European Public Administration

Na de bachelor European Public Administration

Je bachelordiploma geeft direct toegang tot de masteropleiding European Studies en de masteropleiding Public Administration aan de Universiteit Twente. Met een bachelordiploma European Public Administration heb je veel verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Nieuwsgierig naar waar onze afgestudeerden zijn gaan werken? Kijk wat zij te vertellen hebben.


Aansluitende masteropleidingen aan de Universiteit Twente

Na de bacheloropleiding European Public Administration beginnen de meeste studenten aansluitend aan een- of tweejarige masteropleiding. Een logische optie is een van deze twee masteropleidingen aan de Universiteit Twente: European Studies of Public Administration.

Maar daarnaast zijn er nog allerlei andere mogelijkheden. De bacheloropleiding European Public Administration is ook een uitstekende voorbereiding voor masteropleidingen aan andere universiteiten in Nederland of elders. Onze topstudenten gaan vaak naar prestigieuze Europese universiteiten. Het is niet ondenkbaar dat je de volgende fase van je studie in Parijs of Oxford doorbrengt.

De arbeidsmarkt

Met een diploma European Public Administration van de Universiteit Twente heb je een aantal voordelen op de arbeidsmarkt:

  • Met jouw nationale en internationale kennis ben je goed toegerust om aan de slag te gaan met de belangrijke, complexe vraagstukken waar de samenleving, de overheid en het bedrijfsleven voor staan.
  • Dankzij de vele keuzevakken tijdens de opleiding, heb je meer carrièremogelijkheden. Door de combinatie van een breed georiënteerde, degelijke basis en veel keuzevrijheid ben je uitstekend voorbereid op een aansluitende masteropleiding.
  • Door het internationale, projectgerichte onderwijs heb je geleerd effectief samen te werken met mensen uit allerlei culturen, met een uiteenlopende achtergrond.
  • Deze internationale, projectgericht aanpak en de ruime stagemogelijkheden maken dat je ook sterk praktisch georiënteerd bent.

Onze studenten komen in allerlei senior-functies terecht in het bedrijfsleven, bij de overheid, nationale en internationale belangenorganisaties en beroemde consultants. Ze werken bij internationale instellingen als ambassades, de Verenigde Naties, Amnesty International, de Europese Commissie en de Wereldbank. Anderen zijn bij ministeries, accountantskantoren of lokale overheden aan de slag gegaan. Veel afgestudeerden zijn bij consultants als Berenschot, BMC of KPMG terechtgekomen.

Nieuwsgierig naar waar onze afgestudeerden zijn gaan werken? Bekijk de filmpjes over Christian en Anne op onze carrièrepagina.

Chat offline (info)