Verken de campus vanuit je eigen auto

Chemical & Process
Engineering Courses

De specialisatie Chemical & Process Engineering richt zich op het ontwerpen van processen die optimaal functioneren binnen hun technologische, economische, maatschappelijke en sociale context.

WAT IS CHEMICAL & PROCESS ENGINEERING?

Je leert kennis van diverse gebieden te integreren: transportverschijnselen, het ontwerp van chemische reactoren, scheidingstechnologie, fabrieksontwerp, procesontwikkeling, procesbeheersing, economie en sociale wetenschappen. Je onderzoekt een groot aantal onderwerpen, zoals reactieve scheidingsprocessen en nieuwe (meerfase) reactoren, en leert specifieke processen te ontwikkelen voor directe toepassingen in de chemische of procesindustrie.

BELANGRIJKE ONDERZOEKSGEBIEDEN

Bij scheidingstechnologie kun je diverse processen onderzoeken die gebruikmaken van vaste of vloeibare scheidingsmiddelen, zoals membraantechnologie, adsorptieve scheiding van gas- en vloeistofmengsels, extractie, membranen voor selectieve gasscheiding, filtratieprocessen op sub-micronniveau, en affiniteitsscheiding voor selectief proteïneherstel en effectief zuurstoftransport. Andere onderzoeksonderwerpen zijn onder meer katalytische processen en katalytische materialen, de omzetting van biomassa en procesmodellering. 

DE OPLEIDING VOOR JOU?

Deze specialisatie is bedoeld voor studenten die hun kennis van procestechnologie willen verdiepen.

Deze specialisatie is Engelstalig. Wil je meer weten? Bekijk dan onze Engelstalige website.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies