De master Nanotechnology is een internationaal georiënteerde opleiding en wordt geheel in het Engels gegeven. De opleiding start in September.

Lees meer over de opbouw van de opleiding, of het pre-masterprogramma. Bekijk ook de carrièreperspectieven en de toelatingseisen

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Nanotechnology
Graad: MSc
CROHO-code
60028
Faculteit
Technische Natuurwetenschappen
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2021
1 september 2022
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebied

De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.

Nanotechnologie is een multidisciplinair vakgebied dat zich richt op structuren die variëren van 1 tot 100 nanometer. Dit vakgebied is sterk in opkomst en combineert elementen uit traditionele disciplines zoals toegepaste natuurkunde, chemische technologie, elektrotechniek en biologie.

» Ga door naar de Engelstalige website van Nanotechnology

Onderzoek en specialisatie

Nanomaterialen zijn goedkope hulpbronnen die ons leven in allerlei opzichten kunnen verbeteren. Belangrijke toepassingen lopen uiteen van zonnecellen en energie-innovaties tot doorbraken in de medische diagnostiek (bijv. “lab-op-een-chip”).

Wat maakt nanotechnology uniek?

Deze master biedt je toegang tot ultramoderne faciliteiten zoals onze cleanroom en lab voor nanokarakterisering. Dankzij de banden met MESA+, een van ‘s werelds toonaangevende instituten voor nanotechnologie, ben je verzekerd van een uitdagende onderzoeksomgeving en krijg je de allerbeste academische opleiding.

CarrièreperspetivenEN

Het is een slimme zet om een master Nanotechnology te doen. Voor afgestudeerde masterstudenten zijn er bovendien mogelijkheden om te promoveren bij MESA+. Nanotechnologie genereert een groot aantal banen in high-tech bedrijven die materialen en apparatuur maken voor toepassingen op het gebied van energie, water, gezondheidszorg en elektronica.

MESA+ Institute for Nanotechnology

MESA+ is een van 's werelds grootste onderzoeksinstituten op het gebied van nanotechnologie. Hier werken 525 wetenschappers samen aan baanbrekend onderzoek op het hoogste niveau in vakgebieden als materiaalkunde, “lab-op-een-chip” technologie, nanofotonica, nano-elektronica en nanofluïdica.

MESA+ heeft een ultramodern NanoLab met een oppervlakte van 1250 m2 dat over allerlei technologieën beschikt waarmee een vrijwel onbeperkt aantal toepassingen kan worden ontwikkeld. Het MESA+ NanoLab is niet exclusief bestemd voor academisch onderzoek: het lab en de apparatuur worden 40% van de tijd beschikbaar gesteld aan industriële partners.

Bekijk deze video om meer te weten te komen over het MESA+ Institute for Nanotechnology en het onderzoek dat er wordt uitgevoerd:

Meer weten?

Wil je meer weten over de masteropleiding Nanotechnology? Bekijk dan onze Engelstalige website

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies