HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenCivil Engineering and Management

Master Civil Engineering & Management (Civiele Techniek)

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Bedenk toekomstbestendige oplossingen voor complexe uitdagingen op het gebied van bouw en infrastructuur, watermanagement en verkeer en vervoer.

Civiel ingenieurs spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van onze omgeving en samenleving. Probeer je maar eens een wereld voor te stellen zonder ze. Infrastructuur, gebouwen, watervoorzieningen, kustbescherming: onze leefomgeving zou er compleet anders uitzien. Hoe zorg je als civiel ingenieur voor een duurzame, toekomstbestendige aanpak bij het ontwerp, de bouw en het onderhoud van onze fysieke en natuurlijk gebouwde omgeving? Hoe beschermen we onszelf bijvoorbeeld tegen een stijgende zeespiegel? Zijn er slimmere manieren om (op tijd) onderhoud uit te voeren aan bruggen? En welke infrastructurele verbeteringen zijn nodig voor een bredere adoptie van elektrische voertuigen? De master Civil Engineering & Management aan de Universiteit Twente leert je oplossingen te bedenken voor complexe uitdagingen op het gebied van bouw en infrastructuur, watermanagement, en verkeer en vervoer.

Deze tweejarige, Engelstalige masteropleiding richt zich op zowel de technische als non-technische aspecten van civieltechnische projecten. Want hoewel technische vaardigheden belangrijk zijn, zijn ze niet de enige bepalende factor voor succes. Bij het managen van een civieltechnisch project moet je ook met andere factoren rekening houden, zoals beleid, politieke belangen, stakeholders, inspraak en vergunningen, duurzaamheid en milieueffecten, kosten, logistieke efficiëntie en veiligheid. Het is precies deze geïntegreerde aanpak die deze master van vergelijkbare opleidingen aan andere universiteiten onderscheidt, en jou daarmee ook een unieke positie op de arbeidsmarkt geeft!

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

START MASTER CIVIL ENGINEERING & MANAGEMENT

De masteropleiding Civil Engineering & Management (CEM) start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je deze alleen in september beginnen en aansluitend deze master volgen.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Kies een specialisatie

Binnen de master Civil Engineering & Management heb je de vrijheid om je eigen master samen te stellen op basis van jouw interesses en ambities. Je bouwt je eigen expertise binnen één van de specialisaties die elk een ander domein binnen de civiel techniek beslaat. Binnen elke specialisatie kun je vervolgens kiezen uit verschillende profielen en keuzevakken. Je hebt de keuze uit vier (Engelstalige) specialisaties:

Carrièremogelijkheden

Verouderde infrastructuren en gebouwen, uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering, en digitalisering en een groeiende wereldbevolking.. Al deze ontwikkelingen, met daarbovenop een tekort aan civiel ingenieurs, hebben geleid tot een grote en toenemende vraag naar universitair opgeleide civiele ingenieurs en managers binnen de gehele sector. Deze master leidt je bovendien op tot een civiel ingenieur of manager die in staat is om grote, complexe civieltechnische projecten te overzien, een kwaliteit waar veel werkgevers binnen de sector om vragen. Het merendeel van de afgestudeerden heeft binnen drie maanden een baan gevonden, de meesten zelfs al binnen een maand na afstuderen! Sommige studenten krijgen zelfs al een baan aangeboden tijdens het schrijven van hun scriptie.

Baankansen voor civiel ingenieurs

Als afgestudeerde van deze master heb je veel verschillende carrièremogelijkheden binnen de gehele civieltechnische sector. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij advies- of ingenieursbureaus (zoals Arcadis, Sweco, RoyalHaskoningDHV, Goudappel Coffeng, Witteveen+Bos), bouwbedrijven of aannemers (zoals Ballast Nedam, Heijmans, BAM, Boskalis, Van Oord), overheidsinstanties (zoals Rijkswaterstaat, waterschappen of gemeentes), of onderzoeksinstituten (zoals TNO, Deltares, Planbureau voor de Leefomgeving). Je kunt er ook voor kiezen om na je master een PhD of een EngD te behalen en een carrière als onderzoeker na te streven bij een universiteit, zoals de Universiteit Twente of een andere universiteit wereldwijd. Het soort projecten waaraan je gaat werken, kan sterk verschillen en hangt af van je gekozen specialisatie en natuurlijk je verdere interesses en ambities.

Quicklinks

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Civil Engineering and Management
Certificatie: MSc
CROHO-code
60026
Faculteit
Engineering Technology
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies