Master Applied Mathematics / Wiskunde

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Als toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen ogenschijnlijk niet-gerelateerde fenomenen. 

Master wiskunde

De tweejarige master Applied Mathematics wordt in het Engels gegeven en start in september en februari.

Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleidinghet pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten. Wij bieden ook de bijbehorende bacheloropleiding (BSc.) Applied Mathematics aan.

Focus en vakgebieden

Deze masteropleiding gaat niet alleen om pure wiskunde, maar ook over houding en motivatie. Applied Mathematics komt voort uit de noodzaak om problemen in verschillende vakgebieden te formuleren en op te lossen. Het is bij uitstek de taal van wetenschappelijke communicatie.  

Afstudeerrichting / specialisaties

De opleiding biedt een omgeving waarin je je kunt specialiseren in moderne wiskundige technieken, in nauwe samenwerking met andere academische disciplines, zoals natuurkunde, (industriële) engineering, logistiek en informatica. Je bent junior lid van de onderzoeksafdeling en neemt actief deel aan het onderzoeksprogramma van je supervisor.  

Je kunt je specialiseren in:

Waarom Applied Mathematics?

Applied Mathematics – soms ook wel engineering mathematics genoemd – onderscheidt zich van pure wiskunde omdat het voor zijn eigen ontwikkeling inspiratie haalt uit de interactie met gerelateerde gebieden zoals natuurkunde, astronomie, scheikunde, biologie, economie en informatica.  

Carrièreperspectieven

Een master Applied Mathematics opent veel deuren tijdens je carrière. Of je er nu voor kiest om te werken voor een bedrijf, consultancybedrijf, een onderzoeksinstituut of een universiteit, het is een cruciale stap in je ontwikkeling en maakt je tot een gewilde professional.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Applied Mathematics
Certificatie: MSc
CROHO-code
60348
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies