Zie Onderwijs

Masteropleidingen Universiteit Twente

Je hebt je bachelor op zak! En nu? Doorstuderen met een masteropleiding is een slimme investering in je toekomst.

Studeer door aan de internationale, technology-driven onderzoeksuniversiteit die je verder opleidt om maatschappelijk het verschil te maken. Universiteit Twente (UT) biedt Engels- en Nederlandstalige masteropleidingen met tientallen specialisaties in engineering, gedragswetenschappen, management, gezondheidswetenschappen, bestuurs- en natuurwetenschappen.

Zoek je uitgebreide info over onze masters?
Ga naar de Engelse Master website

Studeren tijdens de coronasituatie

Het coronavirus (COVID-19) leidt tot vragen over de gevolgen voor jouw opleiding aan UT. Neem contact op als je een andere vraag hebt. 

Hoe ziet mijn opleiding er vanaf 1 september uit?

Vanaf eind augustus opent de universiteit de campusfaciliteiten voor onderwijs en onderzoek voor het nieuwe academisch jaar 2020-2021. Binnen de Covid-19 richtlijnen van de overheid, zorgen we voor zoveel mogelijk contacttijd. Practica, examens en lessen waarin persoonlijk contact en directe interactie essentieel en onmisbaar zijn, bieden we wanneer mogelijk op de campus aan.

In deze videoboodschap (Engels) deelt voorzitter College van Bestuur, Victor van der Chijs, onze visie op het onderwijs in het komende studiejaar (2020-2021).

Voor eerstejaarsstudenten

Onderwijsactiviteiten voor nieuwe eerstejaarsstudenten staan hoog op onze prioriteitenlijst, omdat we vinden dat een warm en persoonlijk onthaal belangrijk is voor een goede start van je academische studentencarrière. In dit stadium lijkt het erop dat we een aanzienlijk aantal activiteiten op de campus kunnen hervatten. Wanneer dat voor bepaalde onderdelen niet mogelijk is, verplaatsen we dat naar online. Sommige opleidingen bieden zowel fysieke als online lessen aan. Om studenten te ondersteunen die niet op de campus kunnen komen, vanwege Covid-19 gerelateerde omstandigheden in hun land of regio, bieden we desgewenst online alternatieven aan.

Vragen?

Aarzel niet om contact met op te nemen.

Versoepelde regeling doostromen van bachelor naar master

Wil je na je (UT-)bachelor een UT-master volgen, dan gelden er in coronatijd andere voorwaarden. Het Ministerie van Onderwijs heeft een soepelere regeling ‘van harde naar zachte knip’ opengesteld. Lees hier (Engels) wat dat betekent voor jouw situattie. Of neem contact op met Student Services voor persoonlijk contact.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Aankomende en huidige studenten vinden op deze pagina antwoorden op de meest gestelde vragen over bijvoorbeeld stages en opdrachten, afstuderen, regels en voorschriften en studievertraging.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet bij, twijfel dan niet om contact op te nemen.

Toonaangevende onderzoeksinstituten en labs

Universiteit Twente is toonaangevend in nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. Onze multiculturele community van getalenteerde, ambitieuze studenten, wetenschappers en docenten hebben - samen met onze business- en overheidspartners - toegang tot uitmuntende labfaciliteiten. Op onze innovatieve campus vind je eersteklas onderzoeksinstituten en labs gericht op:

Campus video

Benieuwd hoe een dag op de campus zou zijn? Twee manieren om daar achter te komen! Kom langs tijdens een Open Dag en beleef het uit de eerste hand - en bekijk onze campusvideo. Bereid je voor op een ervaring vol met coole actie, coole tech en hele coole mensen... 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies