Zie Onderwijs

Masteropleidingen Universiteit Twente

DriveUThrough campustour op 9 en 10 januari

Je hebt je bachelor op zak! En nu? Doorstuderen met een masteropleiding is een slimme investering in je toekomst.

Studeer door aan de internationale, technology-driven onderzoeksuniversiteit die je verder opleidt om maatschappelijk het verschil te maken. Universiteit Twente (UT) biedt Engels- en Nederlandstalige masteropleidingen met tientallen specialisaties in engineering, gedragswetenschappen, management, gezondheidswetenschappen, bestuurs- en natuurwetenschappen.

Zoek je uitgebreide info over onze masters?
Ga naar de Engelse Master website

Studeren tijdens de coronasituatie

Het coronavirus (COVID-19) leidt tot vragen over de gevolgen voor jouw opleiding aan UT. Neem contact op als je een andere vraag hebt. 

Hoe ziet mijn studiejaar er in 2020/2021 uit?

Sinds eind augustus zijn de campusfaciliteiten voor onderwijs en onderzoek voor het academisch jaar 2020-2021 weer geopend. Binnen de Covid-19 richtlijnen van de overheid, zorgen we voor zoveel mogelijk contact tussen docenten en studenten. Practica, examens en lessen waarin persoonlijk contact en directe interactie essentieel en onmisbaar zijn, bieden we wanneer mogelijk op de campus aan.

In deze videoboodschap (Engels) deelt voorzitter College van Bestuur, Victor van der Chijs, onze visie op het onderwijs in het studiejaar 2020-2021.

Voor eerstejaarsstudenten

Onderwijsactiviteiten voor nieuwe eerstejaarsstudenten staan hoog op onze prioriteitenlijst, omdat we vinden dat een warm en persoonlijk onthaal belangrijk is voor een goede start van je academische studentencarrière. In dit stadium lijkt het erop dat we een aanzienlijk aantal activiteiten op de campus kunnen hervatten. Wanneer dat voor bepaalde onderdelen niet mogelijk is, verplaatsen we dat naar online. Sommige opleidingen bieden zowel fysieke als online lessen aan. Om studenten te ondersteunen die niet op de campus kunnen komen, vanwege Covid-19 gerelateerde omstandigheden in hun land of regio, bieden we desgewenst online alternatieven aan.

Vragen?

Aarzel niet om contact met op te nemen.

Regeling doostromen van bachelor naar master

Wil je na je (UT-)bachelor een UT-master volgen, dan gelden er in coronatijd wellicht andere voorwaarden. Lees hier (Engels) wat dat kan betekenen voor jouw situattie. Of neem contact op met Student Services voor persoonlijk contact.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Aankomende en huidige studenten vinden op deze pagina antwoorden op de meest gestelde vragen over bijvoorbeeld stages en opdrachten, afstuderen, regels en voorschriften en studievertraging.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet bij, twijfel dan niet om contact op te nemen.

Toonaangevende onderzoeksinstituten en labs

Universiteit Twente is toonaangevend in nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. Onze multiculturele community van getalenteerde, ambitieuze studenten, wetenschappers en docenten hebben - samen met onze business- en overheidspartners - toegang tot uitmuntende labfaciliteiten. Op onze innovatieve campus vind je eersteklas onderzoeksinstituten en labs gericht op:

Campus video

Benieuwd hoe een dag op de campus zou zijn? Meerdere manieren om daar achter te komen! Schrijf je in voor een Open Dag, Skype met een masterstudent en bekijk deze campusvideo. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies