Materials Science & Engineering

Bekijk de presentaties van onze masters 

Deze multidisciplinaire specialisatie helpt jou een vooruitstrevende materiaalkundige te worden die diepgaande scheikundige kennis met natuurkunde en werktuigbouwkunde combineert.

Van zonnecellen, smartphoneschermen, knie-implantaten tot de nieuwste generatie batterijen: de ontwikkeling van elk type product of technologie begint bij de keuze voor het juiste materiaal. Maar het ontwikkelen en toepassen van nieuwe materialen omvat meer dan enkel scheikunde. Het vereist ook diepgaande kennis van natuurkunde en werktuigbouwkunde. De specialisatie Materials Science & Engineering geeft je inzicht in al deze disciplines en helpt je een multidisciplinaire materiaalkundige te worden. Met kennis over atomaire en moleculaire eigenschappen en het gedrag van materialen in bepaalde omstandigheden, leer je materialen te beoordelen op hun (on)geschiktheid voor specifieke doeleinden.

Deze specialisatie is een samenwerking tussen de master Chemical Science & Engineering, Applied Physics en Mechanical Engineering. Je kunt deze specialisatie volgen binnen één van deze drie opleidingen aan de Universiteit Twente.

Er is veel vraag naar materiaalkundigen die de chemische, fysische en mechanische aspecten van materialen kunnen overzien. Je kunt aan de slag als consultant, materiaalkundig ingenieur, R&D ingenieur, projectmanager of kwaliteitscoördinator, om een paar opties te noemen.

BELANGRIJKE ONDERZOEKSGEBIEDEN

Als student van de masteropleiding Chemical Science & Engineering met de specialisatie Materials Science & Engineering krijg je les van vooraanstaande professoren op het gebied van materiaalkunde. Bovendien krijg je de kans om zelf bij te dragen aan hoogstaand onderzoek. In het tweede jaar van je master sluit je je aan bij een onderzoeksgroep en rond je daar je masterscriptie af. Onderszoeksgroepen die betrokken zijn bij deze master specialisatie zijn bijvoorbeeld Inorganic Materials Science, Sustainable Polymer Chemistry, Thermal & Fluid Engineering (TFE), Energy, Materials and Systems (EMS) of Quantum Transport in Matter. Kijk voor meer informatie over verwante onderzoeksgroepen en het onderzoek dat zij verrichten op de engelstalige site.

DE OPLEIDING VOOR JOU?

Deze specialisatie is bedoeld voor studenten die hun kennis van materiaalkunde willen verdiepen.

Deze specialisatie is engelstalig. Wil je meer weten?
Bezoek de engelstalige website
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies