Gezondheidswetenschappen
BSc

De bacheloropleiding van Gezondheidswetenschappen

In deze opleiding leer je de organisatie en kwaliteit van de gezondheidzorg analyseren en verbeteren. Hoe organiseer je de zorg het best voor de patiënt en houd je zorg tegelijkertijd betaalbaar en efficiënt?

Heb jij interesse in een opleiding die ziekte en gezondheid combineert met organisatie en beleid? Lees hieronder verder, bekijk wat deze studie aan de UT uniek maakt of lees waar je later kunt werken.

Inschrijven

Start je inschrijving

Start de inschrijfprocedure nu. Twijfel je nog? Denk dan eens aan een meeloopdag.

Gezondheidszorg in beweging

De gezondheidszorg is constant in beweging. Zo heeft de sector te maken met oplopende zorgkosten, technische innovaties, marktwerking en een toenemende zorgvraag als gevolg van de vergrijzing. Er is grote behoefte aan professionals die dit soort ontwikkelingen kunnen analyseren en die de zorg optimaal kunnen organiseren. In de bachelor Gezondheidswetenschappen word je opgeleid tot zo’n professional.

expert in analyse en verbetering

Hoe kun je goede zorg leveren voor een betaalbare prijs? Hoe kun je de zorg zo efficiënt en effectief mogelijk organiseren? Is een bepaalde innovatieve behandeling beter, veiliger en sneller dan de oude? Hoe bepaal je dat? Met zulke vragen houd je je tijdens deze opleiding bezig. Je leert problemen grondig analyseren en er een advies over uit te brengen. Daarbij leer je ook naar verschillende zorgniveaus te kijken. Je krijgt inzicht in behandelingen voor individuele patienten (micro-niveau) en organisatorische processen (meso-niveau), maar ook in de effecten van beleid op de landelijke zorg (macro-niveau). Je raakt thuis in gezondheid en ziekte, organisatie en beleid, technologie in de zorg en onderzoeksmethodologie.

MARIT OVER DE BACHELOR GEZONDHEIDSWETENSCHAPPEN

Wetenschap en praktijk

Kenmerkend voor de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente is dat je leert wetenschappelijk onderzoek in te zetten voor het oplossen van praktische problemen. Tijdens de opleiding werk je veel in projecten. Hierin pas je opgedane kennis direct toe op problemen uit de praktijk. Zo krijg je handigheid in het analyseren en aanpakken van zulke problemen. Je maakt plannen, werkt samen, zoekt informatie, analyseert en presenteert. Op die manier leer je op een systematische wetenschappelijke manier problemen op te lossen én vernieuwend te denken. Vaardigheden die toekomstige werkgevers als ziekenhuizen, verzekeraars, adviesbureaus en de overheid goed kunnen gebruiken.


Kijken vanuit verschillende perspectieven

Tijdens de opleiding Gezondheidswetenschappen leer je vanuit verschillende perspectieven naar de gezondheidszorg te kijken. Na je studie werk je samen met mensen uit verschillende disciplines, zoals artsen, managers, onderzoekers, verzekeraars en patiënten. Iedere partij heeft zijn eigen belangen. Een arts wil bijvoorbeeld een experimentele behandeltechniek voor zijn patiënt, de producent wil deze nieuwe techniek voor een goede prijs in de markt zetten, maar de verzekeraar vindt het te kostbaar om die op grote schaal te vergoeden. Tegelijkertijd maakt het management van het ziekenhuis zich zorgen over veiligheidsrisico’s van de nieuwe behandeling. En wat vindt de patiënt er zelf eigenlijk van? Als gezondheidswetenschapper zie en begrijp je de verschillende belangen en ga je op zoek naar de beste oplossing.

Gezondheidswetenschappen in Twente iets voor jou?

Spreekt de combinatie van biomedische vakken met management en beleidsmatige vakken jou aan? Wil je werken aan vernieuwingen in de zorg, maar niet als zorgverlener aan het bed van de patiënt staan? Vind je zowel biologie als economie leuk? Dan is Gezondheidswetenschappen studeren iets voor jou. De Universiteit Twente biedt je een kleinschalige onderwijsomgeving met een informele sfeer. We dagen je uit om samen te werken en oplossingen te verzinnen voor problemen uit de praktijk. Houd je van aanpakken en ben je geïnteresseerd in de innovaties in de zorg? Dan is Gezondheidswetenschappen in Twente jouw opleiding!

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen? Bekijk dan het studieprogramma, de toelatingseisen en carrièreperspectieven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

BSc
Gezondheids­wetenschappen
3 jr
Voltijd
NL 100%
Instroommoment
1 september 2016
1 september 2017
Diploma
Bachelor’s degree in Gezondheidswetenschappen
Graad: BSc
Deeltijd programma mogelijk
Nee
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
nvao
Studiekeuzecheck
Op verzoek van student
November 2016
Bachelor Open Dagen
Wil je de universiteit ervaren? Bezoek dan de Bachelor Open Dagen op 18 of 19 november 2016! Meld je aan voor een seintje als de registratie opent.

Bedankt!

We laten je weten wanneer je je kunt registreren voor onze Open Dagen. We zien je in november! Kijk ook eens naar een meeloopdag, om een nog beter beeld te krijgen van een echte studiedag.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

Student Sanne Bentum

Je leert de gezondheidszorg in de hele breedte doorgronden

student
datum
college
lunch
campus
Meld je nu aan
Meeloopdagen

Meld je aan voor een meeloopdag en loop een dag mee met een student van de opleiding!

Meld je nu aan
Bacheloropleidingen
Brochure
 
[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?