Advanced Technology

Studiekeuze gemaakt?

Volg je eigen weg in het veelkleurige landschap van wetenschap en technologie.

Ben jij geïnteresseerd in verschillende aspecten van wetenschap en techniek? Wil jij je niet uitsluitend op één discipline richten, maar liever juist je eigen weg vinden in een diversiteit aan vakgebieden? Ga dan voor de driejarige Engelstalige bacheloropleiding Advanced Technology aan de Universiteit Twente. In deze bachelor komen uiteenlopende science & engineering disciplines samen.

Waarom Advanced Technology studeren?

Er zijn tientallen redenen om je in te schrijven voor de bachelor Advanced Technology. De vijf belangrijkste lees je hier. 

 • Vind je eigen weg in science & engineering

  Dat je je oriënteert op een studie aan een technische universiteit betekent dat je ‘iets met techniek’ wilt doen. Maar wil je de elektrotechnische kant op, de wiskundige kant of juist de richting van nanotechnologie? Wil je uiteindelijk aan het werk in mechanical engineering, procestechnologie of juist in mechatronica? Met deze bachelor kun je het allemaal. Dit is de perfecte opleiding voor wie zich niet wil toeleggen op slechts één discipline binnen science & engineering. De slogan van Advanced Technology is niet voor niets: explore and develop your science and engineering talents.  

 • De meest veelzijdige technische bachelor in Nederland

  Advanced Technology aan de UT is de meest veelzijdige technische bacheloropleiding in Nederland en daarmee uniek in zijn soort. Alleen al daarmee heb je een unieke voorsprong op andere Bachelor of Science-alumni. Je wordt zeer breed opgeleid, vanuit multidisciplinaire invalshoeken. Denk aan vakgebieden zoals nanotechnologie, robotica en mechatronica, big data, energy transition en sustainable technology. Als jij als afgestudeerde straks deelneemt aan een projectteam met werktuigbouwkundigen, technische bedrijfskundigen en electrical engineers, dan kun jij het project zonder gekleurde bril bekijken vanuit een helicopterview. Jij kunt het project van begin tot eind afronden in plaats van één schakeltje te realiseren en het dan door te geven aan de volgende specialist. Dat komt doordat je als AT’er hebt geleerd om vraagstukken vanuit meerdere kanten te benaderen; je hebt de taal leren spreken van elk van deze disciplines.

 • Persoonlijke begeleiding door de beste docenten

  Advanced Technology is, zoals veel UT opleidingen, een kleinschalige opleiding, waardoor je als student intensiever dan elders wordt begeleid: er is genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. De sfeer is goed en de afstand tussen hoogleraren en studenten is veelal klein. Jouw input doet ertoe: samen met onze studievereniging Astatine verbeteren we continu ons onderwijs en organiseren we allerlei studiegerelateerde activiteiten. Bovendien beleef je het studentenleven hier op onvergetelijke wijze, dankzij onze prachtige, groene campus waar je kunt wonen, studeren en jezelf vermaken!

 • Direct doorstromen naar uiteenlopende masteropleidingen

  Door een op jouw interesses aangepast derdejaarsprogramma, ben je met een bachelordiploma AT op zak direct toelaatbaar tot de masteropleiding van jouw keuze. Niet alleen aan de UT, maar ook aan andere universiteiten in binnen en buitenland. Met een goede voorbereiding in het derde jaar heb je veelal geen pre-master nodig en kun je direct doorstromen naar je masteropleiding. Verschillende studenten van AT zijn voor hun master toegelaten op gerenommeerde universiteiten, zoals de University of Cambridge en ETH in Zürich.

 • Volop ruimte voor persoonlijk initiatief

  Als AT-student word je uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken. Dat betekent dat er veel ruimte is voor persoonlijk initiatief: als jij je ergens in wilt verdiepen, dan stimuleren wij dat. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de opleiding je lerarenbevoegdheid halen, een half jaar in het buitenland studeren of, als je extra uitdaging zoekt, deelnemen aan het Honoursprogramma. Of spreekt het meewerken aan een van de multidisciplinaire studententeams je aan, zoals Green Team Twente, Solar Team Twente, Solar Boat Twente, RoboTeam Twente of Electric Superbike? Als AT-student met veelzijdige, multidisciplinaire skills ben jij een enorme aanwinst.

 • Groei als 21ste-eeuwse professional én geniet van onze magnifieke campus

  Naast diepgaande vakkennis en -vaardigheden, ontwikkel je in deze opleiding een breed pakket aan 21ste–eeuwse vaardigheden en persoonlijke competenties. Je ontwikkelt een werkhouding gericht op zelfreflectie en een leven lang leren. Onze informele, persoonlijke benadering is erop gericht om je zowel professioneel als persoonlijk tot bloei te brengen. Je wordt ondernemender en leert academische kennis toe te passen op de maatschappelijke praktijk. We dagen je uit om over disciplinaire en culturele grenzen heen te kijken en om goed samen te werken, bijvoorbeeld via ons sterke projectonderwijs. Tijdens je studie Advanced Technology beleef je het studentenleven hier op onvergetelijke wijze, dankzij onze magnifieke, groene campus, en de bruisende studentenstad Enschede, een stad van kennis, innovatie én gezelligheid!

Jasmijn, Bachelorstudent Advanced Technology

Omdat je breed wordt opgeleid, bekijk je problemen automatisch vanuit een multidisciplinaire lens. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende perspectieven en zo dus ook makkelijker verbindingen leggen tussen disciplines.

Jasmijn, Bachelorstudent Advanced Technology

werner studeert advanced technology

Ben je benieuwd hoe het is om Advanced Technology te studeren? Werner laat je een dag uit zijn studentenleven zien. 

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Advanced Technology
Certificatie: BSc
CROHO-code
50002
Faculteit
Technische Natuurwetenschappen
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Studiekeuzecheck
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies