Health Sciences / Gezondheidswetenschappen

Uitgebreide info vind je op de Engelstalige website

Leer Technologie en innovaties in te zetten om de gezondheidszorg te verbeteren.

Wil jij alles weten over nieuwe gezondheidstechnologieën? Zoals het gebruik van smartphone gegevens om de medische diagnostiek te verbeteren? Of het ontwikkelen van computersimulatiemodellen die kunnen helpen om de wachttijden in ziekenhuizen te minimaliseren? Wil je trends in de gezondheidszorg kunnen voorspellen of zorgprocessen voor de patiënt optimaliseren? Dan is éénjarige, Engelstalige masteropleiding Health Sciences, ook wel master Gezondheidswetenschappen de juiste keuze voor jou.

Word gezondheidswetenschapper

Deze moderne masteropleiding Gezondheidswetenschappen leidt je op tot gezondheidswetenschapper, in staat om oplossingen te ontwerpen voor de uitdagingen van de moderne gezondheidszorg. Je leert hoe je de resultaten van fundamenteel en toegepast klinisch onderzoekomzet in moderne, op maat gemaakte zorgoplossingen. Je maakt gebruik van nieuwe medische en informatietechnologieën, waaronder virtual reality en augmented reality.

Deze éénjarige masteropleiding Health Sciences is internationaal georiënteerd. De opleiding wordt volledig in het Engels gegeven en start elk jaar in september. Ook het pre-masterprogramma start jaarlijks in september.

Op onze Engelstalige website krijg je uitgebreidere informatie over:

Universiteit Twente biedt ook een bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Health Sciences
Graad: MSc
CROHO-code
66851
Faculteit
Technische Natuurwetenschappen
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2023
1 september 2024
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Vertrouwd raken met uiteenlopende perspectieven

Gedurende de masteropleiding Health Sciences leer je om problemen vanuit verschillende perspectieven te analyseren. Je raakt vertrouwd met het gebruiken van verschillende modellen en methoden en met het implementeren en evalueren van innovatieve verbeteringen. Je krijgt inzicht in gezondheidszorg voor individuele patiënten, organisatorische processen en de effecten van beleid op de landelijke gezondheidszorg. Aan het begin van de opleiding maak je een keuze uit drie specialisatierichtingen: Personalized monitoring and coaching, Optimization of healthcare processes en Innovation in public health.

Onderzoek

Gezondheidswetenschappers van de University of Twente weten hoe ze de resultaten van fundamenteel en toegepast klinisch onderzoek moeten omzetten in actuele maatoplossingen voor de gezondheidszorg. De focus in deze opleiding ligt op het verbeteren van de zorg met behulp van medische en informatietechnologie. Je krijgt de gelegenheid om met toonaangevende onderzoekers en wetenschappers samen te werken. Je kunt ook aan de slag in een van onze onderzoeksinstituten, bijvoorbeeld het MIRA Instituut voor Biomedische Technologie & Technische Geneeskunde.

Carrière perspectief

Een masterdiploma van de opleiding Health Sciences biedt je veel mogelijkheden. Er is grote behoefte aan Gezondheidswetenschappers die technische expertise combineren met het vermogen om scherpe analyses te maken en echte oplossingen aan te dragen. Na deze opleiding kun je aan de slag in ziekenhuizen, bij verzekeraars, in de thuiszorg, voor consultancy bureaus, bij de overheid en in medische bedrijven. Je kunt manager worden, als projectleider nieuwe zorgconcepten implementeren, of als beleidsmaker of consultant de samenwerking tussen organisaties in de gezondheidszorg faciliteren.

Waarom Health Sciences / gezondheidswetenschappen aan de UT?

Deze masteropleiding onderscheidt zich van anderen door een sterke focus op gezondheidszorg én technologie. De Universiteit Twente leidt je op tot Gezondheidswetenschapper van de toekomst: een professional die in staat is om de waarde van nieuwe ontwikkelingen in de zorg te onderzoeken en om ze succesvol te implementeren. Je zult nieuwe vaardigheden en expertise ontwikkelen die je een duidelijke voorsprong geven op de arbeidsmarkt. Daarnaast profiteer je van een prettige, informele sfeer en van onze ‘smart living’ campus.

Specialisaties

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies