Bachelor

Aanmelden voor bacheloropleiding

JE HEBT BESLOTEN DAT JE JE WILT AANMELDEN VOOR EEN BACHELOROPLEIDING AAN DE UNIVERSITEIT VAN TWENTE? Gefeliciteerd!

Aanmelden voor een bacheloropleiding kan een tijdrovend klusje zijn. Als je hulp nodig hebt, helpt Student Services je graag verder. 

VWO-Diploma

Hieronder worden de twee stappen voor VWO-studenten omschreven, zie ook de visuele weergave. Je kunt je altijd aanmelden ook al moet je nog slagen voor je VWO examen.

Stap 1:

Je doet een verzoek tot inschrijving via de website van Studielink. Je kunt je vanaf oktober inschrijven voor de studie die het jaar daarop in september begint. Om je in te schrijven heb je een DigiD nodig: een persoonlijke inlog voor overheidssites. Als je nog geen DigiD hebt, vraag deze dan aan. Houd er rekening mee dat het vijf werkdagen duurt voordat je je DigiD ontvangt.  

Stap 2:

Zorg ervoor dat wanneer je VWO vakken niet al zijn ingevuld dit alsnog gebeurd, dit kun je handmatig doen in je Studielink account. Waarom? De Universiteit Twente controleert of je voldoet aan de toelatingseisen gesteld in de wet. Wanneer je niet geheel voldoet aan de eisen ben je, ben je deficiënt in één of meerdere vakken. Een voorbeeld is dat je Wiskunde A in plaats van Wiskunde B hebt gevolgd. Mocht je deficiënt zijn dan wordt je hierover geïnformeerd via email. Mocht je voldoen aan alle toelatingseisen dan wordt je hier verder niet over geïnformeerd. Kijk bij ‘Deadlines & Toelatingseisen’ voor meer informatie over hoe je deze deficiënties kunt wegwerken.

HBO-Propedeuse of andere vooropleiding?

Kijk op onze internationale website voor de aanmeldprocedure.

Loting/Numerus Fixus

Voor bepaalde opleidingen in het hoger onderwijs komen meer aanmeldingen binnen dan er plaatsen zijn. Dat komt door het beperkte aantal opleidingsplaatsen, of doordat er een overschot dreigt in een bepaalde sector van de arbeidsmarkt. Studenten krijgen toegang tot deze opleidingen via een loting of selectie door de opleiding.

De opleiding Technische Geneeskunde van de Universiteit Twente heeft een numerus fixus. Kijk op de website van de opleiding hoe de selectie van studenten in zijn werk gaat: Technische Geneeskunde (Klinische Technologie)

Chat offline (info)