Master Computer Science / Informatica

Kom naar onze Master Open Dag op 21 maart

De tweejarige master Computer Science wordt in het Engels gegeven en start in september en februari

Het pre-master programma start in september. Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Technical Computer Science aan.

Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Masteropleiding Computer Science (Informatica)

ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor sociale media, veiligheid, zorg, energie, ICT, financiën en telecommunicatie.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Computer Science
Certificatie: MSc
CROHO-code
60300
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Deze opleiding richt zich niet alleen op de ontwikkeling van ICT-systemen in commerciële context, maar ook op de technologische aspecten en toepassingen van embedded systemen. Ontwikkelingsprocessen van complexe softwaresystemen zijn ook cruciaal. Je combineert een wetenschappelijke kijk met specialistische technische kennis, en analyseert, ontwerpt, valideert en implementeert hypermoderne ICT-systemen in hun operationele context.

Onderzoek en specialisatie

Je bestudeert draadloze en sensorsystemen, computerbeveiliging en formele methodes voor betrouwbaarheid. Verder richt je je ook op fundamentelere aspecten van informatietechnologie, zoals software engineering en informatiesystemen. In je tweede jaar kies je voor een van deze drie specialisaties: Computer Security, Software Technology of Data Science & Technology.

Waarom Computer Science aan de UT?

De opleiding combineert zeer gespecialiseerde informaticagebieden en voorziet je van de tools die je nodig hebt om een waardevolle en blijvende bijdrage te leveren aan dit fascinerende en uitdagende veld. Je docenten zijn gerenommeerde onderzoekers die hun nieuwste inzichten met je delen.

Carrièreperspectieven

De arbeidsmarkt biedt veel kansen voor informaticaprofessionals. Onze studenten komen terecht in R&D, IT-management en -consulting, bij kleine bedrijven of grote multinationals. Velen beginnen hun eigen bedrijf, werken bij de overheid gaan promoveren.

Afstudeerrichting / Specialisatie

De masteropleiding kent verschillende specialisaties.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies