Bachelor Open Dagen

Bachelor Open Dagen 14 & 15 oktober

Bachelor Open Dagen

Studenten aan de Universiteit Twente noemen de Open Dagen de beste optie om je te verdiepen in een opleiding, de universiteit en het studentenleven op onze prachtige campus. Zien we je 14 of 15 oktober in Enschede? 

Schrijf je IN!

Wil je erbij zijn? Meld je hieronder aan en geef in het aanmeldformulier aan van welke bacheloropleiding(en) je een presentatie wilt volgen en of je iemand meeneemt.  

Programma en updates

Wat kun je verwachten van onze Open Dagen? Je kunt meedoen aan diverse informatieve en inspirerende activiteiten. Volg een of twee presentaties van de bacheloropleiding die je interesseert, praat met studenten en doe de Campus tour om te zien waar jij straks je studententijd doorbrengt. Na jouw aanmelding sturen we je updates via e-mail over het Open Dagen programma of bij eventuele wijzigingen. 

 • Timetable Bachelor Open Dagen
  • 09:15 - 15:00 | Campus & Huizentours

   Tot 15:00 uur kun je meedoen aan de Campus- en Huizentours. Onze studenten leiden je graag rond over onze prachtige campus: een fascinerende leer-, leef- en werkomgeving met evenveel faciliteiten en bedrijvigheid als die van een kleine stad.

  • 09:30 - 16:00 | Info festival

   In de kantine van gebouw De Waaier kun je de Info festival bezoeken. Je kunt er een studiekeuzetest doen om erachter te komen welke studie bij je past en met studenten van verschillende studierichtingen praten.

  • 10:00 - 10:30 | Welkomstpresentatie

   We heten je van harte welkom en beginnen de Open Dag met een presentatie over de Universiteit Twente.

  • 10:30 - 12:00 | Opleidingspresentatie 1

   De opleidingspresentatie vinden plaats in het onderwijsgebouw van de bacheloropleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Als je een ouder meeneemt, volgt hij/zij vanaf 11:00 uur de oudersessie.

  • 11:00 - 16:00 | Snacks & drinks

   Bij de foodtrucks, op het O&O-plein, kun je hapjes en drankjes krijgen. Het eerste muntje krijg je van ons. 

  • 12:00 - 13:30 | Lunch

   In verschillende gebouwen van de universiteit op de campus wordt lunch aangeboden.

  • 13:30 - 15:00 | Opleidingspresentatie 2

   De opleidingspresentatie vinden plaats in het onderwijsgebouw van de bacheloropleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Als je een ouder meeneemt, volgt hij/zij vanaf 14:00 uur de oudersessie.

  • 15:15 - 16:00 | Sessie voor aankomende Duitse studenten

   Speciaal voor Duitse studiezoekers is er een sessie in het Duits over de aanmeldprocedure, voorbereidingen en het studentenleven in Enschede.

Opleidingspresentaties

Technische Geneeskunde, Psychology of Advanced Technology... naar welke opleiding gaat je voorkeur uit? Schrijf je in voor een of twee opleidingspresentaties en krijg een indruk van de studie en misschien ook wel het lab waar jij straks studeert en werkt.

Campus Tour

Je studententijd wordt onvergetelijk op onze prachtige campus. Je kunt hier bijna elke denkbare sport of culturele activiteit beoefenen, van schilderen en beachvolleybal tot toneelspelen en zwerkbal.

Benieuwd wat de campus allemaal te bieden heeft? Onze studenten leiden je graag rond!

Mogelijkheden naast je studie

Op de UT stimuleren we je om je, naast je studie, persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Tal van activiteiten op de campus en in Enschede, zijn voor en door studenten georganiseerd.

Maak kennis met bekende voorbeelden, zoals de studententeams Green Team Twente en Solar Team Twente.

Snacks & drinks

Trek gekregen van het ontdekken van onze campus en opleidingen? Bij de foodtrucks kun je snacks en drankjes kopen met muntjes. Het eerste muntje krijg je van ons! 

En na de eerste opleidingspresentatie krijg je een kleine lunch aangeboden.

Huizentour

De Universiteit Twente heeft bijna 13.000 studenten, waarvan er 3.000 op de campus wonen.

Doe mee met de housing tour en bekijk hoe zij wonen!

Bezoek het Info festival

Het verenigingsleven, de stad Enschede, woonruimte vinden... Op het Infofestival vind je alle belangrijke info over jouw toekomstige studententijd.

Je kunt er zelfs een studiekeuzetest doen om te ontdekken welke opleidingen bij je zouden passen en praten met studenten uit verschillende vakgebieden.

Campus Universiteit

Onze campus is 146 hectare groot, ongeveer 200 voetbalvelden. Je vindt er alles wat je nodig hebt om te studeren en je uit te leven. Van bibliotheken en state-of-the-art labs voor toponderzoek tot theater en sportvelden. Vrijwel elke denkbare sport kun je op de campus beoefenen! Tip: volg de campus tour tijdens de Open Dag en ervaar zelf wat de campus je te bieden heeft!

Data Open Dagen 2022

Op onderstaande data organiseren we, online of op onze campus, onze Open Dagen.

Event

Datum

Locatie

Bachelor Open Dagen

14 & 15 oktober

Campus

Online Bachelor Open Dag

16 november 

Online

Online Master Open Dag

16 november 

Online

Master Open Dag

17 november

Campus

Eerder dan de Bachelor Open Dag kennismaken met een studie?

Er zijn genoeg alternatieven om te ontdekken of een opleiding - en de Universiteit Twente - bij je past! Bekijk onze studiekeuzekalender met alle mogelijkheden om hulp te krijgen bij jouw studiekeuze.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies