Overzicht Bacheloropleidingen

Bacheloropleiding Scheikundige Technologie

Het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe materialen en processen: daar draait het om in de bacheloropleiding Scheikundige Technologie aan de University of Twente.

De bachelor Scheikundige Technologie is een uitdagende opleiding van hoog niveau. Niet voor niets is deze opleiding al vier keer achtereen uitgeroepen tot topopleiding. Ben jij ambitieus en lijkt het je leuk om problemen aan te pakken waarvoor je zowel techniek als scheikunde inzet? Dan is deze bachelor misschien voor jou. Ontdek waarom Scheikundige Technologie aan de UT een slimme zet is  en lees meer over je carrièreperspectieven met deze bachelor.

Opleidingsoverzicht

Topopleiding
Diploma
Bachelor’s degree in Scheikundige Technologie
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
100% Nederlandstalig
Instroommoment
1 september 2017
1 september 2018
1 september 2019
Matching
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Schrijf je nu in voor de opleiding
Scheikundige Technologie
Inschrijven

Wat is Scheikundige Technologie?

Alles om je heen heeft met chemie te maken. Als scheikundig technoloog ben jij in staat de wereld om je heen te veranderen en te verbeteren. Tijdens de studie Scheikundige Technologie modelleer en ontwerp je grote en kleine productieprocessen. Je onderzoekt en karakteriseert de eigenschappen van nieuwe hightechmaterialen. Of je ontwikkelt dergelijke materialen. Je gaat misschien aan de slag met materialen die vuil afstoten en hierdoor supersteriel zijn. Of met het ontwerpen van een grootschalige fabriek die vele tonnen per uur produceert. Of een nanoreactor voor het menselijk lichaam, die slechts enkele microgrammen per dag afgeeft.

De studie Scheikundige Technologie aan de UT is sterk georiënteerd op de technologische toepassing van de chemie. Daarom is het van belang dat je niet alleen geïnteresseerd bent in natuurwetenschappen, maar ook aanleg hebt voor techniek. Uiteraard zijn daarnaast scheikunde en ook natuur- en wiskunde essentieel.

Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland!Keuzegids 2016

Scheikundige Technologie in Twente

Als chemisch technoloog durf je complexe en maatschappelijk relevante vraagstukken aan te pakken. Het toegepaste karakter van onze opleiding zorgt voor veel variatie. Je ontdekt datmaatschappelijke belangen, winstgevendheid, duurzaamheid, een goede planning en communicatie vaak net zo belangrijk zijn als de technologische oplossing.

De bachelor Scheikundige Technologie in Twente is een brede opleiding. Je leert alles over verschillende chemische vakgebieden, zoals thermodynamica, materiaalkunde en procestechnologie. Je raakt ook thuis in de wiskunde die nodig is om chemische vraagstukken op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan het doorrekenen van een groot chemisch proces. Ook besteden wij tijdens de opleiding aandacht aan samenwerken en presentatietechnieken. In het derde jaar krijg je de kans om je kennis te verbreden in een heel ander vakgebied, zoals Bedrijfskunde, lesgeven op de middelbare school, of Aeronautical Engineering and Management. Na het afronden van de bacheloropleiding gaan de meeste studenten direct door met een masteropleiding Chemical Engineering. Zij specialiseren zich dan in materiaalkunde of procestechnologie. Lees meer over de unieke kenmerken van de bacheloropleiding Scheikundige Technologie in Twente.

In deze video vertelt Joep wat hij leuk vindt aan de opleiding Scheikundige Technologie aan de University of Twente en waarom hij ervoor gekozen heeft.

Chat offline (info)