Het programma wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari. Het pre-master programma start in september. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

» Ga door naar de Engelstalige website van Embedded Systems

Deze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, bv smartphones, pacemakers, chipsets of navigatiesystemen.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Embedded Systems
Certificatie: MSc
CROHO-code
60331
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Een embedded systeem is een combinatie tussen hardwaresystemen (electrical engineering) en softwaresystemen (computerwetenschappen) dat geïntegreerd is in apparaten waarvan we ons niet altijd realiseren dat ze over computers beschikken, zoals de systemen die de ABS-remmen van auto’s aansturen, de automatische piloot van een vliegtuig of de sensoren en filters in verwerkingsbedrijven. Embedded systemen vereisen realtime operatie, betrouwbaarheid, eenvoudig onderhoud en kosteneffectiviteit, wat strenge eisen stelt aan de software (gebruikersinterfaces, dataverwerking, machinebeheer) en de hardware (I/O, ASIC, DSP, FPGA).

Onderzoek en specialisatie

De Engelstalige masteropleiding Embedded Systems richt zich op het ontwerp van embedded systems, bijvoorbeeld systeemvalidatie, kwantitatieve evaluatie van embedded systemen, elektronica, wiskunde, embedded computerarchitectuur en het creëren van een system-on-a-chip. Je wordt uitgedaagd door onderwerpen zoals control engineering, circuit design, computerarchitectuur, communicatienetwerken, realtime besturingssystemen en software engineering.

Waarom Embedded Systems?

Het is een kleinschalige opleiding, je krijgt persoonlijke begeleiding en de kans om je internationaal te oriënteren.

Carrièreperspectieven

Onze afgestudeerden beschikken over uitstekende carrièreperspectieven. Er bestaat veel vraag naar engineers met vaardigheden die de kloof tussen hardware en software overbruggen.

Specialisaties

Deze opleiding heeft geen specialisaties. 

Iets voor jou?

De masteropleiding Embedded Systems is voor alle Nederlandse en internationale studenten met:

* volgens Keuzegids Masters 2015

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies