HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenConstruction Management & Engineering

Master Construction Management & Engineering

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Word een expert in het managen van grootschalige, complexe bouwprojecten met een innovatieve en holistische aanpak.

Technologische ontwikkelingen, grondstoftekorten, complexe productieketens, verouderde infrastructuur en het belang van duurzame, toekomstbestendige gebouwen en infrastructuur; de bouwsector verandert snel en wordt steeds complexer, dankzij de uiteenlopende uitdagingen waarmee de sector vandaag de dag te maken heeft. Er is een grote behoefte aan managers die met deze groeiende complexiteit om kunnen gaan, door technische kennis te combineren met management skills. De master Construction Management & Engineering (CME) aan de Universiteit Twente helpt je een helicopterview te ontwikkelen om grote bouwprojecten te kunnen managen, met behulp van een innovatieve en holistische aanpak.

Deze opleiding is ook te volgen als specialisatie binnen de master Civil Engineering & Management aan de Universiteit Twente.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Start master Construction Management & Engineering

De masteropleiding Construction Management & Engineering (CME) start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je deze alleen in september beginnen en aansluitend de master CME vervolgen.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Volg vakken aan drie technische universiteiten

De master Construction Management & Engineering maakt deel uit van de 4TU.federatie – een samenwerking tussen de vier technische universiteiten in Nederland. Dankzij deze samenwerking kun je niet alleen vakken volgen aan de Universiteit Twente, maar ook aan de Technische Universiteit Delft en de Technische Universiteit Eindhoven. Zo profiteer je van de verschillende sterke punten van elke universiteit en een breder aanbod aan vakken!

Banen Construction Management & Engineering

Met een masterdiploma in Construction Management & Engineering op zak heb je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden weten veelal direct na het behalen van het diploma een uitdagende baan te vinden.

Na het behalen van je master, kun je aan het werk in de volle breedte van de bouwsector, zowel in Nederland als daarbuiten – of je nu aan de slag wilt als projectmanager, uitvoerder, technisch consultant of procesingenieur. Veel organisaties zijn op zoek naar professionals met de brede en deskundige kennis en vaardigheden die je in deze master opdoet, van aannemers tot ingenieurs- en adviesbureaus tot overheidsinstellingen.

Je kunt er ook voor kiezen om na je master een PhD- of een EngD-programma te volgen, gefaciliteerd door de Twente Graduate School (TGS). Of misschien word jij wel ondernemer met een eigen start-up?

Quicklinks

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Construction Management and Engineering
Certificatie: MSc
CROHO-code
60337
Faculteit
Engineering Technology
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies