UTDienstenCFMLTSHNieuwsRenovatie Citadel

Renovatie Citadel

Het gebouw de Citadel wordt het komende jaar gerenoveerd. De eerste fase, het gedeelte waar onder andere de Servicedesk ICT van LISA zich bevindt, is begin volgend jaar gereed. Daarna wordt de toren gerenoveerd. Door het in twee fasen te doen kan er ook nog gebruik gemaakt worden van de torenzalen tijdens de renovatie. Dit is noodzakelijk aangezien er op de campus onvoldoende vrije vierkante meters zijn. Daarnaast kan wordt er gebruikt gemaakt van het Paviljoen als tijdelijke huisvesting.

Het gebouw wordt bouwkundig en installatietechnisch aangepakt, tevens krijgt de entree een nieuwe uitstraling. Na de renovatie biedt het gebouw plek voor de dienst LISA, voor het CELT- en SA&L-team van CES en krijgen faculteit EEMCS en de dienst Strategic Business Development (SBD) hier werkruimte.

Beltman architecten heeft het ontwerp gemaakt. Een impressie van het gebouw na renovatie is hier te zien. Het ontwerp is vooral gericht op de interne renovatie. Wel wordt aan de buitenzijde permanente zonwering aangebracht om het verblijf in het gebouw te veraangenamen en worden diverse elementen toegepast om het gebouw te verduurzamen, zoals led verlichting, aansluiting op de koude-cirkel en aansluiting op stadverwarming.

Na besluitvorming van het College van Bestuur, wordt de aanbesteding voor het bouwteam gestart. Het streven is om na de zomer te starten met de bouw. Stef Migchelbrink begeleidt vanuit de dienst CFM samen met Marco Boevink de bouw en de gesprekken met de gebruikers van het gebouw.