Zie Alle bacheloropleidingen

Bacheloropleiding Civil Engineering / Civiele Techniek

Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij de Engelstalige bacheloropleiding Civil Engineering aan de University of Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie daaromheen.

Naast deze bacheloropleiding, bieden wij ook de passende masteropleiding (MSc.) Civil Engineering and Management aan.

Thijs' VLOG ALS Civil Engineering STUDENT

Ben je benieuwd hoe het is om Civil Engineering te studeren? Thijs laat je zien een dag uit zijn studentenleven zien.

Bekijk het studieprogramma of schrijf je in voor de Open Dag of een meeloopdag en ervaar zelf wat de opleiding en het studentenleven in Twente te bieden hebben.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Civiele Techniek
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 september 2020
1 september 2021
Studiekeuzecheck
Niet bij deze opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Wat is civil engineering? 

Civiel technici houden zich bezig met zowel de techniek als de organisatie daaromheen. Het zijn mensen die technische deskundigheid combineren met zogenaamde ‘soft skills’, zoals communicatie, project- en procesmanagement.

In de bacheloropleiding Civil Engineering raak je vertrouwd met al deze aspecten. Het gaat hier om de best gewaardeerde opleiding Civiele Techniek van Nederland. De opleiding kent drie kernthema’s: bouwen, verkeer en water.

BOUWEN

Bij bouwen houd je je bezig met het functioneel ontwerp van bouwwerken en het managen van het bouwproces.

VERKEER

Bij verkeer gaat het om de combinatie van infrastructuur, mobiliteit en duurzame transportsystemen.

WATER

Water(beheer) gaat over disciplines als vloeistofmechanica en stromingsleer en werkterreinen als water- en kustbeheer, stuwmeren, waterstromen en hoogwaterbescherming.

Civil Engineering aan de University ofUniversiteit Twente onderscheidt zich door projectonderwijs (je pakt in groepsprojecten actuele problemen aan) en kleinschaligheid. We starten elk jaar met 75 tot 100 eerstejaars.

Civiele Techniek of Weg- en Waterbouwkunde?

Civil Engineering, of Civiele Techniek wordt ook wel ‘weg- en waterbouwkunde’ genoemd, omdat civiel technici zich bezighouden met infrastructuur, zoals wegen en waterwegen. Het woord civiel betekent ‘voor of van burgers’. Als civiel ingenieur werk je voor de mensen om je heen, de burgermaatschappij. Maar ook het leger heeft weg- en waterbouwkundigen. Dat onderdeel heet de ‘genie’, afgeleid van het woord ingenieur. Als civiel ingenieur ben je bezig met het ontwerpen, construeren en beheren van allerlei infrastructurele projecten, zoals wegen, bruggen, viaducten en grote gebouwen. Je bouwt dus letterlijk aan de toekomst.

Civil Engineering studeren in Twente

Civil Engineering in Twente is een technische opleiding met aandacht voor management en organisatie. Naast projectonderwijs en kleinschaligheid is deze combinatie van techniek en management de belangrijkste reden om de studie Civil Engineering in Twente te doen.

Onze bacheloropleiding bestaat voor ongeveer 75 procent uit technische onderdelen en voor 10 procent uit onderdelen uit de bedrijfs- en bestuurskunde. Daarnaast kent de bacheloropleiding ongeveer 15 procent vrije keuzeruimte. De niet-technische aspecten vormen ook een belangrijk onderdeel van het projectonderwijs. De combinatie van techniek en management maakt je voor een werkgever een aantrekkelijke werknemer. De vraag vanuit het bedrijfsleven naar ‘Twentse’ ingenieurs is dan ook groot. Van de studenten die een masteropleiding afronden, heeft zelfs 100 procent binnen drie maanden een baan.

Meer informatie bachelor civil engineering

Lijkt de bachelor Civil Engineering je op het lijf geschreven? Lees meer over de toelatingseisen en hoe je je kunt inschrijven . Kijk gerust rond op deze website en kom alles te weten over deze studie, of vraag aanvullende informatie aan. Meer informatie over het studieprogramma vind je hier.

Wil je geen bachelor, maar een master Civil Engineering volgen? Lees dan meer over de master Civil Engineering & Management aan de University of Twente, of de master Construction management and Engineering.

Chat offline (info)