HomeOnderwijsDoctoraat (PhD & EngD)

Promoveren aan de Universiteit Twente

PDEng heet nu EngD

Met ingang van 1 september 2022 is de naam PDEng gewijzigd in EngD (Engineering Doctorate). Delen van de UT-website gebruiken mogelijk tijdelijk nog de oude benaming PDEng.

Belangrijk bericht voor PDEng alumni

Met ingang van 1 september 2022 is de naam van de PDEng-programma’s gewijzigd in Engineering Doctorate (EngD). Meer informatie over de achtergrond van de naamswijziging vind je hier.

Als je documentatie over de naamswijziging wilt ontvangen, kun je a) hier een toelichting downloaden of b) een diplomasupplement (inclusief een begeleidend schrijven) aanvragen door een e-mail te sturen naar de EngD support office (engd@utwente.nl).  Zorg ervoor dat je je volledige naam, PDEng-verdedigingsdatum en je postadres vermeldt.

Twente Graduate School (TGS) coördineert alle doctoraalprogramma's van de Universiteit Twente. Je kunt kiezen voor een carrière in het wetenschappelijk onderzoek, oftewel een PhD, of je gaat voor een meer praktische, designgerichte opleiding, een EngD.

Al onze programma’s richten zich op onderwerpen die nauw samenhangen met het werk van onze onderzoeksinstituten en worden onderwezen en begeleid door deskundige onderzoekers en ontwerpers. Lees meer over onze onderzoeksgerichte PhD programma’s of onze designgeoriënteerde EngD-programma's.

Missie Twente Graduate School

De missie van Twente Graduate School (TGS) is het begeleiden en opleiden van excellente onderzoekers en technologisch ontwerpers, die veelal aan het begin van hun carrière staan, en het presenteren en bevorderen van excellent onderzoek en design via geclusterde of separate doctoraatsopleidingen. De promovendi worden getraind om hun competentie te bewijzen door middel van een proefschrift.

Met deze missie wil het TGS de kwaliteit van onderzoek en onderwijs verbeteren, de identiteit en het profiel van de universiteit accentueren en de specifieke doctoraatsprogramma's en -diensten voor haar deelnemers differentiëren en individualiseren.

Meer informatie

Onze Engelstalige Twente Graduate School website biedt meer informatie over alles wat je moet weten als je wilt promoveren aan de UT en geïnteresseerd bent in een TGS-programma.