Overzicht Bacheloropleidingen

Bacheloropleiding Creative Technology

In deze Engelstalige opleiding leer je technologie uit de informatica en elektrotechniek op een originele manier toepassen tot nieuwe oplossingen. Creativiteit en een goed oog voor de interactie tussen mens en technologie is daarbij belangrijk. Je combineert de nieuwste slimme technologie met maatschappelijke impact en creatief ontwerpen. Bekijk het studieprogramma of lees waarom je Creative Technology aan de Universiteit Twente zou moeten studeren.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Creative Technology
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2017
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Matching
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Wat is Creative Technology?

Een game op een interactieve LED vloer die patiënten helpt met revalideren,  een polsbandje waarmee je kwijtgeraakte vrienden terugvindt op Lowlands of een een robotgids die bezoekers rondleidt in een museum. Allemaal projecten waar studenten Creative Technology aan gewerkt hebben tijdens hun studie. Waar wil jij aan werken?

Tijdens de bacheloropleiding Creative Technology leer je hoe je door middel van techniek het dagelijks leven van mensen gezonder, gemakkelijker of gewoon leuker kunt maken. Je raakt vertrouwd met slimme technologie (systemen, signalen, slimme omgevingen) en nieuwe media (internet, games, visualisatie). Denk je graag out-of-the-box en ben je gedreven om echt maatschappelijke impact te creëren? Heb jij lef, interesse in slimme technologie, nieuwe media en design? Dan is Creative Technology misschien wel jouw opleiding! In de vele projecten verwerf je technische kennis en vaardigheden, maar ook deskundigheid over de invloed van technologie op mensen, design en creatieve processen. Je leert hoe je een vraag of kans kunt omzetten in een aansprekend prototype. In ons Smart Experience Laboratorium (Smart XP) krijg je daarvoor alle ruimte. Het is een speeltuin voor nieuwe initiatieven. Studenten gebruiken het voor: brainstormen, experimenteren, sketching, prototyping en 3D modelling.


Waarom Creative Technology?

Sta je te trappelen om het creatieve brein te zijn achter een technologische doorbraak? Onze afgestudeerden werken bij die bedrijven en afdelingen waar innovatie plaatsvindt. Lees meer over de toekomstmogelijkheden na een bachelor Creative Technology. Als creatief denker en bruggenbouwer tussen verschillende disciplines kun je als geen ander klantwensen vertalen in nieuwe oplossingen. Wil je bijvoorbeeld revalidatieoefeningen leuker maken met ‘serious games’ of robots met emotioneel bewustzijn ontwikkelen. Of kan je niet wachten om jouw slimme idee op de markt te brengen met je eigen bedrijf? Met Creative Technology ga je voorbij de verbeelding, ontwikkel je fascinerende high-tech toepassingen en ben je voortdurend op zoek naar maatschappelijke impact!

WIL JE MEER WETEN?

Bezoek de Open Dagen of loop een dag mee met een student om te zien of Creative Technology iets voor jou is. Neem contact met ons op voor meer algemene informatie of als je wilt weten hoe je je moet aanmelden.

Chat offline (info)