Water Technology

Joint Degree in Water Technology

Leer wereldwijde waterproblemen op te lossen met een multidisciplinaire aanpak.

Op het gebied van water(proces)technologie zijn baanbrekende technologische ontwikkelingen nodig. Niet alleen om de exportambities van de watersector mogelijk te maken, maar ook om wereldwijde bedreigingen en uitdagingen in de samenleving op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen op het gebied van waterschaarste, watervervuiling en duurzaam waterbeheer. Als je graag innovaties in waterbehandelingsprocessen wilt ontwikkelen en wilt bijdragen aan watertechnologieoplossingen voor duurzaam watergebruik, dan is de master Water Technology iets voor jou. 

Deze master is een joint degree, aangeboden door de Universiteit Twente, Wageningen Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met het onderzoeksinstituut Wetsus in Leeuwarden, een technologisch topinstituut voor watertechnologie. Iets

Deze tweejarige, Engelstalige master, die wordt aangeboden in Leeuwarden, helpt je om wereldwijde waterproblemen op te lossen vanuit een multidisciplinair perspectief. Je combineert kennis van bijvoorbeeld microbiologie, chemie, procestechnologie, elektrochemie, fysica en membraankunde. Van afvalwaterzuivering en hergebruik, en het detecteren van micro/nanoverontreinigingen tot duurzame watervoorziening, energieproductie en het vinden van nieuwe waterbronnen: het onderzoeksveld is zeer breed!

Je volgt deze master in Leeuwarden

De campus van de Universiteit Twente is gevestigd in Enschede, maar je volgt de master Water Technology op de WaterCampus in Leeuwarden, het fysieke hart van de Nederlandse watertechnologie-industrie. Meer dan 300 bedrijven en kennisinstellingen zijn verbonden aan de WaterCampus.

Lees meer over de WaterCampus.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Lees verder op de Wetsus website

Wil je meer weten over de master Water Technology? Bijvoorbeeld welke vakken je gaat volgen, of je toelaatbaar bent en hoe je je kunt aanmelden? Op de website van de master zelf vind je alle informatie.

Carrièremogelijkheden

Watertechnologie is een groeiende sector, omdat er dringend behoefte is aan nieuwe technologieën om wereldwijde waterproblemen op te lossen. Daarom wordt het vakgebied steeds relevanter en hebben afgestudeerden van deze master uitstekende carrièrevooruitzichten, zowel nationaal als internationaal.

Na je afstuderen kun je een carrière beginnen in het bedrijfsleven of in de onderzoekswereld. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als (water)procestechnoloog, als consultant of manager bij een ontwikkelingsproject of als onderzoeker bij een R&D-afdeling. Of je kunt kiezen voor een carrière in de academische wereld, bijvoorbeeld door het behalen van een PhD aan een universiteit of onderzoeksinstituut. Of richt jij een succesvolle start-up op?

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Water Technology (joint degree)
Certificatie: MSc
CROHO-code
65005
Faculteit
Technische Natuurwetenschappen
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd / deeltijd
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Locatie
Leeuwarden
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies