In deze eenjarige masteropleiding leer je psychologische kennis in te zetten in het ontwerpen van interventies voor actuele praktijkproblemen, waar mogelijk met behulp van technologische toepassingen.

Hoe handelen mensen? En hoe kunnen we psychologische kennis inzetten om problemen uit de praktijk op te lossen? Typisch vragen die aan bod komen tijdens de masteropleiding Psychology. De opleiding duurt één jaar (voltijds) en je kunt starten in september en februari. Het (pre)-masterprogramma start in september en februari. Op deze website vind je meer informatie over het studieprogramma, het pre-master programma, de doorstroomminortoelating en de arbeidsmarkt.

Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Psychology aan.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Psychology
Graad: MSc
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 februari 2020
1 september 2020
1 februari 2021
1 februari 2021
1 september 2021
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Tijdens de masteropleiding Psychology bestudeer je niet alleen het gedrag van mensen, maar verwerf je ook kennis over psychologische theorieën waarmee je gedrag systematisch kunt analyseren. Je ontwerpt goede en werkbare oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken om het gedrag van mensen te beïnvloeden. 

Onderzoek en specialisatie

De opleiding biedt vijf unieke specialisaties aan:

Psychologie aan de Universiteit Twente

De masteropleiding Psychology is uniek vanwege de toepassingsgerichtheid van de vijf specialisaties, die elk hun eigen profiel hebben. Studeer je Psychologie aan de Universiteit Twente, dan kun je je ook verdiepen in de combinatie van psychologie en technologie, bijvoorbeeld eMental Health. Waarom Psychologie aan de Universiteit Twente? 

De arbeidsmarkt

Na je studie kun je als expert van menselijk gedrag in de maatschappij je waarde bewijzen. Waar en in welke sector je gaat werken is mede afhankelijk van de door jou gekozen specialisatie in de master. De psycholoog als hulpverlener in de gezondheidszorg is misschien wel het meest bekend. Maar je kunt ook als adviseur, projectleider of trainer terechtkomen bij de overheid, in het bedrijfsleven, onderwijs of de wetenschap. Meer over de arbeidsmarkt na Psychologie.

Oud-student Liang over zijn werk

Meer informatie over psychologie

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met de opleiding Psychology.

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Psychology.

Sociale wetenschappen
Business Administration

Wil je oplossingen bedenken voor complexe bedrijfskundige vraagstukken? Wij leren je hoe je wetenschappelijke methodes toepast in de praktijk en stomen je klaar voor een carrière in het bedrijfsleven.

Communication Studies

Met deze 1-jarige, Engelstalige master word je een hooggewaardeerde communicatiespecialist, die mensen en organisaties door complexe technologische en maatschappelijke verschuivingen heen kan loodsen.

Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen

In deze tweejarige Nederlandstalige masteropleiding leer je je passie voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica of ontwerpen creatief in te zetten voor leerlingen, scholen en maatschappij.

Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Met deze één- of tweejarige masteropleiding word je docent mens- en maatschappijwetenschappen of een robuuste onderwijsbestuurder met een scherp oog voor de impact van technologie op de samenleving.

Educational Science and Technology

De masteropleiding Educational Science and Technology is er voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs en training, maar zelf niet voor de klas wil staan.

European Studies

Het besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.

Philosophy of Science, Technology and Society

In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.

Public Administration

In deze eenjarige, Engelstalige master combineer je bestuurskunde met 21ste-eeuwse vaardigheden en interdisciplinair, technologisch georiënteerd onderzoek op een maatschappelijk gebied van je keuze.

Chat offline (info)