Onze masteropleidingen

Master Computer Science / Informatica

De tweejarige master Computer Science wordt in het Engels gegeven en start in september en februari

Het pre-master programma start in september. Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Technical Computer Science aan.

Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Masteropleiding Computer Science (Informatica)

ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor sociale media, veiligheid, zorg, energie, ICT, financiën en telecommunicatie.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Computer Science
Graad: MSc
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 februari 2020
1 september 2020
1 februari 2021
1 september 2021
1 februari 2022
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Deze opleiding richt zich niet alleen op de ontwikkeling van ICT-systemen in commerciële context, maar ook op de technologische aspecten en toepassingen van embedded systemen. Ontwikkelingsprocessen van complexe softwaresystemen zijn ook cruciaal. Je combineert een wetenschappelijke kijk met specialistische technische kennis, en analyseert, ontwerpt, valideert en implementeert hypermoderne ICT-systemen in hun operationele context.

Onderzoek en specialisatie

Je bestudeert draadloze en sensorsystemen, computerbeveiliging en formele methodes voor betrouwbaarheid. Verder richt je je ook op fundamentelere aspecten van informatietechnologie, zoals software engineering en informatiesystemen. In je tweede jaar kies je voor een van deze drie specialisaties: Computer Security, Software Technology of Data Science & Technology.

Waarom Computer Science aan de UT?

De opleiding combineert zeer gespecialiseerde informaticagebieden en voorziet je van de tools die je nodig hebt om een waardevolle en blijvende bijdrage te leveren aan dit fascinerende en uitdagende veld. Je docenten zijn gerenommeerde onderzoekers die hun nieuwste inzichten met je delen.

Carrièreperspectieven

De arbeidsmarkt biedt veel kansen voor informaticaprofessionals. Onze studenten komen terecht in R&D, IT-management en -consulting, bij kleine bedrijven of grote multinationals. Velen beginnen hun eigen bedrijf, werken bij de overheid gaan promoveren.

Afstudeerrichting / Specialisatie

De masteropleiding kent verschillende specialisaties.

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Computer Science.

Engineering & technologie
Applied Mathematics

Als toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen niet-gerelateerde fenomenen.

Applied Physics

Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.

Biomedical Engineering

Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

Business Information Technology

Na de masteropleiding Business Information Technology ben je een expert in het bedenken van IT-gerichte innovaties die de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderen.

Chemical Engineering

Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en procestechnologie. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.

Civil Engineering and Management

Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.

Construction Management and Engineering

Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.

Electrical Engineering

Deze masteropleiding daagt je uit om nieuwe methodes en technologieën te ontwikkelen voor high-tech elektronische systemen in nano, robotica, elektronica, telecommunicatie of biomedische systemen.

Embedded Systems

Deze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, zoals smartphones, pacemakers of navigatiesystemen.

Industrial Design Engineering

Nieuwe producten ontwerpen en verbeteren is een continu proces. Tijdens de masteropleiding IDE ontdek je alle facetten van de interactie tussen ontwerp en techniek.

Industrial Engineering and Management

Met deze 2-jarige Engelstalige master – met tracks in Financiën, Zorg en Productie – leer je processen ontwerpen, managen en optimaliseren binnen complexe, internationaal opererende organisaties.

Interaction Technology

Interaction Technology combineert de principes van elektrotechniek en informatica met de analyse van menselijk gedrag en storytelling.

Internet Science & Technology

In deze tweejarige, Engelstalige master leer je van ’s werelds beste experts om communicatienetwerken en interactieve intelligente systemen te bouwen, te onderhouden, te beveiligen en te verbeteren.

Mechanical Engineering

Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerp, analyse en onderhoud van machines, constructies, producten en productieprocessen. Mechanical Engineering laat je verdiepen in een van deze disciplines.

Nanotechnology

De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.

Philosophy of Science, Technology and Society

In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.

Sustainable Energy Technology

De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt een nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers op die voorop gaan in de energierevolutie.

Systems and Control

Tijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.

Technical Medicine

In de opleiding Technical Medicine leer je om de zorg voor individuele patienten te verbeteren met behulp van zowel geneeskunde als technologie.

Chat offline (info)