Bachelor Business Information Technology

Studiekeuze gemaakt?

Bedrijfskundige uitdagingen begrijpen en aanpakken met de mogelijkheden van de informatica

Hoe kunnen bedrijven tegenwoordig het slimst gebruik maken van de groeiende mogelijkheden van digitalisering, automatisering, big data, Internet of Things, machine learning, Artificial Intelligence en andere takken van de informatica? Hoe voorkom je dat je met dure automatisering uiteindelijk de plank misslaat, of dat je een lappendeken van systemen en IT-oplossingen krijgt waarin medewerkers door de bomen het bos niet meer zien? Hoe zorg je dat nieuwe technologieën de bedrijfsprestaties verhogen én optimaal gebruiksgemak bieden? Hoe vertaal je de vele wensen en behoeften binnen een bedrijf naar passende, toekomstgerichte IT-oplossingen? Als zulke vragen jou fascineren, is de driejarige Engelstalige bacheloropleiding Business Information Technology de juiste keuze voor jou.

Lees meer over de studieopbouw, toelatingseisen en carrièreperspectieven van de opleiding Business Information Technology, of over onze tweejarige Engelstalige masteropleiding Business Information Technology.

Victoria's vlog als Business Information Technology student

Ben je benieuwd hoe het is om Business Information Technology te studeren? Victoria laat je een dag uit haar studentenleven zien. Of lees de ervaringen van Business Information Technology studenten.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

Waarom Business Information Technology studeren?

Er zijn tientallen redenen om je in te schrijven voor de bachelor Business Information Technology. De belangrijkste lees je hier!

 • Met bedrijfsprocesautomatisering maak je bedrijven toekomstklaar

  Met de bacheloropleiding Business Information Technology word je specialist in het ontwerpen van informatiesystemen voor bedrijfskundige doeleinden. Doordat je zowel de bedrijfskunde als de informatica beheerst, weet jij processen slimmer in te richten en complexe automatiseringsproblemen in grote organisaties op te lossen. In deze multidisciplinaire opleiding leer je de taal van de IT’er én de manager spreken, waardoor je verbanden legt die een ander mist: jij doorziet zowel de bedrijfskundige uitdagingen als de technische mogelijkheden. Met jouw expertise in IT en bedrijfsprocesautomatisering help je bedrijven op alle niveaus beter presteren: het management kan de strategie beter uitwerken; de operationele activiteiten – bijvoorbeeld administratie, klantcontact of productie – verlopen effectiever en efficiënter; medewerkers kunnen hun taken beter uitvoeren. Kortom, jij helpt bedrijven om toekomstbestendiger en succesvoller te worden.

 • Een hoog gewaardeerde bachelor die bedrijfskunde en informatica diepgaand integreert

  Business Information Technology is een van de hoogst gewaardeerde opleidingen in Nederland op het gebied van business information management, oftewel bedrijfskundige informatica. Dat heeft alles te maken met de sterke inhoud die wij bieden. In deze bachelor krijg je niet ‘een beetje bedrijfskunde en een beetje IT’, en ook niet ‘een heleboel bedrijfskunde aangevuld met wat IT’ of andersom. Wij hebben de twee vakgebieden vanuit twee verschillende faculteiten volledig geïntegreerd: je docenten vertegenwoordigen zowel bedrijfskunde als informatica, en in ieder vak dat je volgt en elk project dat je uitvoert grijpen de beide perspectieven in elkaar. Net zoals in het bedrijfsleven. Jij kunt straks als geen ander de visie en ambities van directies en managementteams doorvertalen naar systeemeisen en prestatieverbeterende IT-architectuur – die je vervolgens ook zelf kunt ontwerpen en bouwen, al dan niet met de inzet van developers.

