Overzicht Bacheloropleidingen

Bacheloropleiding Technische Natuurkunde

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde om.

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente is een Nederlandstalige driejarige studie en mag voor de vierde keer op rij het kwaliteitszegel 'Topopleiding' dragen. Wil je meer weten over deze topopleiding? Lees hier dan meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, het studieprogramma of kom een keertje langs op onze universiteit en doe een meeloopdag.

Naast de bacheloropleiding bieden wij ook de masteropleiding (MSc.) Applied Physics aan.

Opleidingsoverzicht

Topopleiding
Diploma
Bachelor’s degree in Technische Natuurkunde
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Nederlandstalig
Instroommoment
1 september 2017
1 september 2018
1 september 2019
Matching
Op verzoek van student
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Wat is Technische Natuurkunde?

Het werk van een technisch natuurkundige begint waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden erachter ontdekken, het verschijnsel begrijpen en met die inzichten iets doen. Een van de centrale vragen is telkens weer hoe je een bepaald natuurkundig verschijnsel kunt toepassen.

Wiskunde en informatica vormen belangrijke gereedschappen voorzijn de taal van de technisch natuurkundige: door te experimenteren krijg;  je toegang tot nieuwe mogelijkheden.belangrijkste  Om natuurkundige verschijnselen te kunnen beschrijven en toepassen, moet je dus iets afweten van wiskunde, informatica en natuurkundige experimenten. Daarom krijg je bij ons vanaf het begin van de opleiding te maken met wiskunde en informatica, terwijl je tijdens de practica leert je hoe je natuurkundige experimenten opzet.

Deze opleiding behoort al 5 jaar tot de beste van Nederland!Keuzegids 2017

Technische Natuurkunde in Twente

In Twente staat vooral de praktische toepassing centraal: je leert niet alleen meer over verschillende natuurverschijnselen, maar tijdens de experimenten ga je er ook écht mee aan de slag. Het projectgerichte onderwijs in Twente is uniek, theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verweven. Als je benieuwd bent naar wat deze topopleiding verder uniek maakt, lees hier meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente.

En ben je op zoek naar extra uitdaging? Wil je jezelf verbreden of juist meer weten over het onderzoek en over de verschillende vakgebieden in de Technische Natuurkunde? Lees dan hier meer over onze unieke plusprogramma's, de dubbelstudie Technische Natuurkunde/Applied Mathematics en het honoursprogramma van de Universiteit Twente.

STUDENT LIESBETH OVER DE OPLEIDING

Bekijk in dit filmpje wat Liesbeth leuk vindt aan de opleiding Technische Natuurkunde aan de University of Twente en waarom zij voor deze opleiding gekozen heeft.

Chat offline (info)