Procestechnologie Cursus

PT-I, PT-II en PT-III: de volgende stap in je ontwikkeling

Ben je werkzaam in de procesindustrie en wil je jezelf verder ontwikkelen? Ben je toe aan een volgende stap in je carrière? De cursus Procestechnologie van de Universiteit Twente helpt je aan een officieel erkend certificaat.

Studeren op afstand

Veel professionals in de procesindustrie zijn in het bezit van een hbo-diploma dat ze graag zouden willen opwaarderen. Ze missen soms voldoende specifieke kennis over procestechnologie, omdat ze een andere achtergrond hebben (bijvoorbeeld werktuigbouwkunde). Bovendien is een academische opleiding een vereiste voor veel interessante functies in het bedrijfsleven.

De cursussen Procestechnologie I, II en III van de Universiteit Twente zijn bedoeld voor professionals die al werkzaam zijn in de industrie. Er wordt steeds meer gewerkt met online colleges en courses, zodat studeren op afstand goed mogelijk is. Dat maakt het programma studeerbaar, ook als je een drukke baan (en een gezinsleven) hebt.

Drie hoofddelen

De cursus Procestechnologie bestaat uit drie hoofddelen, die worden voorafgegaan door een opstapcursus. Na het eerste hoofddeel (PT-I) heb je een solide theoretische basis voor de procestechnologie. De daaropvolgende hoofddelen PT-II en PT-III verbinden de theorie met de praktijk van de procestechnoloog. Na afronding van de drie hoofddelen ontvang je de bijbehorende (door de industrie erkende) certificaten.

Ruim 40 jaar ervaring

De faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente heeft ruime ervaring in het na-, bij- en herscholen van professionals op het gebied van procestechnologie. Sinds 1975, toen de eerste cursus van start ging, hebben zo'n 500 deelnemers de cursus PT-I en 250 deelnemers de cursus PT-II met succes afgerond. In 2016 hebben wij de cursus (deels) herzien. Een verandering is het opsplitsen in drie hoofddelen geweest.