Online Open Dagen in maart gemist?

Zie Aanmelden & toelatingseisen

Toelatingseisen & deadlines

Wil je starten met een opleiding aan de Universiteit Twente, dan heb je een vwo-diploma nodig.

Toelatingseisen

Hier vind je algemene informatie omtrent de toelatingseisen, zie de bacheloropleiding van je keus voor de specifieke toelatingseisen. 

 • vwo-diploma

  Om een opleiding aan de Universiteit Twente te mogen beginnen, heb je een vwo-diploma nodig. Voor elk vwo-profiel geldt per opleiding vaak een andere toelatingseis. Op de hoofdpagina van elke opleiding zie je de toelaatbare profielen.

  De toelatingseisen voor toelating met een vwo-diploma zijn vastgelegd in de ‘Regeling aanmelding en toelating hoger onderwijs’, betreffende hoofdstuk 2, art 2.1 lid 1. Hierin wordt verwezen naar bijlage A. Voor meer informatie kun je ook kijken bij de desbetreffende bacheloropleiding.

  Note: Toelating op basis van een havo-diploma in combinatie met vwo-vakken geeft geen directe toelating. We adviseren je om je aan te melden via Studielink. Over de eventuele toelating zal je per mail geïnformeerd worden.

 • hbo-propedeuse

  Met een hbo-propedeuse ben je niet meer rechtstreeks toelaatbaar tot een bacheloropleiding aan de Universiteit Twente. De toelaatbaarheid is afhankelijk van je vooropleiding(en) en de bachelor die je wilt volgen. Meld je zo snel mogelijk aan voor de opleiding van jouw keuze. Je kunt je altijd aanmelden, ook al moet je nog slagen voor je hbo-propedeuse. Upload in je aanmelding de documenten die gevraagd worden met onder andere het vakkenoverzicht van je eerste jaar en je meest recente cijferlijst tot dat moment. Wanneer de aanmelding bekeken is zal je geïnformeerd worden via email over je toelaatbaarheid en of je eventueel aanvullende toetsen moet afleggen.

 • Overige diploma's

  Kijk op onze internationale website voor toelating op basis van een internationaal of buitenlands diploma. Wanneer je je diploma er niet tussenstaat of wanneer je niet aan de voorwaarden kunt voldoen kun je ook worden toegelaten middels een toelatingsonderzoek. Of je hiervoor in aanmerking komt wordt bepaald na je aanmelding, ook hiervoor dien je je dus eerst aan te melden.

 • Voldoe je niet aan alle eisen ?

  Je kunt je deficiëntie in de desbetreffende vakken wegwerken door een toets af te leggen en deze met een voldoende te behalen via de instellingen; CCVX, James Boswell of Officieel Staatsexamen. Let op, de examendatum moet liggen voor 1 september van het betreffende academische jaar. Ook zou het toelatingsonderzoek wellicht een optie zijn.

Deadlines

Deze deadlines zijn van toepassing op Nederlandse studenten met een Nederlands vwo. Voor deadlines afhankelijk van nationaliteit en vooropleiding kijk op onze internationale website variant.

Nederlandse studenten met Nederlands vwo kunnen zich tot 1 september betreffende het academische jaar aanmelden voor een Bachelor opleiding (uitgezonderd de afwijkende deadlines). Meld je je na 1 mei aan? Dan verspeel je je Studiekeuzecheck-recht.

Onderstaande opleidingen hebben, voor Nederlandse studenten met Nederlands vwo, afwijkende deadlines:

Technische Geneeskunde

15 januari (in verband met loting)

Psychology

1 mei

ATLAS

website van ATLAS

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies