Bachelor Management, Society & Technology (Bestuurskunde)

Studiekeuze gemaakt?

Meer dan ooit is het nodig dat leiders, beleidsmakers en publieke managers de rol van technologie in de samenleving begrijpen.

Wil jij aan de slag met maatschappelijke uitdagingen waarin technologie een sleutelrol speelt? Ben je geïnteresseerd in complexe, maatschappelijke vraagstukken zoals duurzaamheid, crisisbeheersing, immigratie of (cyber)security? Dan is de bacheloropleiding Management, Society & Technology wellicht iets voor jou! In deze unieke en moderne bestuurskunde bachelor leer je hoe overheden en publieke organisaties worden bestuurd en gemanaged in een samenleving die steeds meer verweven is met technologie.

Lees meer over de studieopbouwtoelatingseisen en carrièreperspectieven van de opleiding Management, Society & Technology.

De wereld van morgen

In deze opleiding integreer je de kernonderwerpen van bestuurskunde met diepgaande kennis van moderne technologieën en hun effecten op de samenleving. Management, Society & Technology gaat over beleidsvorming, public management, technologische veranderingen en maatschappelijke uitdagingen en hoe deze met elkaar samenhangen. Je leert state-of-the-art onderzoek doen, analyseren en interpreteren. Je draagt bij aan oplossingen voor vraagstukken waarmee overheden en publieke organisaties tegenwoordig worden geconfronteerd.

Studentervaring

Ben je benieuwd hoe het is om Management, Society & Technology te studeren? Maaike laat je een dag uit haar leven als student zien.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Waarom Management, Society & Technology?

Deze bachelor is uniek ten opzichte van andere bacheloropleidingen bestuurskunde. Je leest de vijf belangrijkste redenen om Management, Society & Technology:

 • Je wordt een probleemoplosser voor de moderne samenleving

  Je krijgt zicht op de razendsnelle technologisering van onze samenleving. Je wordt toegerust om innovatieve oplossingen te ontwerpen voor complexe uitdagingen op gebieden zoals bijvoorbeeld volksgezondheid, veiligheid, economie en duurzaamheid.

 • Stem het programma af op je eigen persoonlijke interesses

  Ons programma biedt veel ruimte om je eigen, persoonlijke profiel te ontwikkelen. Zo kun je tijdens de modules zelf je interessegebieden kiezen. In het tweede jaar kies je tussen twee specialisaties. In het derde jaar heb je een half jaar de tijd om in het buitenland te studeren, stage te lopen of keuzevakken te volgen.

 • Maatschappelijke uitdagingen studeren aan een technische universiteit

  Door te kiezen voor een sociaalwetenschappelijke opleiding aan de Universiteit Twente, heb je toegang tot de meest recente ontwikkelingen in de technologie. Die toegang helpt je bij het oplossen van complexe maatschappelijke problemen van nu en in de toekomst. Denk aan de implementatie van corona-apps of de impact van surveillance technologie op immigratiepatronen. Dit zijn slechts twee van de vele voorbeelden. Lees meer over het studieprogramma!

 • Kleinschalig onderwijs

  Kiezen voor de bachelor Management, Society and Technology betekent kiezen voor kleinschalig onderwijs met veel ruimte voor eigen persoonlijke ontwikkeling. Dankzij ons multidisciplinaire, internationale profiel leer je jezelf te ontwikkelen tot een professionele teamspeler, samen met experts uit andere disciplines en andere culturen.

 • Je studeert aan een toekomstbestendige universiteit

  Je profiteert van een uniek, toekomstgericht onderwijsmodel, waarin je theorie toepast in praktijkopdrachten en spannende teamprojecten. Je wordt omringd door ambitieuze studenten en medewerkers die graag grenzen verleggen. Je studeert aan een toonaangevende internationale technische universiteit en werkt samen met enkele van ’s werelds meest toonaangevende onderzoekers op het snijvlak van technologie en samenleving. Dit is een boost voor de start van je carrière. 

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Management, Society and Technology
Certificatie: BSc
CROHO-code
56654
Faculteit
Behavioural Management and Social Sciences
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Studiekeuzecheck
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies