HomeOnderwijsDoctoraat (PhD & PDEng)

Promoveren aan deUniversiteit Twente

Twente Graduate School (TGS) coördineert alle doctoraalprogramma's van de Universiteit Twente. Je kunt kiezen voor een carrière in het wetenschappelijk onderzoek, oftewel een PhD, of je gaat voor een meer praktische, designgerichte opleiding, een PDEng.

Al onze programma’s richten zich op onderwerpen die nauw samenhangen met het werk van onze onderzoeksinstituten en worden onderwezen en begeleid door deskundige onderzoekers en ontwerpers. Lees meer over onze onderzoeksgerichte PhD programma’s of onze designgeoriënteerde PDEng-programma's.

Missie Twente Graduate School

De missie van Twente Graduate School (TGS) is het begeleiden en opleiden van excellente onderzoekers en technologisch ontwerpers, die veelal aan het begin van hun carrière staan, en het presenteren en bevorderen van excellent onderzoek en design via geclusterde of separate doctoraatsopleidingen. De promovendi worden getraind om hun competentie te bewijzen door middel van een proefschrift.

Met deze missie wil het TGS de kwaliteit van onderzoek en onderwijs verbeteren, de identiteit en het profiel van de universiteit accentueren en de specifieke doctoraatsprogramma's en -diensten voor haar deelnemers differentiëren en individualiseren.

Meer informatie

Onze Engelstalige Twente Graduate School website biedt meer informatie over alles wat je moet weten als je wilt promoveren aan de UT en geïnteresseerd bent in een TGS-programma.