Psychology
BSc

Psychology / psychologie

Hoe ontstaat gedrag? Waarom gedragen mensen zich anders dan anderen? Wat is afwijkend gedrag? En wat normaal? Hoe kun je gedrag beïnvloeden? Welkom in de wereld van de psychologie! In de bacheloropleiding Psychology bestudeer je menselijk gedrag en leer je hoe je dit gedrag kunt verklaren en beïnvloeden. 

Aan de Universiteit Twente kies je voor een toegepaste psychologie opleiding in een hightech omgeving. Dat geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt! Bekijk het studieprogramma, informatie over toelating en inschrijving of waarom jij Psychology aan de Universiteit Twente zou moeten studeren.

Inschrijven

Start je inschrijving

Start de inschrijfprocedure nu. Twijfel je nog? Denk dan eens aan een meeloopdag.

Voertaal / afschaffing numerus fixus

Vanaf september 2016 zal de voertaal van de opleiding Engels zijn. Nederlandse studenten kunnen kiezen voor Nederlandse of Engelse werkgroepen. Meer informatie over de taal kun je lezen bij het studieprogramma.

Voor het studiejaar 2016-2017 kent de bacheloropleiding Psychology aan de Universiteit Twente geen numerus fixus (loting of decentrale selectie) meer. Meer informatie over toelating en inschrijving.

WAT IS PSYCHOLOGIE?

In de bacheloropleiding Psychology bestudeer je het menselijk gedrag. Anders dan veel andere psychologieopleidingen in Nederland richten wij ons op zowel de theorie als de praktijk van de psychologie. Bij ons leer psychologische problemen analyseren en vervolgens een praktische toepassing te ontwerpen waarmee je het gedrag van mensen kunt beïnvloeden. Bekijk hier het studieprogramma.

In de opleiding Psychology aan de Universiteit Twente maak je kennis met vijf specialisaties:

 • Positive Psychology & Technology (klinische psychologie)
 • Human Factors & Engineering Psychology 
 • Health Psychology 
 • Conflict, Risk & Safety 
 • Learning Sciences 

PSYCHOLOGy AAN EEN TECHNISCHE UNIVERSITEIT

Wij vinden het heel normaal dat je met jouw psychologische kennis meedenkt over het ontwerp van nieuwe technologieën, zoals sociale robots en intelligente informatiesystemen. Zo maken we veel gebruik van digitale media en technologische innovaties: slimme apps waarmee je mensen kunt waarschuwen voor gevaarlijke situaties, of nieuwe vormen van internettherapie. Je bent misschien geen bètastudent, maar je hebt hiermee wel een voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze opleiding is daarnaast kleinschalig, met veel onderwijs en opdrachten in kleine groepen. De sfeer onder docenten en studenten is prettig en informeel. Aan de Universiteit Twente kies je voor een toegepaste psychologie opleiding in een hightech omgeving. Dat geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt! Lees meer over Psychology aan de Universiteit Twente


6 redenen om psychology te studeren

 1. In Twente volg je een toegepaste psychologie opleiding en leer je oplossingen te ontwerpen voor actuele psychologische problemen;
 2. Unieke combinatie van psychologie en technologie;
 3. Veel keuzevrijheid in het studieprogramma;
 4. Kleinschalige opleiding en werken in projecten;
 5. Goede voorbereiding op de arbeidsmarkt. 
 6. Aan de Universiteit Twente studeer je aan een campus universiteit.

Lees meer over redenen om Psychologie te studeren.

Na de studie Psychology: volop mogelijkheden

Na je studie kun je je specialiseren in de masteropleiding. Lees meer over de vijf specialisaties van de masteropleiding Psychology. Je kunt na je studie aan de slag in de gezondheidszorg. Ook bij de overheid, in het bedrijfsleven en het onderwijs bewijzen psychologen hun waarde. Op al deze plekken onderzoek en analyseer je gedrag en zoek je praktische, soms technologische oplossingen voor psychologische vraagstukken. Lees meer over de arbeidsmarkt na Psychologie

MEER INFORMATIE EN KENNISMAKEN 

Maak kennis met de opleiding Psychology aan de Universiteit Twente: 

BSc
Psychology
3 jr
Voltijd
EN 100%
Instroommoment
1 september 2016
1 september 2017
Diploma
Bachelor’s degree in Psychologie
Graad: BSc
Deeltijd programma mogelijk
Nee
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
nvao
Studiekeuzecheck
Niet verplicht
November 2016
Bachelor Open Dagen
Wil je de universiteit ervaren? Bezoek dan de Bachelor Open Dagen op 18 of 19 november 2016! Meld je aan voor een seintje als de registratie opent.

Bedankt!

We laten je weten wanneer je je kunt registreren voor onze Open Dagen. We zien je in november! Kijk ook eens naar een meeloopdag, om een nog beter beeld te krijgen van een echte studiedag.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

Presentatie
Open dag Psychology

18 & 19 maart 2016

Ga naar de presentatie
Bacheloropleidingen
Brochure
 
[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?