HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenConstruction Management & Engineering

Master Construction Management & Engineering

Master kiezen maar de Online Open Dag gemist?

De tweejarige master Construction Management & Engineering wordt in het Engels gegeven en start in september en februari.

Het pre-masterprogramma start in september. Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Civil Engineering aan.

Op onze Engelstalige website lees je meer over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogrammatoelatingseisen en de specialisaties. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Masteropleiding Construction Management & Engineering 

Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.

Is Construction Management and Engineering de juiste keuze voor jou? Probeer het uit!
Aanmelden Taster Day

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Construction Management and Engineering
Graad: MSc
CROHO-code
60337
Faculteit
Engineering Technology
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 februari 2022
1 september 2022
1 februari 2023
1 september 2023
1 februari 2024
1 september 2024
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus En Vakgebieden

Nieuwe technieken, andere functies, gecompliceerde logistiek en globalisering hebben een grote impact op bouwprojecten. Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.

Bij de masteropleiding Construction Management and Engineering (CME) word je opgeleid tot een dergelijke ingenieur: een praktische expert die de technische aspecten van bouwkundige projecten weet te integreren in een niet-technische context.


Onderzoek

De 4TU-masteropleiding CME maakt gebruik van geavanceerde technologie om processen te ontleden waarbij bestuurlijke kwesties, maatschappelijke trends en managementmethodieken een rol spelen.

Belangrijke onderzoeksgebieden van het CME-programma aan de Universiteit Twente zijn onder meer: duurzaam bouwen, publiek-privaat beheer, industrialisering in techniek en bouw, IT in de toeleveringsketen en IT & risicomanagement. Dit brede programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bouwsector. Het onderwijs is projectmatig georganiseerd en richt zich vooral op proces en ontwerp.

Specialisaties

Construction Management and Engineering kent twee specialisaties. Meer informatie over deze specialisaties lees je op de Engelstalige webpagina's.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies