Overzicht Bacheloropleidingen

University College Twente (ATLAS)

Ga voor meer informatie 
Naar de Engelse website 

Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS)

De Engelstalige bacheloropleiding Technology and Liberal Arts & Sciences, afgekort ATLAS, is een uniek, voltijds honoursprogramma dat techniek en maatschappij verbindt. Het wordt verzorgd door University College Twente, dat deel uitmaakt van de University of Twente. Met onze verrassende benadering van technisch onderwijs streven wij ernaar een nieuw en ander soort ingenieur en wereldburger op te leiden. Als ATLAS-afgestudeerde ben je toegerust om complexe mondiale uitdagingen aan te pakken en oplossingen te ontwerpen binnen een breed scala van maatschappelijke, culturele en politieke contexten. 

Engelse website 

Meer informatie over de bacheloropleiding Technology Liberal Arts & Sciences (ATLAS) en University College Twente kun je vinden op onze Engelse websites. 

TEChnologie EN SOCIALE WETENSCHAPPEN 

In deze opleiding houd je je bezig met exacte wetenschappen, wiskunde, technologie en sociale wetenschappen. Conventionele Liberal Arts & Sciences-opleidingen hebben geen technologie in het curriculum. Bij University College Twente geloven wij dat technologie er juist wél in hoort – een overtuiging die je trouwens in alle onderwijsprogramma’s hier aan de University of Twente terug ziet. Zonder technisch inzicht kun je de wereld van vandaag niet begrijpen. En de problemen van vandaag de dag kun je niet oplossen als je geen ontwerpvaardigheden hebt. Deze uitgangspunten zijn bepalend voor de plaats die technologie inneemt binnen het ATLAS-programma. 

WAAROM ATLAS?

In 2016 is het ATLAS-programma uitgeroepen tot ‘Topopleiding’. Daarmee behoort het tot de allerbeste opleidingen in ons land. De kracht van het ATLAS-programma schuilt in onze unieke onderwijskundige aanpak. Daarin vorm jij als student, met jouw unieke talenten en interesses, het vertrekpunt. Hieronder vind je vijf van de belangrijkste redenen waarom inschrijven bij University College Twente het overwegen meer dan waard is: 

  1. Wij zoeken getalenteerde studenten met een open geest en een flexibele houding, die ervan houden om flink uitgedaagd en uitgerekt te worden
  2. Wij combineren techniek met sociale wetenschappen
  3. University College Twente vormt een kleine gemeenschap binnen de campus van de UT, waar studenten en stafleden vanuit de hele wereld 24/7 samen studeren, werken en leven: leren door samenwerking en het geven en ontvangen van feedback zijn hier geliefde begrippen
  4. Bij ons ontwerp en reguleer je je eigen onderwijspad, dus je krijgt hier geen dichtgetimmerde programma’s, geen traditionele examens, geen cijfers 
  5. Ons doel is niet alleen kennis over te dragen, maar persoonlijkheden te ontwikkelen: wij investeren fors in jouw groei, onder meer door het stimuleren van ‘Personal Pursuits’ buiten het curriculum om, en het aanmoedigen van een semester studeren in het buitenland.

Ontdek meer redenen om University College Twente te overwegen. 

Na de bachelor 

Onze bacheloropleiding Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS) is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dat betekent dat de opleiding landelijk en internationaal erkend is. Als ATLAS-afgestudeerde ontvang je een Bachelor of Sciences-graad (honours) – jouw toegangsbewijs tot de professionele wereld of tot een zeer brede keuze aan masteropleidingen vrijwel overal ter wereld. Ontdek meer over carrièremogelijkheden

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over University College Twente? Geef je op voor een van onze evenementen, of neem vandaag nog contact met ons op. 

Opleidingsoverzicht

Topopleiding
Diploma
Bachelor’s degree in Technology and Liberal Arts & Sciences
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
4 september 2017
3 september 2018
Matching
Niet bij deze opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)