Biomedische Technologie

Studiekeuze gemaakt?

Bedenk technologische innovaties die van levensbelang kunnen zijn.

In deze bachelor leer jij om jouw kennis van natuurkunde, wiskunde, scheikunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, biologie en geneeskunde te vertalen naar nieuwe, technologische toepassingen voor de medische zorg. Je wordt ingenieur van geavanceerde, medische hulpmiddelen zoals revalidatierobots, kunstnieren, scans of protheses. Zoek je een technische opleiding waarin je wordt opgeleid tot expert in het onderzoeken en ontwerpen van technologieën die bijdragen aan een beter leven voor patiënten? Dan is onze driejarige Nederlandstalige bacheloropleiding Biomedische Technologie (BMT) de juiste keuze.

Ontdek de carrièremogelijkheden die deze bachelor biedt of bekijk alvast het studieprogramma.

Sueda's vlog als student Biomedische Technologie

Wil je graag weten hoe het is om Biomedische Technologie te studeren? Sueda laat je een dag uit haar studentenleven zien. Of lees de ervaringen van Biomedische Technologie studenten.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Waarom Biomedische Technologie?

Er zijn tientallen redenen om je in te schrijven voor deze bachelor aan de Universiteit Twente. De zes belangrijkste lees je hier!

 • Word academisch onderzoeker én probleemoplossend ingenieur

  De rol van technologie in de gezondheidszorg groeit sterk en daarmee ook de vraag naar ingenieurs die medische kennis combineren met het vermogen om oplossingsgerichte technologie te ontwerpen. Deze opleiding bereidt je daarop voor. Je leert klinische problemen en complexe uitdagingen in de zorgsector te onderzoeken en te analyseren en jouw inzichten om te zetten in concrete, uitvoerbare technische innovaties. Met je brede, multidisciplinaire blik ben je als geen ander in staat om verschillende disciplines samen te brengen.

 • Studeer aan een universiteit die uitblinkt in zorg en technologie

  De ontwikkeling van technisch-medische innovaties is één van de speerpunten binnen de Universiteit Twente. Zo startten we onlangs met het Technisch Medisch Centrum, een internationaal toonaangevend onderzoeks- en innovatiecentrum waar studenten, onderzoekers, medici en externe partners samen werken aan innovaties voor de gezondheidszorg. Als student Biomedische Technologie kun jij daaraan bijdragen.

 • Directe toegang tot de master Biomedical Engineering

  Als afgestudeerde van deze bachelor heb je, zonder premaster, direct toegang tot de masteropleiding Biomedical Engineering, met unieke specialisaties. Omdat de Universiteit Twente behoort tot de wereldwijde koplopers op het vakgebied bio robotica, bieden we op dit gebied verschillende specialisaties aan.

 • Leer van docenten die zelf toponderzoekers zijn

  Tijdens je studie heb je dagelijks te maken met topwetenschappers en hun onderzoek. Deze docenten vertellen je alles over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Je werkt mee aan hun onderzoek en neemt deel aan hun samenwerking met bedrijven, gericht op het ontwikkelen van geavanceerde technisch-medische oplossingen. Je leert intussen de modernste apparatuur gebruiken.

 • Ga aan de slag met concrete problemen en projecten

  Kenmerkend voor de UT is de praktische toepassing van wetenschappelijke kennis. Ieder halfjaar werk je  aan een teamproject, waarbij je jouw opgedane kennis direct toepast op een actueel vraagstuk. Zo steekt het Twents Onderwijsmodel in elkaar. Je maakt plannen, werkt samen in multidisciplinaire teams, zoekt informatie, analyseert, verdeelt de taken, rapporteert en presenteert. Je wordt een academisch onderlegde, creatieve probleemoplosser. Ook heb je contact met patiënten en medici. Zo krijg je uit eerste hand inzicht in de oplossingen die van jou als biomedisch technoloog worden verwacht.

 • Groei als professional én als persoon in deze kleinschalige onderwijsomgeving

  Naast diepgaande vakkennis en -vaardigheden, ontwikkel je in deze opleiding een veel breder pakket aan vaardigheden en persoonlijke competenties. Je leert trends en ontwikkelingen te herkennen en hierop te anticiperen. Je ontwikkelt een werkhouding gericht op zelfreflectie en een leven lang leren. Je wordt uitgedaagd om over disciplinaire en culturele grenzen heen te kijken en om goed samen te werken. Je profiteert van een kleinschalige onderwijsomgeving met een informele, persoonlijke benadering, bedoeld om je zowel professioneel als persoonlijk tot bloei te brengen. Je leert taken managen, communiceren, feedback geven en ontvangen. Kortom: Bij de UT kom je stevig in je schoenen te staan.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Biomedische Technologie
Certificatie: BSc
CROHO-code
56226
Faculteit
Technische Natuurwetenschappen
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Nederlandstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Studiekeuzecheck
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies