Beste beoordeelde Masteropleiding in Nederland (categorie: Embedded Systems)!* 

Ben jij geïnteresseerd in de combinatie van hardware en software? En wil je graag meer weten over embedded robotica, pervasive systems en energie efficiëntie? Dan is de tweejarige masteropleiding Embedded Systems iets voor jou. Het programma wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari. Het pre-master programma start in september. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

» Ga door naar de Engelstalige website van Embedded Systems

Deze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, bv smartphones, pacemakers, chipsets of navigatiesystemen.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Embedded Systems
Graad: MSc
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 februari 2020
1 september 2020
1 februari 2021
1 september 2021
1 februari 2022
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Een embedded systeem is een combinatie tussen hardwaresystemen (electrical engineering) en softwaresystemen (computerwetenschappen) dat geïntegreerd is in apparaten waarvan we ons niet altijd realiseren dat ze over computers beschikken, zoals de systemen die de ABS-remmen van auto’s aansturen, de automatische piloot van een vliegtuig of de sensoren en filters in verwerkingsbedrijven. Embedded systemen vereisen realtime operatie, betrouwbaarheid, eenvoudig onderhoud en kosteneffectiviteit, wat strenge eisen stelt aan de software (gebruikersinterfaces, dataverwerking, machinebeheer) en de hardware (I/O, ASIC, DSP, FPGA).

Onderzoek en specialisatie

De Engelstalige masteropleiding Embedded Systems richt zich op het ontwerp van embedded systems, bijvoorbeeld systeemvalidatie, kwantitatieve evaluatie van embedded systemen, elektronica, wiskunde, embedded computerarchitectuur en het creëren van een system-on-a-chip. Je wordt uitgedaagd door onderwerpen zoals control engineering, circuit design, computerarchitectuur, communicatienetwerken, realtime besturingssystemen en software engineering.

Waarom Embedded Systems?

Het is een kleinschalige opleiding, je krijgt persoonlijke begeleiding en de kans om je internationaal te oriënteren.

Carrièreperspectieven

Onze afgestudeerden beschikken over uitstekende carrièreperspectieven. Er bestaat veel vraag naar engineers met vaardigheden die de kloof tussen hardware en software overbruggen.

specialisaties

Deze opleiding heeft geen specialisaties. 

IETS VOOR JOU?

De masteropleiding Embedded Systems is voor alle Nederlandse en internationale studenten met:

  • een BSc. diploma Electrical Engineering of Technische Informatica (directe toelating);
  • een BSc. diploma Creative Technology of Advanced Technology (toelating onder voorwaarden);
  • een BSc. diploma in Industrieel Ontwerpen, Biomedische Technologie, Technische Natuurkunde, Technische Wiskunde en Werktuigbouwkunde (max. 30 EC deficiency);
  • een HBO diploma in Electrical Engineering (elektrotechniek), Informatica, Embedded Systems of een vergelijkbare achtergrond (het premaster programma wordt tevens als HBO minor aangeboden);
  • Een internationale Bsc. diploma in Electrical Engineering of Informatica of een vergelijkbare achtergrond.


* volgens Keuzegids Masters 2015

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Embedded Systems.

Engineering & technologie
Applied Mathematics

Als toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen niet-gerelateerde fenomenen.

Applied Physics

Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.

Biomedical Engineering

Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

Business Information Technology

Na de masteropleiding Business Information Technology ben je een expert in het bedenken van IT-gerichte innovaties die de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderen.

Chemical Engineering

Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en procestechnologie. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.

Civil Engineering and Management

Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.

Computer Science

ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor ICT, sociale media, veiligheid, zorg, energie, financiën en telecommunicatie.

Construction Management and Engineering

Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.

Electrical Engineering

Deze masteropleiding daagt je uit om nieuwe methodes en technologieën te ontwikkelen voor high-tech elektronische systemen in nano, robotica, elektronica, telecommunicatie of biomedische systemen.

Industrial Design Engineering

Nieuwe producten ontwerpen en verbeteren is een continu proces. Tijdens de masteropleiding IDE ontdek je alle facetten van de interactie tussen ontwerp en techniek.

Industrial Engineering and Management

Met deze 2-jarige Engelstalige master – met tracks in Financiën, Zorg en Productie – leer je processen ontwerpen, managen en optimaliseren binnen complexe, internationaal opererende organisaties.

Interaction Technology

Interaction Technology combineert de principes van elektrotechniek en informatica met de analyse van menselijk gedrag en storytelling.

Internet Science & Technology

In deze tweejarige, Engelstalige master leer je van ’s werelds beste experts om communicatienetwerken en interactieve intelligente systemen te bouwen, te onderhouden, te beveiligen en te verbeteren.

Mechanical Engineering

Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerp, analyse en onderhoud van machines, constructies, producten en productieprocessen. Mechanical Engineering laat je verdiepen in een van deze disciplines.

Nanotechnology

De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.

Philosophy of Science, Technology and Society

In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.

Sustainable Energy Technology

De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt een nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers op die voorop gaan in de energierevolutie.

Systems and Control

Tijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.

Technical Medicine

In de opleiding Technical Medicine leer je om de zorg voor individuele patienten te verbeteren met behulp van zowel geneeskunde als technologie.

Chat offline (info)