Wil jij alles weten over de aard en impact van nieuwe gezondheidstechnologieën en hoe je die het beste kunt inzetten? Zou je graag trends in de gezondheidszorg voorspellen, of bijdragen aan de optimalisatie van beleid, management en procedures? Dan is de masteropleiding Health Sciences aan de Universiteit Twente wellicht de perfecte opleiding voor jou. In deze opleiding draait het om het verbeteren van de gezondheidszorg door middel van technologie en innovatie.

Deze éénjarige masteropleiding Health Sciences is internationaal georiënteerd. De opleiding wordt volledig in het Engels gegeven en start elk jaar in september. Het pre-masterprogramma start jaarlijks in september en februari. Op onze Engelstalige website kun je meer lezen over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma, de carrièreperspectieven, toelatingseisen en de score van onze universiteit in diverse rankings. Wij bieden ook een bacheloropleiding (BSc.) Gezondheidswetenschappen .

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Health Sciences
Graad: MSc
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2017
1 september 2018
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Vertrouwd raken met uiteenlopende perspectieven

Gedurende de masteropleiding Health Sciences leer je om problemen vanuit verschillende perspectieven te analyseren. Je raakt vertrouwd met het gebruiken van verschillende modellen en methoden en met het implementeren en evalueren van innovatieve verbeteringen. Je krijgt inzicht in gezondheidszorg voor individuele patiënten, organisatorische processen en de effecten van beleid op de landelijke gezondheidszorg. Aan het begin van de opleiding maak je een keuze uit drie specialisatierichtingen: Personalized monitoring and coaching, Optimization of healthcare processes en Innovation in public health.

Onderzoek

Gezondheidswetenschappers van de University of Twente weten hoe ze de resultaten van fundamenteel en toegepast klinisch onderzoek moeten omzetten in actuele maatoplossingen voor de gezondheidszorg. De focus in deze opleiding ligt op het verbeteren van de zorg met behulp van medische en informatietechnologie. Je krijgt de gelegenheid om met toonaangevende onderzoekers en wetenschappers samen te werken. Je kunt ook aan de slag in een van onze onderzoeksinstituten, bijvoorbeeld het MIRA Instituut voor Biomedische Technologie & Technische Geneeskunde.

Carrière perspectief

Een masterdiploma van de opleiding Health Sciences biedt je veel mogelijkheden. Er is grote behoefte aan Gezondheidswetenschappers die technische expertise combineren met het vermogen om scherpe analyses te maken en echte oplossingen aan te dragen. Na deze opleiding kun je aan de slag in ziekenhuizen, bij verzekeraars, in de thuiszorg, voor consultancy bureaus, bij de overheid en in medische bedrijven. Je kunt manager worden, als projectleider nieuwe zorgconcepten implementeren, of als beleidsmaker of consultant de samenwerking tussen organisaties in de gezondheidszorg faciliteren.

Waarom Health Sciences aan de UT?

Deze masteropleiding onderscheidt zich van anderen door een sterke focus op gezondheidszorg én technologie. De Universiteit Twente leidt je op tot Gezondheidswetenschapper van de toekomst: een professional die in staat is om de waarde van nieuwe ontwikkelingen in de zorg te onderzoeken en om ze succesvol te implementeren. Je zult nieuwe vaardigheden en expertise ontwikkelen die je een duidelijke voorsprong geven op de arbeidsmarkt. Daarnaast profiteer je van een prettige, informele sfeer en van onze ‘smart living’ campus.

Specialisaties

Chat offline (info)