Handige tips voor ouders

Welke baankansen heeft mijn kind?

Uw kind gaat studeren. Een nieuwe fase, ook voor u als ouder. 

Studiezoekers raadplegen het vaakst hun ouders bij de keuze van een vervolgopleiding. Dat is goed om te weten. Maar hoe ontdekt u samen waar haar of zijn interesses liggen en welke opleidingen daarbij passen? 

Wilt u op de hoogte worden gehouden over studeren aan de Universiteit Twente en voorlichtingsactiviteiten? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Tips voor ouders 

Begeleid uw dochter of zoon bij deze spannende stap met onze tips in de whitepaper 'Help, mijn kind moet een studie kiezen!'. En wat zijn de kosten van studeren en welke beroepsmogelijkheden zijn er straks voor mijn kind in deze snel veranderende wereld? Download de whitepapers met besparingtips en trends die de arbeidsmarkt veranderen. 

Heeft uw kind ondersteuning nodig?

Wanneer uw kind start als UT-student, is de studieadviseur zijn/haar eerste contactpersoon. De studieadviseur volgt en beoordeelt de studievoortgang van uw kind. Blijkt de opleiding na een halfjaar te moeilijk, dan is er nog ruimte voor een alternatief: een andere studieaanpak, een andere opleiding of ander onderwijs.

Belemmeren persoonlijke omstandigheden zoals ziekte, psychische problemen of een handicap de studievoortgang van uw kind? Het team Student Affairs, Coaching en Counseling (SACC) helpt een geschikte vorm van ondersteuning te vinden. Bijvoorbeeld bij somberheid, heimwee, problemen met een relatie of medestudenten kan uw kind kosteloos een studentenpsycholoog inschakelen. Studenten kunnen ook hun studievaardigheden leren aanscherpen bij de psycholoog.

Hulp bij jouw studiekeuze

Wat ga je studeren en waar? De Universiteit Twente helpt je kiezen! Meld je aan voor bijvoorbeeld onze Open Dagen, een Tasterday of Meeloopdag.

Op kamers wonen? Start op tijd!

Op de campus vind je zo'n 3.000 studenthuizen. Je kunt ook terecht in Enschede en Hengelo.

Begin op tijd met zoeken! Start je te laat, dan heb je kans dat je geen woonplek hebt gevonden bij de start van jouw studie.

Lees verder
Hulp bij studie kiezen

Welke studie, welke universiteit? De Universiteit Twente helpt uw kind kiezen met de handige studiekeuzekalender met volop oriëntatiemogelijkheden als de Open Dagen, een Meeloopdag of Online meet-up met onze studenten.

Naar de kalender
Pre-University

Pre-U is een uitdagend onderwijsprogramma voor leerlingen uit 1 t/m 6 vwo en groep 3 t/m 8. Via workshops en masterclasses verdiept uw kind zich in wetenschap en technologie, ontwikkelt z'n talenten en maakt alvast kennis met de universiteit! 

Naar de website

Praktische links

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies