European Studies

Kom naar onze Master Open Dag op 21 maart

Master Opleiding European Studies

De eenjarige masteropleiding European Studies wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september. Het pre-master programma start in september of februari. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

De officiële naam van deze opleiding is European Studies, oftewel Europese Studies.

Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Management, Society & Technology aan.

» Ga door naar de Engelstalige website van European Studies

Het besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in European Studies
Certificatie: MSc
CROHO-code
69303
Faculteit
Behavioural Management and Social Sciences
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO, EAPAA

Focus en vakgebieden

Met de masteropleiding European Studies verwerf je de vaardigheden en de conceptuele gereedschappen die je nodig hebt om je bezig te houden met onderzoek en analyse – beschrijvend, verklarend en normatief – van de politieke en bestuurlijke vraagstukken van Europa.

Door de gehele opleiding heen kijk je vanuit een vergelijkende benadering naar de wisselwerking tussen landelijke en Europese organen, de effecten daarvan en de ideeën achter deze processen. Je vakkenpakket omvat onder meer European Institutions, European Union Law, European Economic Policies, International Relations Theory en European Social Policies.

Onze benadering van Europese Studies

Onderzoek en specialisatie

Je kunt kiezen voor de eenjarige master European Studies, die gericht is op openbaar bestuur en beleid en als specialisatie regelgeving binnen de EU volgen. Of je kunt in twee jaar twee graden behalen door een combinatieprogramma van de UT en de universiteit van Münster te volgen. Deze variant heet Comparative Public Governance.

Waarom European Studies aan de UT?

De combinatie van academische discipline en praktische toepassing, het interdisciplinaire perspectief en focus op de EU zijn de belangrijkste punten van deze opleiding. Je bestudeert een breed aantal onderwerpen en specialiseert je tijdens je keuzevakken.

Kenmerken van deze opleiding

Belangrijke kenmerken van deze opleiding zijn onder meer de combinatie van academische discipline en praktische relevantie, het interdisciplinaire perspectief en de sterke focus op de EU. Tijdens je studie doe je relevante basiskennis op over de volle breedte van de Europese Unie en verwerf je specialistische deskundigheid in de keuzevakken die je neemt.

Verdere opleidingskenmerken:

Loopbaanperspectieven

Bij de overheid, het bedrijfsleven, de non-profit sector en NGO’s is er een groeiende behoefte aan mensen met de juiste kennis, inzichten en vaardigheden om de uitdagingen waar Europa mee te maken heeft het hoofd te bieden. Een andere mogelijkheid is een carrière bij het Europees parlement.

Specialisaties

De masteropleiding European Studies aan de University of Twente kent geen specialisaties. Wel zijn er twee andere keuzemogelijkheden. De eerste is onze uitstekende, eenjarige masteropleiding European Studies. In deze opleiding leggen we een sterke nadruk op bestuurskunde en beleid, terwijl we ook uitvoerig stilstaan bij de regelgeving van de Europese Unie. De tweede optie is een opleiding van drie semesters die we in samenwerking met de universiteit van Münster hebben ontwikkeld.

» Ga door naar de Engelstalige website van European Studies

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies