Zie Bachelor

Aanmelden voor bacheloropleiding

Direct starten met je aanmelding

Heb je besloten om je aan te melden voor een bacheloropleiding aan de Universiteit Twente?

Aanmelden voor een bacheloropleiding kan een tijdrovend klusje zijn. Neem de tijd om je aan te melden voor een bacheloropleiding via Studielink. 

Vwo als vooropleiding

Als vwo-er meld je je slechts in twee stappen aan! Ook al moet je nog slagen voor je vwo-examen, kan jij je aanmelden. Heb je een andere vooropleiding, lees dan hier verder.

  • Stap 1: Start je inschrijving

    Je doet een verzoek tot inschrijving via de website van Studielink. Je kunt je vanaf oktober inschrijven voor de studie die het jaar daarop in september begint. Om je in te schrijven heb je een DigiD nodig: een persoonlijke inlog voor overheidssites. Heb je geen DigiD, vraag deze dan aan. Houd er rekening mee dat het vijf werkdagen duurt voordat je je DigiD ontvangt.  

  • Stap 2: Studielink op orde

    Zorg ervoor dat je vwo-vakken zijn ingevuld in je Studielink account. Waarom? De Universiteit Twente controleert of je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Wanneer je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau mist, dan spreken we van deficiënties. Bijvoorbeeld als je wiskunde A hebt gevolgd en wiskunde B is een wettelijke toelatingseis. Deficiënties kun je wegwerken door middel van het halen van certificaten. Mocht dit op jou van toepassing zijn, dan informeren we via e-mail. 

Aanmelden voor een numerus fixus opleiding

Voor bepaalde opleidingen in het hoger onderwijs komen meer aanmeldingen binnen dan er plaatsen zijn. Dat komt door het beperkte aantal opleidingsplaatsen, of doordat er een overschot dreigt in een bepaalde sector van de arbeidsmarkt. Studenten krijgen toegang tot deze opleidingen via een loting of selectie door de opleiding.

De bachelor Technische Geneeskunde van de Universiteit Twente heeft een instellingsfixus, lees verder op de website van deze bachelor hoe de selectie van studenten geregeld is. 

Hulp nodig?

Bij vragen over je aanmeldproces helpt Student Services je graag verder.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies