Handige tips voor ouders

Hoeveel kost studeren? Het financiële plaatje voor ouders.

Uw kind gaat studeren. Een nieuwe fase, ook voor u als ouder. 

Studiezoekers raadplegen het vaakst hun ouders bij de keuze van een vervolgopleiding. Dat is goed om te weten. Maar hoe ontdekt u samen waar haar of zijn interesses liggen en welke opleidingen daarbij passen? Begeleid uw dochter of zoon bij deze spannende stap met onze tips in de whitepaper 'Help, mijn kind moet een studie kiezen!'.

En wat zijn de kosten van studeren en welke beroepsmogelijkheden zijn er straks voor mijn kind in deze snel veranderende wereld? Download de whitepapers met besparingtips en trends die de arbeidsmarkt veranderen

Whitepapers met tips voor ouders 

Professionele hulp nodig?

Wanneer uw kind start als UT-student, is de studieadviseur zijn/haar eerste contactpersoon. De studieadviseur volgt en beoordeelt de studievoortgang van uw kind. Blijkt de opleiding na een halfjaar te moeilijk, dan is er nog ruimte voor een alternatief: een andere studieaanpak, een andere opleiding of ander onderwijs.

Belemmeren persoonlijke omstandigheden zoals ziekte, psychische problemen of een handicap de studievoortgang van uw kind? Het team Student Affairs, Coaching en Counseling (SACC) helpt een geschikte vorm van ondersteuning te vinden. Bijvoorbeeld bij somberheid, heimwee, problemen met een relatie of medestudenten kan uw kind kosteloos een studentenpsycholoog inschakelen. Studenten kunnen ook hun studievaardigheden leren aanscherpen bij de psycholoog.

Praktische links

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies