HomeOnderwijsBachelorAanmelden & toelatingseisen

Inschrijven bacheloropleiding

Direct starten met je aanmelding

Heb je besloten om je aan te melden voor een bacheloropleiding aan de Universiteit Twente?

Aanmelden kan een tijdrovend klusje zijn. Neem er de tijd voor!

Neem gerust contact op als je hulp nodig hebt!
Bel, mail of chat

Vwo als vooropleiding

Als vwo-er meld je je slechts in twee stappen aan! Ook al moet je nog slagen voor je vwo-examen, kun je je aanmelden. Heb je een andere vooropleiding, lees dan verder op deze pagina.

Stap 1: Start je inschrijving

Voor een bacheloropleiding meld je je uiterlijk 1 mei aan via Studielink. Vanaf oktober kun je je inschrijven voor de studie die het jaar daarop in september begint. Hiervoor heb je een DigiD nodig: een persoonlijke inlog voor overheidssites. Heb je geen DigiD, vraag deze dan aan. Houd er rekening mee dat het drie tot vijf werkdagen kan duren voordat je je DigiD ontvangt.  

Wil je je inschrijven voor een numerus fixus opleiding?

Voor bepaalde bacheloropleidingen heeft de UT een beperkt aantal beschikbare plaatsen vastgesteld: een numerus fixus. De opleidingen waarvoor een numerus fixus geldt:

Wil je je voor een van deze opleidingen aanmelden? Meld je dan eerst aan bij Studielink en daarna bij het online systeem Osiris (voor 15 januari). Inloggegevens hiervoor ontvang je direct na je aanmelding in Studielink. 

Waarom numerus fixus?

Voor bepaalde opleidingen in het hoger onderwijs komen meer aanmeldingen binnen dan er plaatsen zijn. Dat komt door het beperkte aantal opleidingsplaatsen, of omdat er een overschot te verwachten is in een bepaalde sector van de arbeidsmarkt. Studenten krijgen toegang tot deze opleidingen via een speciale selectieprocedure.

Stap 2: Studielink op orde

Zorg ervoor dat je vwo-vakken zijn ingevuld in je Studielink account. Waarom? De Universiteit Twente controleert of je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Wanneer je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau mist, dan spreken we van deficiënties. Bijvoorbeeld als je wiskunde A hebt gevolgd en wiskunde B is een wettelijke toelatingseis. Deficiënties kun je wegwerken door middel van het halen van certificaten. Mocht dit op jou van toepassing zijn, dan informeren we via e-mail. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies