HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenSustainable Energy Technology

Master Sustainable Energy Technology

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Om de energietransitie waar te maken zijn nieuwe, duurzame energietechnologieën hard nodig. Ben jij straks de duurzaamheidspionier die ze ontwikkelt én implementeert?

Met een alsmaar groeiende wereldbevolking en daarmee een enorme toename in ons energieverbruik, zijn we hard op weg de fossiele brandstoffen van de aarde – olie, gas en steenkool – langzaam maar zeker volledig uit te putten.

Het probleem van klimaatverandering en de afnemende beschikbaarheid van grondstoffen doet de vraag naar duurzame energiebronnen toenemen. De wereld heeft ingenieurs nodig die nieuwe energietechnologieën niet alleen kunnen bedenken, maar óók kunnen toepassen. Voel jij je geroepen om een waardevolle bijdrage te leveren aan de duurzame energietransitie? Dan is de master Sustainable Energy Technology aan de Universiteit Twente (UT) de juiste keuze voor jou.

Tijdens deze tweejarige, Engelstalige master word je een expert op het gebied van duurzame energietechnologie. Met jouw technische én brede maatschappelijke en economische kennis word jij een gamechanger die duurzame energieopwekking succesvol weet te begeleiden, van ontwikkeling via implementatie tot acceptatie.

Start master Sustainable Energy Technology

De masteropleiding Sustainable Energy Technology (SET) start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je enkel in september beginnen en aansluitend de master SET vervolgen.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Carrièremogelijkheden

Klimaatverandering is een urgent probleem. Het (internationale) doel om op korte termijn compleet over te gaan op een duurzame energievoorziening, doet de vraag naar duurzame energiebronnen en -technologieën explosief toenemen. Het maakt de energiesector momenteel één van de belangrijkste sectoren, zowel nationaal als internationaal. Met een masterdiploma in Sustainable Energy Technology op zak ben je dus zeer gewild op de arbeidsmarkt!

Dankzij de brede kennis en vaardigheden die je opdoet in deze master, heb je veel verschillende carrièremogelijkheden binnen de energie- en duurzaamheidssector. Of je je nu wilt richten op het onderzoek en de ontwikkeling van een nieuw type technologie, op de implementatie van een duurzaam energiesysteem of een carrière wil starten in de consultancy, de keuze is aan jou! Je vindt afgestudeerden van deze master bij veel verschillende (internationale) werkgevers, zoals Shell, Stork, VDL Energy Systems, maar ook bij vooruitstrevende, groene bedrijven zoals Veolia, Mecal, Energy-Watch, Pure Energie, Opra Turbines en Suzlon Blade Technology, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Bijdragen aan een succesvolle energietransitie

Het begrijpen van de techniek achter nieuwe technologieën voor duurzame energieopwekking is één ding. Maar wat is er nodig om ze daadwerkelijk uit te rollen en geaccepteerd te krijgen in onze maatschappij? Waar andere opleidingen zich vaak richten op de technologische implicaties van de energietransitie, helpt deze master je het grotere geheel te overzien.

Naast de diepgaande kennis die je opdoet over duurzame energiebronnen en -technologieën – denk bijvoorbeeld aan bio-energie, zonne-energie, windenergie en waterstof, alsook brandstofcellen en smart grids – is er ook aandacht voor de bredere implicaties van de energietransitie. Je leert over de ontwikkelingen binnen de energiemarkt, ondernemerschap, businessmodellen en management. Met deze unieke combinatie van sociaaleconomische en technologische aspecten – op de UT noemen we dat High Tech Human Touch – word jij een veelgevraagde expert die duurzame innovaties succesvol weet te realiseren.

Verleg grenzen met een internationale en multidisciplinaire aanpak

Klimaatverandering is een wereldwijd probleem dat alleen maar opgelost kan worden met internationale samenwerking. Maar bij de aanpak gaat het niet alleen om het verleggen van internationale grenzen. Het is een veelzijdig probleem dat vanuit veel verschillende invalshoeken kan (en moet) worden benaderd. Je hebt dus kennis nodig van verschillende disciplines en bovendien moet je ook samen kunnen werken met experts uit verschillende vakgebieden. Dankzij het multidisciplinaire en internationale karakter van deze universiteit en deze master - bijna de helft van de studenten in deze opleiding komt niet uit Nederland - word je een allround, maar toch gespecialiseerde en gerespecteerde expert op het gebied van duurzame energietechnologie.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Sustainable Energy Technology
Certificatie: MSc
CROHO-code
60443
Faculteit
Engineering Technology
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Quicklinks

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies