Procestechnologie Cursus

Ontwikkel je verder in de procesindustrie

Ben je werkzaam in de procesindustrie? En ben je in het bezit van een diploma van het hoger beroepsonderwijs, maar wil je jezelf verder ontwikkelen? Of ben je op zoek naar specifieke kennis op het gebied van procestechnologie en wil je je verder ontwikkelen in het vakgebied? De cursus Procestechnologie van de Universiteit Twente biedt je de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en je verder te ontwikkelen in je carrière.

Waarom deze cursus?

Voor veel belangrijke functies in de procesindustrie is een academische opleiding vereist. Professionals met een hbo- of masterdiploma van een andere discipline missen echter soms kennis over specifieke onderwerpen op het gebied van procestechnologie. Om toch over deze kennis te beschikken, is een bij- of omscholing nodig. De cursus Procestechnologie is gericht op het om- en bijscholen van professionals in de procesindustrie. 

Arjan Schutte, onderzoeker Industrial Chemicals bij Nouryon

Ik kan nu al mijn nieuwe kennis, vaardigheden en ervaringen nuttig inzetten tijdens mijn werk. Ik kan resultaten beter uitleggen en verklaren aan mijn collega’s en leidinggevende.

Arjan Schutte, onderzoeker Industrial Chemicals bij Nouryon

De faculteit Technische Natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente heeft ruime ervaring met het opleiden en omscholen van professionals op het gebied van procestechnologie. In ruim 40 jaar hebben meer dan 500 deelnemers de cursus Procestechnologie succesvol afgerond en hebben nog eens 250 deelnemers de vervolgopleiding gevolgd. 

Highlights cursus

Meer weten? Vraag hier vrijblijvend de brochure aan!
Ja, ik wil meer weten!

Praktische informatie

De cursus Procestechnologie is geheel engelstalig en wordt onderverdeeld in drie cursussen. Voorafgaand aan de cursus verzorgen we jaarlijks in de maanden januari tot en met april een opstapcursus. Deze cursus is niet verplicht, maar afhankelijk van je achtergrond sterk aan te raden.

Na het afronden van de drie cursussen kun je het volledig masterdiploma behalen. 

Studieduur

De studieduur is sterk afhankelijk van de tijd die je kan besteden aan het volgen en bestuderen van de verschillende vakken. Ter indicatie. Als je 1 vak/5 ECTS per kwartiel volgt, heb je na 4 jaar de 3 certificaten.

Kosten

De kosten verschillen per onderdeel. Bekijk met welke kosten je rekening moet houden.

Meld je aan voor de basiscursus procestechnologie in april 2024!
Lees meer over inschrijving
Schrijf je je voor 14 maart in!

Contact en aanmelden

Ben jij eraan toe om jezelf verder te ontwikkelen in je carrière? Wij kijken ernaar uit om met je samen te werken! Heb je nog vragen over de cursus, neem dan contact op met onze cursuscoördinator of schrijf je in!