Online Open Dagen in maart gemist?

Zie Bachelor

Aanmelden voor bacheloropleiding

Heb je BESLOTEN DAT JE JE WILT AANMELDEN VOOR EEN BACHELOROPLEIDING AAN DE UNIVERSITEIT TWENTE? 

Aanmelden voor een bacheloropleiding kan een tijdrovend klusje zijn. Neem de tijd om je aan te melden voor een bacheloropleiding via Studielink. 

Heb je een vwo-Diploma?

In twee stappen meld je je aan! Let op: ook al moet je nog slagen voor je vwo-examen, kan jij je aanmelden.

Stap 1

Je doet een verzoek tot inschrijving via de website van Studielink. Je kunt je vanaf oktober inschrijven voor de studie die het jaar daarop in september begint. Om je in te schrijven heb je een DigiD nodig: een persoonlijke inlog voor overheidssites. Als je nog geen DigiD hebt, vraag deze dan aan. Houd er rekening mee dat het vijf werkdagen duurt voordat je je DigiD ontvangt.  

Stap 2

Zorg ervoor dat je vwo-vakken zijn ingevuld in je Studielink account. Waarom? De Universiteit Twente controleert of je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Wanneer je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau mist, dan spreken we van deficiënties. Bijvoorbeeld als je wiskunde A hebt gevolgd en wiskunde B is een wettelijke toelatingseis. Deficiënties kun je wegwerken door middel van het halen van certificaten. Mocht dit het geval zijn, dan informeren we via email. 

HBO-Propedeuse of andere vooropleiding?

Kijk op onze internationale website voor de aanmeldprocedure en controleer de toelatingseisen.

Loting/Instellingsfixus

Voor bepaalde opleidingen in het hoger onderwijs komen meer aanmeldingen binnen dan er plaatsen zijn. Dat komt door het beperkte aantal opleidingsplaatsen, of doordat er een overschot dreigt in een bepaalde sector van de arbeidsmarkt. Studenten krijgen toegang tot deze opleidingen via een loting of selectie door de opleiding.

De opleiding Technische Geneeskunde van de Universiteit Twente heeft een instellingsfixus. Kijk op de website van de opleiding hoe de selectie van studenten in zijn werk gaat: Technische Geneeskunde (Klinische Technologie)

Hulp nodig? Neem contact op met ons

Bij vragen over je aanmeldproces helpt Student Services je graag verder.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies