Zie Alle bacheloropleidingen

Industrial Design Engineering / Industrieel Ontwerpen

De bacheloropleiding Industrial Design Engineering combineert techniek en creativiteit om consumentenproducten te ontwerpen die praktisch zijn in het gebruik, goed zijn vormgegeven en passen bij de doelgroep. Wij bieden ook de masteropleiding (MSc.) Industrial Design Engineering aan.

Wat is Industrial Design Engineering?

Tijdens de bacheloropleiding Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente leer je met technisch inzicht, creativiteit en gevoel voor consumentengedrag producten te ontwerpen of te verbeteren. In dit verband gaat het om producten die functioneel en aantrekkelijk zijn. Maar er komt meer bij kijken: je ontwerp moet tegen een redelijke kostprijs te maken zijn, handig te gebruiken en goed te verpakken en te vervoeren. De opleiding Industrial Design Engineering bereidt je op al die aspecten voor.

CEDRIC'S VLOG ALS INDUSTRIAL DESIGN Engineering STUDENT

Ben je benieuwd hoe het is om Industrial Design Engineering te studeren? Cedric laat je zien een dag uit zijn studentenleven zien.

Bekijk het studieprogramma of schrijf je in voor de Open Dag of een meeloopdag en ervaar zelf wat de opleiding en het studentenleven in Twente te bieden hebben.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Industrieel Ontwerpen
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 september 2020
1 september 2021
Studiekeuzecheck
Niet bij deze opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Redenen om Industrial Design Engineering te studeren

Wat deze opleiding onderscheidt van opleidingen elders, is met name de toekomstgerichtheid. Je krijgt stevig grip op het hele ontwerptraject, van ideevorming tot marktintroductie. Je doet op wetenschappelijk niveau fundamentele kennis op die je in staat stelt scherp te navigeren tussen technische mogelijkheden en marktbewegingen. Zo word je een ondernemend ontwerper.

Ook ontwerpgericht projectonderwijs is kenmerkend voor deze opleiding. Zo krijg je echte opdrachten uit de markt. Met jouw team ontwikkel je een prototype dat je presenteert aan de opdrachtgever. Zo zijn er al heel wat producten van studenten daadwerkelijk in de winkels beland. Bekijk hier een filmpje van zo’n project.

Meer informatie over Industrial Design Engineering

De opleiding Industrial Design Engineering van de Universiteit Twente zoekt ondernemende studenten. Lijkt deze creatieve bachelor je wel wat? Ontdek waarom je deze opleiding aan de Universiteit Twente zou moeten volgen, het studieprogramma of bekijk de toelatingseisen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies