HomeOnderwijsMasterAlle masteropleidingenEducational Science and Technology

Educational Science and Technology (master Onderwijskunde)

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Verbeter onderwijs en training op scholen en/of in organisaties als een onderzoeker, ontwerper of consultant.

Educatie is een belangrijke factor voor groei en vooruitgang in de samenleving. Maar hoe ziet onderwijs er in de 21ste eeuw idealiter uit? Wat motiveert mensen om te leren? En welke rol zou technologie kunnen spelen bij leertrajecten en persoonlijke ontwikkeling? Tijdens de masteropleiding Educational Science & Technology aan de Universiteit Twente (UT) verdiep je je in de onderwijskunde om zo leerprocessen en -omgevingen substantieel te verbeteren.

Deze éénjarige, Engelstalige master is voor iedereen die gefascineerd is door onderwijs en training, maar niet per se zelf wil lesgeven. Je leert leermethodes en -omgevingen te ontwikkelen en te evalueren, in zowel scholen als organisaties. Dat maakt de scope van deze master erg breed: van onderwijs op basisscholen, middelbare scholen of universiteiten tot bijscholing of on-the-job training bij bedrijven, voor bijvoorbeeld verpleegkundigen, leerkrachten of managers. Je ontwikkelt wetenschappelijke inzichten in het leren in de 21ste eeuw en leert bij te dragen aan onderwijskundige doorbraken voor mensen van alle leeftijden en levensfasen.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

De masteropleiding Educational Science & Technology (EST) start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je eveneens in september of februari starten en aansluitend je master vervolgen. Je hebt ook de mogelijkheid om de pre-master en master in Educational Science & Technology in deeltijd te volgen.

Technologie in onderwijskunde

De naam van deze master is Educational Science & Technology. Wellicht vraag je je af: wat houdt deze technologische component in? Denk je aan technologie in het onderwijs, dan denk je misschien aan digitale tools zoals videotutorials, Virtual Reality trainingen of nakijksoftware. Wij ook. Maar voor ons gaat technologie verder dan simpelweg elektronische tools en apparaten. We benaderen technologie vanuit de Griekse definitie van het woord: de systematische behandeling van een kunst, ambacht of techniek. Deze master leert je om op systematische wijze complexe onderwijsproblemen op te lossen, met behulp van theorie, onderzoek, professionele vaardigheden en natuurlijk de nieuwste digitale technologieën.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding geheel in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Stel je eigen master samen

Als masterstudent in Educational Science & Technology heb je de vrijheid om je eigen master samen te stellen op basis van jouw interesses en ambities, door middel van keuzevakken en opdrachten. Dus, of je nu meer geïnteresseerd bent in onderwijs of de richting op wilt van human resource development, zo’n 80% van de inhoud bepaal je zelf!

Carrièremogelijkheden

Deze opleiding geeft je uitstekende baankansen in uiteenlopende omgevingen, van onderwijs- en trainingsbureaus tot onderwijsuitgevers, HR-afdelingen van bedrijven, scholen en de overheid. Met een masterdiploma in Educational Science & Technology op zak kun je een carrière starten als onderzoeker, ontwerper of consultant, of een baan vinden die deze functies combineert. Afgestudeerden van deze master vinden snel een baan, de meesten zelfs al binnen drie maanden!

Quicklinks

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies