Procestechnologie Cursus

Ontwikkel je verder in de procesindustrie

Ben je werkzaam in de procesindustrie? En ben je in het bezit van een diploma van het hoger beroepsonderwijs, maar wil je jezelf verder ontwikkelen? Of ben je op zoek naar specifieke kennis op het gebied van procestechnologie en wil je je verder ontwikkelen in het vakgebied? De vernieuwde cursus Procestechnologie van de Universiteit Twente biedt je de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en je verder te ontwikkelen in je carrière.

Waarom deze cursus?

Voor veel belangrijke functies in de procesindustrie is een academische opleiding vereist. Professionals met een hbo- of masterdiploma van een andere discipline missen echter soms kennis over specifieke onderwerpen op het gebied van procestechnologie. Om toch over deze kennis te beschikken, is een bij- of omscholing nodig. De cursus Procestechnologie is gericht op het om- en bijscholen van professionals in de procesindustrie. 

De faculteit Technische Natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente heeft ruime ervaring met het opleiden en omscholen van professionals op het gebied van procestechnologie. Sinds 1975 hebben meer dan 500 deelnemers de cursus Procestechnologie succesvol afgerond en hebben nog eens 250 deelnemers de vervolgopleiding gevolgd. De cursus is in 2016 vernieuwd om aan de eisen van deze tijd te voldoen en bij te dragen aan jouw professionele ontwikkeling.

Meer weten? Vraag hier vrijblijvend de brochure aan!
Ja, ik wil meer weten!

Structuur

De cursus Procestechnologie wordt onderverdeeld in drie cursussen.

  • De Basic Course overstijgt het bachelor niveau van de hogescholen en biedt een solide theoretische basis procestechnologie. Deze basiscursus behandelt alle onderwerpen die nodig zijn om de gevorderde opleidingen in scheidings- en reactortechniek, procesontwerp en -controle te volgen.
  • De volgende twee cursussen, de Advanced Course en de Design Course verbinden de theorie met de praktijk van de procestechnologie. Na het behalen van de Basic Course bouw je hier verder aan jouw kennis en ervaringen.   
  • Na het afronden van deze drie cursussen kun je het volledig masterdiploma behalen. Leer hier meer over ons reguliere masterprogramma.

Highlights cursus

  • De cursus is flexibel met een blended learning aanpak; een combinatie van online en face-to-face leren. Het is een uitstekende methode voor professionals om hun werk en privéleven te combineren met een academische opleiding. 
  • Het biedt individuele ondersteuning. Er zijn veel mogelijkheden om vragen te stellen, moeilijke kwesties te bespreken en in te spelen op individuele behoeften.
  • Het biedt mogelijkheden om je netwerk op en uit te bouwen. Wij helpen je om een gemeenschap te creëren om samen te leren en ervaringen uit te wisselen.

Nieuwe opzet

In april 2020 gaan wij van start met de nieuwe opzet van de Basic Course. Dit betekent dat alle vakken in een blended learning manier aangeboden. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier hoe de Basic Course opgebouwd is.

Contact en aanmelden

Ben jij eraan toe om jezelf verder te ontwikkelen in je carrière? Wij kijken ernaar uit om met je samen te werken! Heb je nog vragen over de cursus, neem dan contact op met onze cursuscoördinator via pt-programme@utwente.nl.