Zie Studeren aan de UT

Studentenstad Enschede

Verken de campus vanuit je eigen auto

Enschede is met 160.000 inwoners de grootste stad van Oost-Nederland.

Enschede is een stad van kennis en innovatie. Een plek waar mensen elkaar nog zien staan en de ruimte geven. Op de grens van Nederland en het Europese achterland, is het een ondernemende en tolerante leefstad met ruim 150 nationaliteiten.

Internationale studentenstad

Bijna 30.000 studenten volgen een studie aan Universiteit Twente, hogeschool Saxion, ArtEZ conservatorium of AKI. Dat maakt de stad levendig. En internationaal. Dankzij het internationale profiel van Universiteit Twente en de ligging dicht bij de Duitse grens, is de campus - met meer dan 80 nationaliteiten - een multiculturele community. De Universiteit Twente belandt steevast in de toplijsten van instellingen met de meeste buitenlandse studenten.

Enschede, uitgeroepen tot beste studentenwoonstad van NL

Enschede is populair bij studenten

Ondanks de talloze mogelijkheden en faciliteiten, voelt de grote stad compact, vriendelijk en persoonlijk aan. Vergeleken met andere studentensteden is het makkelijker om betaalbare woonruimte te vinden. Kenmerkend voor het Enschedese studentenleven zijn de vele studie-, sport-, culturele en sociale verenigingen. Lees meer over het studentenleven in Enschede.

Volle terrassen en shopping stad

Op ‘De Oude Markt’ gaat Enschede uit. Het gezellige plein en alle straten er omheen trekken bezoekers uit de verre omtrek. Rond de Grote Kerk - het trotse middelpunt van de Oude Markt - vinden regelmatig muzikale en culturele events plaats. Wat de Oude Markt is voor het uitgaanspubliek is het Van Heekplein voor shoppers. Aansprekende internationale winkelketens en eigentijdse winkelconcepten trekken tienduizenden bezoekers, ook uit Duitsland.

Natuur is altijd dichtbij

Enschede is één van de groenste steden die ons land telt. Er zijn veel parken, aangelegd door de voormalige textielbaronnen. Wil je even onthaasten, dan is de rustgevende natuur altijd dichtbij. Waar de bebouwing van Enschede ophoudt, ligt een bijzonder gevarieerd landschap met diverse wandel- en fietsroutes. 

Kansrijk ondernemen

De Universiteit Twente is onderdeel van hightech innovatiecampus Kennispark Twente die internationaal bekend staat om de intensieve samenwerking tussen kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en ondernemers. Al drie keer op rij zijn wij de meest ondernemende universiteit van Nederland en bouwen we samen met Novel-T en onze partners Saxion, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel aan het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa. Novel-T is een krachtige regionale innovatiekatalysator en verbindt talent, kennis, kapitaal, netwerk en infrastructuur. Met als doel dat nog meer voor starters, bedrijven en internationale investeerders de high-tech kracht van Oost-Nederland ontdekken. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies