Onze masteropleidingen

Health Sciences

Welkom! Ontdek deze Engelstalige master.

Wil jij alles weten over de aard en impact van nieuwe gezondheidstechnologieën en hoe je die het beste kunt inzetten? Zou je graag trends in de gezondheidszorg voorspellen, of bijdragen aan de optimalisatie van beleid, management en procedures? Dan is de masteropleiding Health Sciences aan de Universiteit Twente wellicht de perfecte opleiding voor jou. In deze opleiding draait het om het verbeteren van de gezondheidszorg door middel van technologie en innovatie.

Deze éénjarige masteropleiding Health Sciences is internationaal georiënteerd. De opleiding wordt volledig in het Engels gegeven en start elk jaar in september. Ook het pre-masterprogramma start jaarlijks in september. Op onze Engelstalige website kun je meer lezen over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma, de carrièreperspectieven, toelatingseisen en de score van onze universiteit in diverse rankings. Wij bieden ook een bacheloropleiding (BSc.) Gezondheidswetenschappen .

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Health Sciences
Graad: MSc
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 september 2020
1 september 2021
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Vertrouwd raken met uiteenlopende perspectieven

Gedurende de masteropleiding Health Sciences leer je om problemen vanuit verschillende perspectieven te analyseren. Je raakt vertrouwd met het gebruiken van verschillende modellen en methoden en met het implementeren en evalueren van innovatieve verbeteringen. Je krijgt inzicht in gezondheidszorg voor individuele patiënten, organisatorische processen en de effecten van beleid op de landelijke gezondheidszorg. Aan het begin van de opleiding maak je een keuze uit drie specialisatierichtingen: Personalized monitoring and coaching, Optimization of healthcare processes en Innovation in public health.

Onderzoek

Gezondheidswetenschappers van de University of Twente weten hoe ze de resultaten van fundamenteel en toegepast klinisch onderzoek moeten omzetten in actuele maatoplossingen voor de gezondheidszorg. De focus in deze opleiding ligt op het verbeteren van de zorg met behulp van medische en informatietechnologie. Je krijgt de gelegenheid om met toonaangevende onderzoekers en wetenschappers samen te werken. Je kunt ook aan de slag in een van onze onderzoeksinstituten, bijvoorbeeld het MIRA Instituut voor Biomedische Technologie & Technische Geneeskunde.

Carrière perspectief

Een masterdiploma van de opleiding Health Sciences biedt je veel mogelijkheden. Er is grote behoefte aan Gezondheidswetenschappers die technische expertise combineren met het vermogen om scherpe analyses te maken en echte oplossingen aan te dragen. Na deze opleiding kun je aan de slag in ziekenhuizen, bij verzekeraars, in de thuiszorg, voor consultancy bureaus, bij de overheid en in medische bedrijven. Je kunt manager worden, als projectleider nieuwe zorgconcepten implementeren, of als beleidsmaker of consultant de samenwerking tussen organisaties in de gezondheidszorg faciliteren.

Waarom Health Sciences aan de UT?

Deze masteropleiding onderscheidt zich van anderen door een sterke focus op gezondheidszorg én technologie. De Universiteit Twente leidt je op tot Gezondheidswetenschapper van de toekomst: een professional die in staat is om de waarde van nieuwe ontwikkelingen in de zorg te onderzoeken en om ze succesvol te implementeren. Je zult nieuwe vaardigheden en expertise ontwikkelen die je een duidelijke voorsprong geven op de arbeidsmarkt. Daarnaast profiteer je van een prettige, informele sfeer en van onze ‘smart living’ campus.

Specialisaties

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Health Sciences.

Bedrijfs- en bestuurskunde
Business Administration

Wil je oplossingen bedenken voor complexe bedrijfskundige vraagstukken? Wij leren je hoe je wetenschappelijke methodes toepast in de praktijk en stomen je klaar voor een carrière in het bedrijfsleven.

Civil Engineering and Management

Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.

Communication Studies

Met deze 1-jarige, Engelstalige master word je een hooggewaardeerde communicatiespecialist, die mensen en organisaties door complexe technologische en maatschappelijke verschuivingen heen kan loodsen.

Construction Management and Engineering

Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.

Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen

In deze tweejarige Nederlandstalige masteropleiding leer je je passie voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica of ontwerpen creatief in te zetten voor leerlingen, scholen en maatschappij.

Educational Science and Technology

De masteropleiding Educational Science and Technology is er voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs en training, maar zelf niet voor de klas wil staan.

Environmental and Energy Management

Na de eenjarige, Engelstalige master Environmental & Energy Management ben je in staat sociaaltechnologische veranderprocessen op energie-, water- en milieugebied te leiden, beheren en sturen.

European Studies

Het besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.

Industrial Engineering and Management

Met deze 2-jarige Engelstalige master – met tracks in Financiën, Zorg en Productie – leer je processen ontwerpen, managen en optimaliseren binnen complexe, internationaal opererende organisaties.

Public Administration

In deze eenjarige, Engelstalige master combineer je bestuurskunde met 21ste-eeuwse vaardigheden en interdisciplinair, technologisch georiënteerd onderzoek op een maatschappelijk gebied van je keuze.

Chat offline (info)