 • Een kleinschalige, internationale setting met ruimte voor persoonlijke aandacht en inbreng

  De sterke inhoud van deze bachelor komt des te beter tot z’n recht doordat wij met zo’n 100 eerstejaarsstudenten een opleiding bieden waarin de afstand tussen hoogleraren en studenten klein is. Er heerst een prettige sfeer met volop ruimte voor persoonlijke aandacht. Je zult hier ontdekken dat jouw ideeën en input ertoe doen: samen met onze studievereniging Inter-Actief verbeteren we continu ons onderwijs en organiseren we allerlei studiegerelateerde activiteiten. Bovendien raak je hier gewend aan het optrekken in een internationale omgeving: de voertaal is Engels, de lesmaterialen en projecten zijn internationaal georiënteerd, en bijna de helft van onze studenten is internationaal. Zo leer je om niet alleen disciplinaire kloven te overbruggen, maar ook culturele. Kortom, dit is een uitstekende plek om een expert te worden in Business Information Technology.

 • Een academische opleiding die jou middenin in de beroepspraktijk plaatst

  Maatschappelijke impact is een kernwaarde van de UT en ook in deze opleiding merk je dat. Je krijgt alle bedrijfskundige informaticatheorie en -vaardigheden die je mag verwachten van een wo-bachelor – en dat van internationaal bekende toponderzoekers op terreinen als Data Science, Enterprise Architecture, Design Science (methodologisch ontwerpen), Supply Chain Management en Smart Logistics/Smart Industry. Tegelijkertijd zette we stevig in op praktische toepassing. De opleiding staat midden in de beroepspraktijk en je wordt toegerust om bedrijven te helpen om hun plaats in te nemen in de digitale samenleving van morgen. Dat merk je niet alleen tijdens de vele projecten en practica; je hebt ook regelmatig colleges van gastdocenten uit het veld. En vanaf dag één ga je aan de slag met concrete, actuele vraagstukken die te maken hebben met informatietechnologie in de businesswereld. Al in je eerste module ontwikkel je bijvoorbeeld met jouw projectteam een app voor één van de stakeholdergroepen achter de bekende Batavierenrace, een grootschalige estafette voor studenten: atleten, artsen, organisatoren, of bijvoorbeeld motorrijders. In het tweede jaar ga je tijdens een van de praktijkprojecten een innovatief product bedenken, bouwen en in de markt zetten. Zo doe je al studerend veel waardevolle praktijkervaring op.

 • De ideale voorbereiding op een masteropleiding met uitstekende carrièreperspectieven

  De vraag in het (internationale) bedrijfsleven naar academische geschoolde mensen die expertise in business en IT combineren met een scherp oog voor de menselijk maat neemt alleen maar toe. De bekwaamheid die je ontwikkelt tijdens onze bachelor maakt jou zeer gewild op de arbeidsmarkt. Zeker als je na de bachelor een masteropleiding voltooit – bijvoorbeeld in Business Information Technology of Computer Science – vind je na het afstuderen vrijwel zeker snel een goede baan. Veel masterstudenten hebben al werk voordat ze afstuderen, bijvoorbeeld via hun stage; sommigen kunnen zelfs kiezen uit drie of vier aanbiedingen. Ook tijdens de bacheloropleiding kun je vaak al een leuke bijbaan vinden, bijvoorbeeld bij een softwarebedrijf. De behoefte aan automatiseringsdeskundigen die verstand hebben van méér dan alleen techniek is groot.

 • Groei als 21ste-eeuwse professional én geniet van onze magnifieke campus

  Naast diepgaande vakkennis en -vaardigheden, ontwikkel je in deze opleiding een breed pakket aan 21ste-eeuwse vaardigheden en persoonlijke competenties. Je ontwikkelt een werkhouding gericht op zelfreflectie en een leven lang leren. Onze informele, persoonlijke benadering is erop gericht om je zowel professioneel als persoonlijk tot bloei te brengen. Je wordt ondernemender en leert academische kennis toe te passen op de maatschappelijke praktijk. We dagen je uit om over disciplinaire en culturele grenzen heen te kijken en om goed samen te werken, bijvoorbeeld via ons sterke projectonderwijs. Tijdens je studie Business Information Technology beleef je het studentenleven hier op onvergetelijke wijze, dankzij onze magnifieke, groene campus, en de bruisende studentenstad Enschede, een stad van kennis, innovatie én gezelligheid!

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Business Information Technology
Certificatie: BSc
CROHO-code
56066
Faculteit
Electrical Engineering Mathematics and Computer Science
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Studiekeuzecheck
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies