Overzicht Bacheloropleidingen

Communication Science / Communicatiewetenschap

Communication Science 
at a technical university
Insane or brilliant?

Communicatie maakt het verschil tussen effectieve en ineffectieve organisaties en tussen geslaagde en mislukte producten. In de opleiding bestudeer je echte communicatievraagstukken vanuit het perspectief van organisaties.

WAT IS COMMUNICATIEWETENSCHAP?

De opleiding richt zich op de thema’s die voor communicatieprofessionals in organisaties het meest van belang zijn, namelijk:

  • Marketingcommunicatie: Hoe gaan mensen om met reclameboodschappen, op basis waarvan besluiten ze om een product te kopen en hoe pas je die kennis toe om een effectieve reclame te maken?
  • Corporate communicatie: Hoe zorg je voor effectieve communicatie binnen een organisatie en hoe ervaren medewerkers deze communicatie?
  • Technische communicatie: Hoe gebruiken mensen technische producten en hoe ontwikkel je een effectieve ondersteuning voor deze gebruikers? 

In al deze drie richtingen zijn (digitale) media en technologie niet meer weg te denken. Welke rol spelen sociale media bijvoorbeeld in het dagelijks leven van mensen. En hoe kun je met deze kennis organisaties adviseren over de inzet van digitale media?

BSc Diploma in Communicatiewetenschap

Communication Science, de Engelstalige Bacheloropleiding aan de University of Twente, is voor studenten die een antenne hebben voor wat er om hen heen gebeurt en in staat zijn ideeën, middelen en mensen samen te brengen: ze creëren onverwachte oplossingen waar hun wereld daadwerkelijk beter van wordt.

Aan de Universiteit Twente kies je voor een toegepaste communicatie opleiding in een hightech omgeving. Dat geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt! Bekijk het studieprogramma, informatie over toelating en inschrijving of waarom jij Communication Science aan de Universiteit Twente zou moeten studeren. 

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Communicatiewetenschap
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
100% Engelstalig
Instroommoment
1 september 2017
1 september 2018
1 september 2019
Matching
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Schrijf je nu in voor de opleiding
Communication Science
Inschrijven

Communication Science aan een technische Universiteit

De manier waarop mensen en organisaties communiceren verandert. Door de snelle opkomst van nieuwe communicatietechnologieën en –trends moeten organisaties zich voortdurend aanpassen. Om daarin te slagen hebben ze professionals nodig die grondige communicatiekennis combineren met inzicht in de betekenis en mogelijkheden van technologische ontwikkelingen. Aan de Universiteit Twente leiden wij communicatiewetenschappers op die aan dat profiel voldoen. In deze opleiding zul je de communicatieve en technische vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt om mensen en organisaties door de hedendaagse jungle van informatie, (sociale) media en Big Data heen te loodsen. Je zult ook persoonlijk groeien en jezelf zien veranderen in een geloofwaardige, authentieke autoriteit op het gebied van communicatiewetenschap en –praktijk.

Lees meer over waarom Communication Science aan de Universiteit Twente.

Aan de slag als communicatieprofessional

Na je bacheloropleiding kun je je specialiseren in de masteropleiding. Lees meer over de specialisaties van de masteropleiding Communication Studies. Een communicatieprofessional die bij ons is afgestudeerd, is een volwaardige academicus die uitstekend in staat is om communicatieproblemen in de praktijk op te lossen. Afgestudeerden gaan aan de slag als communicatieadviseur, persvoorlichter, consultant of (online) marketeer. Meer informatie over de arbeidsmarkt na Communication Science.

meer informatie en kennismaken 

Maak kennis met de opleiding Communicatiewetenschap en de Universiteit Twente: 

Chat offline (info)