Zie Alle bacheloropleidingen

Bacheloropleiding Advanced Technology

LEER Verschillende disciplines met elkaar te combineren.

Advanced Technology is een unieke Engelstalige bacheloropleiding die je alleen aan de Universiteit Twente kunt volgen. Net als de pionier Leonardo da Vinci – die onder meer filosoof, ingenieur, natuurkundige, scheikundige en kunstschilder was – vind je het als Advanced Technology-student leuk om uiteenlopende disciplines met elkaar te combineren. Zoals alle opleidingen aan de UT, is deze brede technische opleiding sterk gericht op wat de maatschappij nodig heeft.

WERNER'S VLOG ALS ADVANCED TECHNOLOGY STUDENT

Ben je benieuwd hoe het is om Advanced Technology te studeren? Werner laat je een dag uit zijn studentenleven zien.

Bekijk het studieprogramma. Of schrijf je in voor de Open Dag of een meeloopdag en ervaar zelf wat de opleiding en het studentenleven in Twente te bieden hebben.

Wat is Advanced Technology?

Advanced Technology is een Engelstalige technische opleiding met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft. Je combineert diverse technische en natuurwetenschappelijke disciplines in een brede benadering, zodat je innovatieve en verrassende oplossingen kunt bedenken voor nieuwe problemen, zonder opgesloten te zitten in één vakgebied. Je leert hoe je kennis van een aantal vakgebieden combineert, zoals elektrotechniek, scheikundige technologie, technische natuurkunde, wiskunde, werktuigbouwkunde en bedrijfskunde.

Studieprogramma

Tijdens deze gevarieerde en fascinerende  opleiding krijg je te maken met zeer uiteenlopende disciplines. De veelzijdige theoretische kennis die je op deze manier opdoet, kun je goed gebruiken om een reeks uitdagende projecten tot een goed einde te brengen. Je zult er al snel achter komen hoe waardevol het is om een probleem vanuit verschillende perspectieven te bekijken, en je zult ervaren hoeveel voldoening het geeft om zo tot een oplossing te komen. In de loop van de opleiding zul je ook steeds beter gaan inzien hoe de samenleving optimaal profijt kan hebben van de oplossingen die jij bedenkt.

Een internationaal erkende bacheloropleiding Advanced Technology is een uitstekende voorbereiding op meerdere masteropleidingen aan de Universiteit Twente of andere universiteiten in Nederland of het buitenland. De meest gekozen Masters zijn Masters op het gebied van mechatronica, proces engineering en materiaalkunde.

Lees meer over het studieprogramma van Advanced Technology.

Wat maakt Advanced Technology uniek?

Vind jij het fascinerend om de techniek achter de wereld om ons heen te doorgronden? En wil je de inzichten die je daarover verwerft graag inzetten om concrete menselijke en maatschappelijke problemen op te lossen? Dan past Advanced Technology helemaal bij jou. Als je kiest voor deze internationale opleiding van zeer hoog niveau, krijg je een diploma waarmee je bijna elke technologische uitdaging aan kunt – en waarmee je bovendien toegang hebt tot veel verschillende (technische) masteropleidingen. Je studeert en werkt in een persoonlijke en informele sfeer.

Ontdek waarom Advanced Technology aan de Universiteit Twente bij jou past. Bekijk de toelatingseisen of neem contact met ons op voor meer informatie.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Advanced Technology
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 september 2020
1 september 2021
Studiekeuzecheck
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Advanced Technology.

Engineering & technologie
Applied Mathematics

Overal waar wordt gerekend en gemodelleerd, speelt wiskunde een doorslaggevende rol. De bacheloropleiding Applied Mathematics draait om de toepassing van wiskunde in de praktijk.

Biomedische Technologie

Als "ingenieur" ontwikkel en ontwerp je nieuwe technologie voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

Chemical Science and Engineering

Nieuwe materialen en processen ontwikkelen en verbeteren: daar draait het om bij de bacheloropleiding Chemical Engineering (Scheikundige Technologie) aan de Universiteit Twente.

Civil Engineering

Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij Civiele Techniek aan de Universiteit Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie daaromheen.

Creative Technology

Hoe kun jij de modernste technologie inzetten voor interactie met gebruikers? Deze Engelstalige opleiding daagt je uit om met nieuwe technologie innovatieve toepassingen te ontwikkelen.

Electrical Engineering

De Engelstalige opleiding is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van elektronische systemen. Je werkt met hightech systemen, zoals een chirurgische robotarm, satelliet of car-to-car communicatie.

Industrial Design Engineering

De bachelor Industrial Design Engineering combineert techniek en creativiteit om consumentenproducten te ontwerpen die praktisch zijn in het gebruik, goed zijn vormgegeven en passen bij de doelgroep.

Industrial Engineering and Management

In de 3-jarige Engelstalige bachelor Industrial Engineering & Management leer je bedrijfsprocessen ontwerpen, beheren en verbeteren. Zo help je organisaties gezond te blijven in een complexe wereld.

Mechanical Engineering

Mechanical Engineering is iets voor jou als je op zoek bent naar een brede technische studie. Een mechanical engineer ontwerpt, verbetert en onderhoudt machines, constructies of processen.

Mechanical Engineering (locatie Vrije Universiteit)

Met deze unieke bachelor studeer je Mechanical Engineering in Amsterdam, terwijl je profiteert van de kleinschaligheid, de persoonlijke aandacht en de technische expertise waar de UT om bekend staat.

Technical Computer Science

Technical Computer Science gaat over het uitwisselen, verwerken en opslaan van informatie, en ligt ten grondslag aan systemen die we dagelijks gebruiken, zoals internet, zoekmachines en social media.

Technische Geneeskunde

Bij Technische Geneeskunde (Klinische Technologie) leiden we mensen op om technologie in te zetten voor de behandeling en diagnose van individuele patienten en om patiëntveiligheid voorop te stellen.

Technische Natuurkunde

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het om bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde.

University College Twente (ATLAS)

Dit is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding voor topstudenten waarbij sociale en technische perspectieven worden geïntegreerd tot een nieuwe kijk op technologie.

Chat offline (info)