Bachelor Open Dagen

Bachelor Open Dagen

Studenten aan de Universiteit Twente noemen de Open Dagen de beste optie om je te verdiepen in een opleiding en het studentenleven op onze prachtige campus.

Zien we je op 13 of 14 oktober 2023 in Enschede? 

Schrijf je in!

Wil je erbij zijn? Hieronder kun je je registreren voor het event. 

Wat kun je verwachten van onze Open Dagen? 

Je kunt meedoen aan diverse informatieve en inspirerende activiteiten. Volg een of twee presentaties van de bacheloropleiding die je interesseert, praat met studenten en doe de Campus tour om te zien waar jij straks je studententijd doorbrengt.  

 • Timetable Bachelor Open Dagen
  • 08:45 - 15:30 | Campus tours

   Wil je ontdekken waar jij je tijd als student straks doorbrengt? Gedurende de hele dag kun je meelopen met een Campus Tour. Onze studenten leiden je graag rond over onze prachtige campus!

   De laatste tours vertrekken om 15:10 uur.

  • 08:45 - 16:00 | Info Festival

   In onderwijsgebouw De Waaier vind je het Info Festival waar je informatie krijgt over o.a. het vinden van een kamer, studententeams en studentenstad Enschede. 

  • 08:45 - 16:00 | Programme Info Market

   Heb je vragen over een specifieke opleiding? Een Open Dag is de ideale kans om ze te stellen! Niet alleen bij de opleidingspresentaties zelf, maar ook bij de Programme Info Market zijn studenten van alle opleidingen de hele dag aanwezig. Ideaal als je studies wilt vergelijken, met vragen zit of gewoon ervaringen uit eerste hand wil horen.

  • 09:45 - 10:15 | Welkomstpresentatie

   We heten je van harte welkom en beginnen de Open Dag met een presentatie over de Universiteit Twente.

  • 10:30 - 12:00 | Opleidingspresentatie 1

   De opleidingspresentatie vinden plaats in het onderwijsgebouw van de bacheloropleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Als je een ouder meeneemt, volgt hij/zij vanaf 11:00 uur de oudersessie.

  • 12:00 - 13:30 | Lunch

   Na de eerste opleidingspresentatie krijg je van ons een kleine lunch aangeboden.

  • 12:15 - 12:45 | Sessie voor ouders

   Als ouder zit u vast vol met vragen. Hoe ontdekt u samen met uw kind waar haar/zijn interesses liggen en welke opleidingen daarbij passen? Op welke begeleiding kan hij/zij rekenen bij onze universiteit? En hoe zit het met studiefinanciering? En huisvesting? Tijdens de sessie voor ouders worden al uw vragen beantwoord. 

  • 12:15 - 13:00 | Sessie voor aankomende Duitse studenten

   Speciaal voor Duitse studiezoekers is er een sessie in het Duits over de aanmeldprocedure, voorbereidingen en het studentenleven in Enschede.

  • 13:30 - 15:00 | Opleidingspresentatie 2

   De opleidingspresentatie vinden plaats in het onderwijsgebouw van de bacheloropleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Als je een ouder meeneemt, volgt hij/zij vanaf 14:00 uur de oudersessie.

  • 15:15 - 16:00 | Sessie voor aankomende Duitse studenten

   Speciaal voor Duitse studiezoekers is er een sessie in het Duits over de aanmeldprocedure, voorbereidingen en het studentenleven in Enschede.

Opleidingspresentaties

Technische Geneeskunde, Psychology of Advanced Technology... naar welke opleiding gaat je voorkeur uit? Schrijf je in voor een of twee opleidingspresentaties en krijg een indruk van de studie en misschien ook wel het lab waar jij straks studeert en werkt.

Campus Tour

Je studententijd wordt onvergetelijk op onze prachtige campus. Je kunt hier bijna elke denkbare sport of culturele activiteit beoefenen, van schilderen en beachvolleybal tot toneelspelen en zwerkbal. 

Van de 13.000 studenten wonen er 3.000 op de campus. Benieuwd hoe zij wonen?

Volg de Campus Tour en ontdek wat de campus allemaal te bieden heeft.

Mogelijkheden naast je studie

Op de UT stimuleren we je om je, naast je studie, persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Tal van activiteiten op de campus en in Enschede, zijn voor en door studenten georganiseerd.

Maak kennis met bekende voorbeelden, zoals de studententeams Green Team Twente en Solar Team Twente.

Bezoek het Info festival

Het verenigingsleven, de stad Enschede, woonruimte vinden... Op het Infofestival vind je alle belangrijke info over jouw toekomstige studententijd.

Je kunt er zelfs een studiekeuzetest doen om te ontdekken welke opleidingen bij je zouden passen en praten met studenten uit verschillende vakgebieden.

Campus Universiteit

Onze campus is 146 hectare groot, ongeveer 200 voetbalvelden. Je vindt er alles wat je nodig hebt om te studeren en je uit te leven. Van bibliotheken en state-of-the-art labs voor toponderzoek tot theater en sportvelden. Vrijwel elke denkbare sport kun je op de campus beoefenen! Tip: volg de campus tour tijdens de Open Dag en ervaar zelf wat de campus je te bieden heeft!

Ontvang voor jou belangrijk nieuws

Wil je updates ontvangen die voor jou interessant zijn? Over het vinden van de juiste studie en onze Open Dagen bijvoorbeeld? Meld je dan aan!

Ontvang updates over onze studiekeuze-activiteiten

Vul je gegevens in en ontvang e-mails met informatie die je helpt bij jouw studiekeuze.

Vanaf nu houden we je op de hoogte! Als je de volgende informatie nog invult, kunnen we onze e-mails beter op je afstemmen.

Bedankt!
Je ontvangt vanaf nu onze e-mails.

20 Bacheloropleidingen

12,903 Studenten

100 Nationaliteiten

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies