De eenjarige master Communication Science wordt in het Engels gegeven en start in september en februari.
Het pre-master programma start in september en februari. Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Communication Science aan.
Op onze Engelse website lees je meer informatie over het pre-masterprogramma, de masteropleiding en de toelatingseisen.
Opleidingsoverzicht
Masteropleiding communication science
Overal ter wereld vertrouwen succesvolle organisaties op effectieve communicatie. Deze communicatie masteropleiding combineert academische kennis met praktische relevantie en leidt je op tot een communicatiedeskundige.
Focus en vakgebieden
Bij de masterstudie Communication Science ontwikkel je een theoretische basis en praktische kennis waarmee je de communicatievraagstukken van deze tijd kunt oplossen. De opleiding biedt verschillende focusgebieden.
Afstudeerrichting / focus
De opleiding werkt nauw samen met het onderzoeksprogramma Communication Science van de universiteit en richt zich vooral op de context waarin organisaties opereren en de relatie tussen communicatie en technologie (hightech, het menselijke aspect). Deze masteropleiding is bovendien sterk internationaal georiënteerd en heeft verschillende focusgebieden.
Waarom Communication science aan de UT?
De kenmerken van de opleiding op een rij:
- Gericht op de communicatieprofessional van de toekomst;
- Aandacht voor de relatie tussen communicatie en organisaties, technologie en design;
- Aandacht voor de rol van communicatie bij maatschappelijke en organisationele vraagstukken;
- Gericht op de strategische rol van communicatie;
- Een combinatie van degelijke academische kennis en praktische relevantie;
- Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en carrièreperspectieven;
- Studenten en docenten vormen een hechte gemeenschap.
Carrièreperspectieven
Als je deze masteropleiding hebt voltooid ben je een zeer goed opgeleide communicatieprofessional die over het inzicht en de creativiteit beschikt om alle mogelijke communicatievraagstukken op te lossen. Met deze opleiding kun je zo aan de slag als adviseur, persvoorlichter, consultant of online marketeer. Meer over carrièreperspectieven.
Communicatiewetenschap of communicatie en informatiewetenschap
Als je geïnteresseerd bent in een communicatieopleiding, dan kun je kiezen voor de opleiding Communicatiewetenschap of de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen. Aan de Universiteit Twente bieden we uitsluitend de opleiding Communicatiewetenschap aan. Maar wat is nou het verschil?
De Communicatie- en informatiewetenschappen benaderen communicatie vanuit de geestes- of letterenwetenschappen. Hier staat de talige kant van communicatie centraal, zoals tekstanalyse en taalvaardigheid. Er is veel aandacht voor hoe gesproken en geschreven teksten werken en je verdiept je in een vreemde taal.
Communicatiewetenschap valt onder de sociale wetenschappen of gedragswetenschappen. Ook in de communicatiewetenschap spelen talige en tekstuele informatie natuurlijk een rol, maar deze krijgen minder nadruk. In de communicatiewetenschap is er meer aandacht voor sociaalwetenschappelijk onderzoek. Je leert methoden en technieken om zelf onderzoek te doen naar communicatievraagstukken. De focus ligt op het gebruik van media en de invloed van deze media op het gedrag van mensen en organisaties en in de samenleving.
Contact
Heb je vragen? Neem dan contact op met ons Study Information Centre of stuur een e-mail naar studieadviseur Jeanet Luijerink, j.w.m.luijerink@utwente.nl of bel haar op +31 (0)53 489 20 91.