Zie Alle bacheloropleidingen

Bacheloropleiding Technische Natuurkunde

PRAKTISCHE TOEPASSING staat CENTRAAL.

In de Nederlandstalige bacheloropleiding Technische Natuurkunde draait het om het doorgronden, beschrijven en toepassen van fysische wetmatigheden. Net zoals Archimedes − die volgens de overlevering in bad zat toen hij de wet van de opwaartse kracht ontdekte en van enthousiasme poedelnaakt de straat op rende − ben je in deze topopleiding natuurkunde steeds op zoek naar een verklaring voor natuurkundige verschijnselen. Je doel is om daarmee bruikbare producten en oplossingen te creëren.

MACY'S VLOG ALS TECHNISCHE NATUURKUNDE STUDENT

Ben je benieuwd hoe het is om Technische Natuurkunde te studeren? Macy laat je een dag uit haar studentenleven zien.

Lees waarom je Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente moet studeren en bekijk het studieprogramma. Heb je de Open Dag bezocht en wil je een dag als Technische Natuurkunde student ervaren? Schrijf je in voor een meeloopdag.

Wat is Technische Natuurkunde?

Het werk van een technisch natuurkundige begint waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden erachter ontdekken, het verschijnsel begrijpen en met die inzichten iets doen. Een van de centrale vragen is telkens weer hoe je een bepaald natuurkundig verschijnsel kunt toepassen.

De Universiteit Twente heeft met technische natuurkunde een echte topper in huis, één van de hoogst gewaardeerde opleidingen in het hele universitaire onderwijs. De opleiding krijgt op alle beoordeelde aspecten complimenten van de studenten.Keuzegids 2019

Studieprogramma

Wiskunde en informatica zijn de taal van de technisch natuurkundige. Daarom krijg je naast de natuurkundevakken ook een aantal wiskunde- en programmeervakken. Je belangrijkste gereedschap is het experiment: door volop te experimenteren leer je alles over verschillende meettechnieken en krijg je toegang tot nieuwe mogelijkheden. Omdat natuurkundige experimenten steeds ingewikkelder worden, is er een groeiende behoefte aan technisch natuurkundigen die diepgaande kennis en een praktische aanleg combineren. Daarom staat de praktische toepassing bij ons centraal. Tijdens teamprojecten dagen we jou en je medestudenten uit om lastige problemen op te lossen.

Lees meer over het studieprogramma van Technische Natuurkunde.

Wat maakt Technische Natuurkunde uniek?

Ben je op zoek naar een opleiding waarmee ja na het behalen van je bachelordiploma nog alle kanten op kunt en wil je meer weten over hoe de wereld om je heen werkt? Dan is Technische Natuurkunde jouw studie! Bij natuurkunde studeren in Twente staat vooral de praktische toepassing centraal: je leert niet alleen meer over verschillende natuurverschijnselen, tijdens de experimenten ga je er ook écht mee aan de slag. Het projectgerichte onderwijs in Twente is uniek, theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verweven. Je studeert en werkt in een persoonlijke en informele sfeer. Ontdek hier waarom Technische Natuurkunde bij jou past. Bekijk de toelatingseisen of neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben je op zoek naar extra uitdaging? Kijk dan eens naar onze plusprogramma's, de dubbelstudie Technische Natuurkunde/Applied Mathematics en het honoursprogramma van de Universiteit Twente.

Opleidingsoverzicht

Topopleiding
Diploma
Bachelor’s degree in Technische Natuurkunde
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Nederlandstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 september 2020
1 september 2021
Studiekeuzecheck
Op verzoek van student
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies