Zie Bachelor

Aanmelden voor bacheloropleiding

Direct starten met je aanmelding

Heb je besloten om je aan te melden voor een bacheloropleiding aan de Universiteit Twente?

Neem de tijd om je aan te melden voor een bacheloropleiding, aanmelden kan een tijdrovend klusje zijn. 

Neem contact op als je hulp nodig hebt!
Bel, mail of chat

Vwo als vooropleiding

Als vwo-er meld je je slechts in twee stappen aan! Ook al moet je nog slagen voor je vwo-examen, kan jij je aanmelden. Heb je een andere vooropleiding, lees dan verder op deze pagina.

 • Stap 1: Start je inschrijving

  Je doet een verzoek tot inschrijving via de website van Studielink. Je kunt je vanaf oktober inschrijven voor de studie die het jaar daarop in september begint. Om je in te schrijven heb je een DigiD nodig: een persoonlijke inlog voor overheidssites. Heb je geen DigiD, vraag deze dan aan. Houd er rekening mee dat het vijf werkdagen duurt voordat je je DigiD ontvangt.  

 • Stap 2: Studielink op orde

  Zorg ervoor dat je vwo-vakken zijn ingevuld in je Studielink account. Waarom? De Universiteit Twente controleert of je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Wanneer je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau mist, dan spreken we van deficiënties. Bijvoorbeeld als je wiskunde A hebt gevolgd en wiskunde B is een wettelijke toelatingseis. Deficiënties kun je wegwerken door middel van het halen van certificaten. Mocht dit op jou van toepassing zijn, dan informeren we via e-mail. 

 • Stap 3: Bachelor Psychology & Bachelor Technical Computer Science

  Voor sommige bacheloropleidingen heeft de Universiteit Twente een beperkt aantal beschikbare plaatsen vastgesteld: een numerus fixus

  Voor de bacheloropleiding Psychology en de bacheloropleiding Technical Computer Science betekent dit dat je een officiële aanmelding moet indienen via het aanmeldsysteem genaamd Osiris. Na de aanmelding in Studielink, zul je per omgaande vanuit Osiris de inloggegevens ontvangen. Klik op "details" en complementeer je aanmelding in Osiris. Vergeet niet de aanmelding te versturen via "submit" voor 15 Januari. 

Aanmelden numerus fixus opleiding

Voor sommige bacheloropleidingen heeft de Universiteit Twente een beperkt aantal beschikbare plaatsen vastgesteld: een numerus fixusLees verder op de websites van deze opleidingen hoe de selectie van studenten geregeld is.

Waarom numerus fixus?

Voor bepaalde opleidingen in het hoger onderwijs komen meer aanmeldingen binnen dan er plaatsen zijn. Dat komt door het beperkte aantal opleidingsplaatsen, of doordat er een overschot dreigt in een bepaalde sector van de arbeidsmarkt. Studenten krijgen toegang tot deze opleidingen via een speciale selectieprocedure.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies