Overzicht Bacheloropleidingen

Bacheloropleiding Advanced Technology

Advanced Technology is een unieke bacheloropleiding, die alleen gegeven wordt aan de Universiteit Twente. Het is een brede, technische bacheloropleiding die naadloos aansluit bij de behoeften van de samenleving. Via een multidisciplinaire benadering combineren we verschillende technische en natuurwetenschappelijke disciplines.

Ga voor meer informatie naar Advanced Technology op de Universiteit Twente en bekijk het studieprogramma. Of schrijf je in voor een meeloopdag en ervaar zelf wat de opleiding en het studentenleven in Twente te bieden hebben.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Advanced Technology
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2017
1 september 2018
1 september 2019
Matching
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Wat is Advanced Technology?

Advanced Technology is een Engelstalige technische opleiding met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft. Je combineert diverse technische en natuurwetenschappelijke disciplines in een brede benadering, zodat je innovatieve en verrassende oplossingen kunt bedenken voor nieuwe problemen, zonder opgesloten te zitten in één vakgebied. Je leert hoe je kennis van een aantal vakgebieden combineert, zoals elektrotechniek, scheikundige technologie, technische natuurkunde, wiskunde, werktuigbouwkunde en bedrijfskunde.

Tijdens deze afwisselende en fascinerende opleiding kom je in een aantal zeer verschillende situaties terecht. Je zult de theoretische kennis die je opdoet moeten inzetten om uitdagende projecten te voltooien. Daarbij zul je snel ontdekken hoe waardevol het is om een probleem vanuit verschillende hoeken te bekijken en hoe fijn het is om tot een oplossing te komen. Ook ontwikkel je inzicht in hoe de samenleving optimaal kan profiteren van de oplossingen die je bedenkt.

Het internationaal erkende bachelordiploma Advanced Technology is een uitstekende voorbereiding op verschillende masteropleidingen aan de Universiteit Twente of andere universiteiten in Nederland of het buitenland.

Ben je benieuwd naar wat onze studenten van deze opleiding vinden? In de video hieronder vertelt Fredrik wat hij er het leukst aan vindt aan.

Op zoek naar extra uitdaging?

Ben je op zoek naar extra uitdaging en kun je het aan om naast jouw reguliere studieprogramma extra vakken te volgen? Wil je je naast je bachelor verdiepen in een bepaald vakgebied of je juist verbreden? De opleiding Advanced Technology en de Universiteit Twente bieden verschillende mogelijkheden aan om iets extra’s te doen naast je studie.

Advanced Technology in Twente

Vind jij het fascinerend om de techniek achter de wereld om ons heen te doorgronden? En wil je de inzichten die je daarover verwerft graag inzetten om concrete menselijke en maatschappelijke problemen op te lossen? Dan past Advanced Technology helemaal bij jou. Als je kiest voor deze internationale opleiding van zeer hoog niveau, krijg je een diploma waarmee je bijna elke technologische uitdaging aan kunt – en waarmee je bovendien toegang hebt tot veel verschillende (technische) masteropleidingen. Je studeert en werkt in een persoonlijke en informele sfeer. Ontdek waarom Advanced Technology op de Universiteit Twente bij jou past. Bekijk de toelatingseisen of neem contact met ons op voor meer informatie.

Chat offline (info)