Zie Alle bacheloropleidingen

University College Twente (ATLAS)

UNIVERSITY COLLEGE TWENTE (UCT) IS HET INTERNATIONALE HONOURS COLLEGE VAN DE UNIVERSITEIT TWENTE.

Wij bieden de Engelstalige bacheloropleiding Technology and Liberal Arts and Sciences, afgekort ATLAS. Dit is een uniek, voltijds honoursprogramma dat techniek en maatschappij verbindt. Met onze verrassende benadering van technisch onderwijs streven wij ernaar een nieuw en ander soort ingenieur en wereldburger op te leiden. Als ATLAS-afgestudeerde ben je toegerust om complexe mondiale uitdagingen aan te pakken en oplossingen te ontwerpen binnen een breed scala van maatschappelijke, culturele en politieke contexten. 

Alle uitgebreide informatie over University College Twente en de opleiding Technology & Liberal Arts and Sciences is te vinden op de Engelstalige pagina.

Technology & Liberal Arts and Sciences (honoursprogramma)

In deze opleiding houd je je bezig met exacte wetenschappen, wiskunde, technologie en sociale wetenschappen. Conventionele Liberal Arts and Sciences-opleidingen hebben geen technologie in het curriculum. Bij University College Twente geloven wij dat technologie er juist wél in hoort – een overtuiging die je trouwens in alle onderwijsprogramma’s hier aan de University of Twente terug ziet. Zonder technisch inzicht kun je de wereld van vandaag niet begrijpen. En de problemen van vandaag de dag kun je niet oplossen als je geen ontwerpvaardigheden hebt. Deze uitgangspunten zijn bepalend voor de plaats die technologie inneemt binnen het ATLAS-programma. Lees meer over het curriculum

Waarom ATLAS aan University College Twente?

  1. Wij zoeken getalenteerde studenten met een open geest en een flexibele houding, die ervan houden om flink uitgedaagd en uitgerekt te worden
  2. Wij combineren techniek met sociale wetenschappen
  3. University College Twente vormt een kleine gemeenschap binnen de campus van de UT, waar studenten en stafleden vanuit de hele wereld 24/7 samen studeren, werken en leven: leren door samenwerking en het geven en ontvangen van feedback zijn hier geliefde begrippen
  4. Bij ons ontwerp en reguleer je je eigen onderwijspad, dus je krijgt hier geen dichtgetimmerde programma’s, geen traditionele examens, geen cijfers 
  5. Ons doel is niet alleen kennis over te dragen, maar persoonlijkheden te ontwikkelen: wij investeren fors in jouw groei, onder meer door het stimuleren van ‘Personal Pursuits’ buiten het curriculum om, en het aanmoedigen van een semester studeren in het buitenland.

Na de bachelor 

Ons honoursprogramma Technology and Liberal Arts and Sciences (ATLAS) is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dat betekent dat de opleiding landelijk en internationaal erkend is. Als ATLAS-afgestudeerde ontvang je een Bachelor of Sciences-graad (honours) – jouw toegangsbewijs tot de professionele wereld of tot een zeer brede keuze aan masteropleidingen vrijwel overal ter wereld.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een master van de (Nederlandstalige) UT-lerarenopleiding: Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen. Na afronding beschik je dan niet alleen over een masterdiploma, maar ook over de eerstegraads lesbevoegdheid waarmee je als leraar mag lesgeven in het hele voortgezet onderwijs en natuurlijk unieke ervaringen in het onderwijs kunt opdoen! Voor enkele Masters is een pre-master nodig. 

Ontdek meer over mogelijkheden na de bachelor.

Meer informatie

Wil je meer weten over University College Twente? Geef je op voor een van onze evenementen, of neem vandaag nog contact met ons op. 

Opleidingsoverzicht

Topopleiding
Diploma
Bachelor’s degree in Technology and Liberal Arts & Sciences
Graad: BSc
CROHO-code
50427
Faculteit
Geo-Information Science and Earth Observation
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Locatie
Hallenweg 15
7522 NH Enschede
Netherlands
Studiekeuzecheck
Niet bij deze opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies