Technical Computer Science / Technische Informatica

Studiekeuze gemaakt?

Gebruik jouw fascinatie voor computers en techniek om bedrijven en de maatschappij te verbeteren.

Ben jij gefascineerd door computers en informatica, hoe ze werken en wat je ermee kunt doen? Vind je programmeren leuk, of sta je te trappelen om eraan te beginnen? Wil je naast informatica studeren ook expertise opbouwen in andere onmisbare gebieden, zoals elektrotechniek of bedrijfsinformatietechnologie? Zet jij je als technisch informaticus straks graag in voor maatschappelijke verbeteringen, bijvoorbeeld in de zorg, de financiële wereld of het milieu? Dan is de driejarige Engelstalige bacheloropleiding Technical Computer Science (TCS) de juiste keuze voor jou.

Selectieprocedure

Wil jij graag in september 2024 starten met de opleiding Technical Computer Science? Aanmelden voor start in september 2024 kan vanaf oktober 2023. Zorg ervoor dat je je uiterlijk 30 april 2024 hebt aangemeld via Studielink, want dan ben je op tijd om mee te doen met de selectieprocedure. Check de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jij je voor deze bachelor kunt aanmelden en deel kunt nemen aan de selectie. 

Een dag uit het leven van een student Technical Computer Science

Wil je graag weten hoe het is om Technical Computer Science te studeren? Heleen laat je een dag uit haar studentenleven zien. Of lees de ervaringen van Biomedische Technologie studenten.

Waarom Technical Computer Science studeren?

Er zijn tientallen redenen om je in te schrijven voor de bachelor Technical Computer Science. De belangrijkste lees je hier!

 • Combineer informatica met andere onmisbare technische expertise

  In deze studie combineer je diepgaande informatica met breed technisch inzicht. Jij begrijpt straks de apparaten, diensten en processen die mensen, bedrijven en organisaties nodig hebben voor het uitwisselen, verwerken en opslaan van informatie. Je bent intensief bezig met programmeren en hoe beter je bent in wiskunde, hoe beter deze studie je zal afgaan. Je leert te denken als een informaticus: je kunt onderscheiden wat er goed en fout gaat, en wat er beter kan, tussen al die schakeltjes waaruit computersystemen zijn opgebouwd. Tegelijkertijd kun je je fundamentele computerkennis inzetten voor allerlei technische toepassingen in het vervoer, bedrijfsleven, politiek en vrije tijd.

 • Veel aandacht voor samenwerking en praktijk

  In maatschappelijke, wetenschappelijke en technische omgevingen speelt technische informatica een sleutelrol. Daarom is het belangrijk goed te kunnen samenwerken met deskundigen uit andere vakgebieden: van elektrotechnici, bedrijfsinformatietechnologen en werktuigbouwkundigen tot bestuurskundigen. Al deze disciplines kom je tegen op de Universiteit Twente; sterker nog, in deze opleiding speelt interdisciplinaire samenwerking een belangrijke rol, zowel in het onderzoek dat je doet als in de uitdagende teamprojecten waarmee je iedere module afsluit. In deze projecten ga je aan de slag met real life cases uit het bedrijfsleven.

 • Een internationale opleiding aan een vooraanstaande technische uni

  De studie is internationaal georienteerd. De voertaal is Engels, onze staf is internationaal – en vertegenwoordigt landen als Duitsland, Italië, Brazilië en Roemenië – en ook zo’n 40% van onze studenten is niet-Nederlands. Als je in het buitenland vakken wilt volgen, helpen we je daarbij. Al met al, doe je waardevolle interculturele ervaring op en wordt goed voorbereid op een carrière in een vakgebied dat zich niet houdt aan grenzen van landen, organisaties en culturen.

 • Uitdagende mogelijkheden om een dubbel diploma te behalen

  Als je voldoende talent en ambitie hebt, kun je de bachelor Technical Computer Science combineren met de bachelor Applied Mathematics. Kies je hiervoor, dan volg je een zeer pittig, gecombineerd programma. Na het afronden van zo’n dubbelprogramma krijg je twee volwaardige BSc-diploma’s van de Universiteit Twente. Ook deze dubbelstudie kun je, met wat extra inspanning, in 3 jaar afronden.

Deze vakken heb je nodig

Heb je wiskunde B in je vakkenpakket? Dan ben je toelaatbaar tot Technical Computer Science. 

Bekijk alle toelatingseisen

Baankansen

De opleiding Technical Computer Science biedt je eindeloos veel carrièremogelijkheden. Zo kun je in de toekomst bijvoorbeeld aan de slag in de volgende functies:

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Technical Computer Science
Certificatie: BSc
CROHO-code
59335
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Studiekeuzecheck
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies