Overzicht Bacheloropleidingen

Bacheloropleiding Technische Natuurkunde

PRAKTISCHE TOEPASSING CENTRAAL

In de Nederlandstalige bacheloropleiding Technische Natuurkunde draait het om het doorgronden, beschrijven en toepassen van fysische wetmatigheden. Net zoals Archimedes − die volgens de overlevering in bad zat toen hij de wet van de opwaartse kracht ontdekte en van enthousiasme poedelnaakt de straat op rende − ben je in deze topopleiding steeds op zoek naar een verklaring voor natuurkundige verschijnselen. Je doel is om daarmee bruikbare producten en oplossingen te creëren.

Ga voor meer informatie naar Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, en bekijk het studieprogramma. Of schrijf je in voor een meeloopdag en ervaar zelf wat de opleiding en het studentenleven in Twente te bieden hebben.

Opleidingsoverzicht

Topopleiding
Diploma
Bachelor’s degree in Technische Natuurkunde
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Nederlandstalig
Instroommoment
1 september 2018
1 september 2019
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Matching
Op verzoek van student
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Wat is Technische Natuurkunde?

Het werk van een technisch natuurkundige begint waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden erachter ontdekken, het verschijnsel begrijpen en met die inzichten iets doen. Een van de centrale vragen is telkens weer hoe je een bepaald natuurkundig verschijnsel kunt toepassen.

De Universiteit Twente heeft met technische natuurkunde een echte topper in huis, één van de hoogst gewaardeerde opleidingen in het hele universitaire onderwijs. De opleiding krijgt op alle beoordeelde aspecten complimenten van de studenten.Keuzegids 2018

STUDIEPROGRAMMA

Wiskunde en informatica zijn de taal van de technisch natuurkundige. Daarom krijg je naast de natuurkundevakken ook een aantal wiskunde- en programmeervakken. Je belangrijkste gereedschap is het experiment: door volop te experimenteren leer je alles over verschillende meettechnieken en krijg je toegang tot nieuwe mogelijkheden. Omdat natuurkundige experimenten steeds ingewikkelder worden, is er een groeiende behoefte aan technisch natuurkundigen die diepgaande kennis en een praktische aanleg combineren. Daarom staat de praktische toepassing bij ons centraal. Tijdens teamprojecten dagen we jou en je medestudenten uit om lastige problemen op te lossen.

Lees meer over het studieprogramma van Technische Natuurkunde.

WAT MAAKT TECHNISCHE NATUURKUNDE UNIEK?

Ben je op zoek naar een opleiding waarmee ja na het behalen van je bachelordiploma nog alle kanten op kunt en wil je meer weten over hoe de wereld om je heen werkt? Dan is Technische Natuurkunde jouw studie! In Twente staat vooral de praktische toepassing centraal: je leert niet alleen meer over verschillende natuurverschijnselen, tijdens de experimenten ga je er ook écht mee aan de slag. Het projectgerichte onderwijs in Twente is uniek, theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verweven. Je studeert en werkt in een persoonlijke en informele sfeer. Ontdek hier waarom Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente bij jou past. Bekijk de toelatingseisen of neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben je bovendien op zoek naar extra uitdaging? Kijk dan eens naar onze plusprogramma's, de dubbelstudie Technische Natuurkunde/Applied Mathematics en het honoursprogramma van de Universiteit Twente.

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Technische Natuurkunde

Engineering & technologie
Advanced Technology

Advanced Technology is een unieke, brede, Engelstalige opleiding. Je combineert de nieuwste technische kennis met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft.

Applied Mathematics

Overal waar wordt gerekend en gemodelleerd, speelt wiskunde een doorslaggevende rol. De bacheloropleiding Applied Mathematics draait om de toepassing van wiskunde in de praktijk.

Biomedische Technologie

Biomedische Technologie is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

Chemical Engineering

Nieuwe materialen en processen ontwikkelen en verbeteren: daar draait het om bij de bacheloropleiding Chemical Engineering (Scheikundige Technologie) aan de Universiteit Twente.

Civil Engineering

Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij Civiele Techniek aan de Universiteit Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie daaromheen.

Creative Technology

Hoe kun jij de modernste technologie inzetten voor interactie met gebruikers? Deze Engelstalige opleiding daagt je uit om met nieuwe technologie innovatieve toepassingen te ontwikkelen.

Electrical Engineering

De Engelstalige opleiding is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van elektronische systemen. Je werkt met hightech systemen, zoals een chirurgische robotarm, satelliet of car-to-car communicatie.

Industrial Design

De bacheloropleiding Industrial Design combineert techniek en creativiteit om consumentenproducten te ontwerpen die praktisch zijn in het gebruik, goed zijn vormgegeven en passen bij de doelgroep.

Industrial Engineering and Management

Als technisch bedrijfskundige gebruik je modellen en technieken om systematisch de sterke en zwakke plekken van een bedrijf te analyseren en voer je verbeterslagen uit.

Mechanical Engineering

Mechanical Engineering is iets voor jou als je op zoek bent naar een brede technische studie. Een mechanical engineer ontwerpt, verbetert en onderhoudt machines, constructies of processen.

Technical Computer Science

Technical Computer Science gaat over het uitwisselen, verwerken en opslaan van informatie, en ligt ten grondslag aan systemen die we dagelijks gebruiken, zoals internet, zoekmachines en social media.

Technische Geneeskunde

Bij Technische Geneeskunde (Klinische Technologie) leiden we mensen op om technologie in te zetten voor de behandeling en diagnose van individuele patienten en om patiëntveiligheid voorop te stellen.

University College Twente (ATLAS)

Dit is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding voor topstudenten waarbij sociale en technische perspectieven worden geïntegreerd tot een nieuwe kijk op technologie.

Gerelateerde onderwerpen

Technische Natuurwetenschappen
Chat offline (info)