In deze eenjarige masteropleiding leer je psychologische kennis in te zetten in het ontwerpen van interventies voor actuele praktijkproblemen, waar mogelijk met behulp van technologische toepassingen.

Hoe handelen mensen? En hoe kunnen we psychologische kennis inzetten om problemen uit de praktijk op te lossen? Typisch vragen die aan bod komen tijdens de masteropleiding Psychology. De opleiding duurt één jaar (voltijds) en je kunt starten in september en februari. Het (pre)-masterprogramma start in september en februari. Op deze website vind je meer informatie over het studieprogramma, het pre-master programma, de doorstroomminor, toelating en de arbeidsmarkt.

Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Psychology aan.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Psychology
Graad: MSc
CROHO-code
66604
Faculteit
Behavioural Management and Social sciences
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 februari 2022
1 september 2022
1 februari 2023
1 september 2023
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Selectie voor specialisatie Positieve Klinische Pyschology & Technologie
Met ingang van studiejaar 2022-2023 hanteert de masterspecialisatie Positieve Klinische Psychologie & Technologie een selectieprocedure.

Focus en vakgebieden

Tijdens de masteropleiding Psychology bestudeer je niet alleen het gedrag van mensen, maar verwerf je ook kennis over psychologische theorieën waarmee je gedrag systematisch kunt analyseren. Je ontwerpt goede en werkbare oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken om het gedrag van mensen te beïnvloeden. 

Onderzoek en specialisatie

De opleiding biedt vijf unieke specialisaties aan:

Psychologie aan de Universiteit Twente

De masteropleiding Psychology is uniek vanwege de toepassingsgerichtheid van de vijf specialisaties, die elk hun eigen profiel hebben. Studeer je Psychologie aan de Universiteit Twente, dan kun je je ook verdiepen in de combinatie van psychologie en technologie, bijvoorbeeld eMental Health.

De arbeidsmarkt

Na je studie kun je als expert van menselijk gedrag in de maatschappij je waarde bewijzen. Waar en in welke sector je gaat werken is mede afhankelijk van de door jou gekozen specialisatie in de master. De psycholoog als hulpverlener in de gezondheidszorg is misschien wel het meest bekend. Maar je kunt ook als adviseur, projectleider of trainer terechtkomen bij de overheid, in het bedrijfsleven, onderwijs of de wetenschap. 

Oud-student Liang over zijn werk

Meer informatie over psychologie

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met de opleiding Psychology.

  • Bezoek een Open Dag.
  • Volg een meeloopdag.
  • Bel, mail of chat met studenten van het Study Information Centre.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies