Master Spatial Engineering

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Pak grote, complexe, maatschappelijke vraagstukken aan met het gebruik van ruimtelijke data.

Natuurrampen, armoede, voedseltekorten, epidemieën, klimaatverandering: de grootste uitdagingen waarmee onze samenleving vandaag de dag wordt geconfronteerd, worden gekenmerkt door een enorme complexiteit. Deze zogenaamde ‘wicked problems’ zijn lastig, misschien wel onmogelijk om in zijn geheel op te lossen. Onze wereld heeft maatschappelijk betrokken ingenieurs nodig die niet terugdeinzen voor dergelijke complexe uitdagingen, maar zich geroepen voelen om bij te dragen aan oplossingen die samenlevingen over de hele wereld duurzamer en veerkrachtiger maken. Wil jij met behulp van diepgaande kennis over ruimtelijke informatie aan de slag met deze veelzijdige vraagstukken? Dan is de master Spatial Engineering aan de Universiteit Twente (UT) de juiste keuze voor jou.

In deze tweejarige, Engelstalige master combineer je technische en sociaaleconomische kennis met inzichten in ruimtelijke data-analyse en modellering, om zo grootschalige, complexe maatschappelijke vraagstukken aan te kunnen pakken. Je leert tegenstrijdige behoeften van stakeholders in kaart te brengen binnen complexe maatschappelijke, politieke, economische en culturele contexten. Daarin is het van belang om de problemen te schetsen buiten de voor de hand liggende kaders en met een multidisciplinaire aanpak oplossingen te ontwerpen.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Start master Spatial Engineering

De masteropleiding Spatial Engineering, evenals de pre-master, start in september.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Bezoek de Engelstalige website
Naar de website

De master Spatial Engineering wordt aangeboden door de faculteit Geo-Information Science and Earth Observation (ITC) van de Universiteit Twente. ITC is internationaal gerenommeerd vanwege toonaangevend onderzoek in geo-informatie wetenschappen en heeft als belangrijkste doel om bij te dragen aan het bevorderen van duurzame, rechtvaardige en digitale samenlevingen.

Leer onze wereld te begrijpen met behulp van ruimtelijke data

Ruimtelijke data is essentieel als het gaat om het identificeren, begrijpen en aanpakken van ‘wicked problems’, vooral vanwege de grote schaal waarop deze problemen voorkomen. Je zou bijvoorbeeld remote sensing in kunnen zetten om ontbossing in gebieden zoals de Amazone of het smelten van de ijskappen rond de Noordpool te monitoren. Of je kunt de impact van natuurrampen zoals tsunami’s of aardbevingen in kaart brengen met behulp van VGI (Volunteered Geographic Information). Dit is ruimtelijke data dat door burgers wordt aangeleverd door middel van georeferenties, bijvoorbeeld via Twitter of Instagram. Tijdens deze master verdiep je je in deze en vele andere ruimtelijke analyse- en modelleringstechnieken.

Carrièremogelijkheden

Met de toenemende beschikbaarheid van ruimtelijke data en innovaties in technologieën, blijft de vraag naar spatial engineers sterk groeien. Met een masterdiploma Spatial Engineering op zak zijn je baankansen vrijwel eindeloos! Je kunt aan de slag bij een grote variatie aan (internationale) organisaties, van grote NGO’s tot overheden en van adviesbureaus tot onderzoeksinstituten.

Of je nu de rol vervult van een spatial engineer, projectmanager, consultant of onderzoeker: met jouw skills kun je werken aan grootschalige projecten binnen internationale, multiculturele en interdisciplinaire teams. Je zou een carrière kunnen starten op het gebied van waterbeheer, infrastructuur en planning, duurzame energie, landbouw en natuurbehoud, sociaal-ruimtelijke ongelijkheid, meteorologie of architectuur, om slechts een paar van de vele mogelijkheden te noemen. Na je master zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een PhD-programma te volgen. Of misschien start je wel je eigen bedrijf op, zoals sommige alumni ook hebben gedaan. De keuze is aan jou!

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Spatial Engineering
Certificatie: MSc
CROHO-code
60962
Faculteit
Geo-Information Science and Earth Observation
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Quicklinks

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies