Zie Bachelor

Handige tips voor ouders

Hoeveel kost studeren? Het financiële plaatje voor ouders.

Uw kind gaat studeren. Een nieuwe fase, ook voor u als ouder. 

Begeleid uw dochter of zoon bij deze spannende stap met onze tips!

Studiekeuze, kosten, baankansen? 

Studiezoekers raadplegen het vaakst hun ouders bij de keuze van een vervolgopleiding. Dat is goed om te weten. Maar hoe ontdekt u samen waar haar of zijn interesses liggen en welke opleidingen daarbij passen? Wij hebben handige adviezen voor u gebundeld in de pdf 'Studiekeuzestress? Vijf vragen aan uw kind' om uw kind op weg te helpen in een nieuw, spannend en soms onzeker proces. Download deze én andere nuttige tips voor u als ouder.

Tips voor ouders

Net als u willen wij dat uw kind direct de opleiding en universiteit kiest die bij hem of haar past. In de e-papers over studiekeuzestress leest u hoe met uw puber in gesprek te gaan. En in de e-paper over financiën brengen we voor u de financiële ins en outs van het studeren helder voor u in kaart. 

Professionele hulp nodig?

Wanneer uw kind start als UT-student, is de studieadviseur zijn/haar eerste contactpersoon. Deze persoon volgt en beoordeelt de studievoortgang van uw kind. Blijkt de opleiding na een halfjaar te moeilijk, dan is er nog ruimte voor een alternatief: een andere studieaanpak, een andere opleiding of ander onderwijs. 

Belemmeren persoonlijke omstandigheden zoals ziekte, psychische problemen of een handicap de studievoortgang van uw kind? Het team Student Affairs, Coaching en Counseling (SACC) helpt een geschikte vorm van ondersteuning te vinden. Bijvoorbeeld bij somberheid, heimwee, problemen met een relatie of medestudenten kan uw kind kosteloos een studentenpsycholoog inschakelen. Studenten kunnen ook hun studievaardigheden leren aanscherpen bij de psycholoog.

Praktische links

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies