Master Public Administration (Bestuurskunde)

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Leer grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken vanuit een politiek-bestuurskundig perspectief.

Hoe kunnen overheden maatregelen nemen tegen klimaatverandering en bijdragen aan de (wereldwijde) duurzaamheidsdoelstellingen? Wat is nodig om de veiligheid en privacyrechten van burgers te beschermen in het digitale tijdperk? Hoe houd je als overheid de gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk voor iedereen? En daarbij: hoe kunnen overheden op alle niveaus – van lokaal tot nationaal tot internationaal – effectief samenwerken om een oplossing te vinden voor deze en vele andere maatschappelijke vraagstukken? Als jij geïnteresseerd bent in de rol die overheden en publieke organisaties kunnen spelen bij het aanpakken van de grote uitdagingen in onze huidige samenleving, dan is de master Public Administration (Bestuurskunde) aan de Universiteit Twente (UT) de juiste keuze voor jou.

In deze éénjarige Engelstalige master ga je aan de slag met politiek-bestuurlijke, maatschappelijke en technologische uitdagingen binnen de publieke sector. Je krijgt diepgaande inzichten in besluitvormingsprocessen binnen het complexe speelveld van publieke en private organisaties, in de context van onze huidige digitale maatschappij. Je ontwikkelt vaardigheden in het analyseren, ontwikkelen en uitvoeren van overheidsbeleid en leert om te gaan met verschillende en vaak tegenstrijdige belangen van stakeholders.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

De masteropleiding Public Administration start in september en februari. Als je eerst een pre-master moet volgen, kun je ook in september of februari starten en aansluitend met je master beginnen.

Lees verder op de Engelstalige website

Je volgt deze opleiding in het Engels. Op deze pagina wordt de master kort samengevat in het Nederlands. Wil je uitgebreide informatie? Ga dan naar de Engelstalige website.

Ontwikkel unieke expertise binnen een profiel

Deze master biedt je niet alleen een sterke, brede basis binnen het bestuurskundedomein, maar ook de unieke kans om een persoonlijk profiel te ontwikkelen binnen een domein naar keuze. Je kunt je bijvoorbeeld richten op openbare veiligheid, duurzaamheid, gezondheidszorg of public affairs. Of wat dacht je van het behandelen van uiteenlopende onderwerpen, specifiek in de context van de Nederlandse overheid, of het verkrijgen van een meer filosofisch inzicht in bestuurskunde?

Deze domeinen zijn allemaal vertegenwoordigd binnen de profielvakken waaruit je kunt kiezen. Door je expertise op te bouwen binnen een specifiek domein, kun je jezelf goed onderscheiden op de arbeidsmarkt!

Carrièremogelijkheden

Deze opleiding geeft je uitstekende baankansen en bereidt je voor op een carrière binnen zowel de publieke sector alsook de private of non-profit sector, van zorginstellingen tot het politiewezen, van gemeentes tot ministeries en van adviesbureaus tot NGO’s. De publieke sector heeft in veel landen te maken met steeds meer vergrijzing en door de verwachte groei aan banen dankzij nieuwe (digitale) uitdagingen, zal de vraag naar universitair geschoolde professionals binnen het publieke domein de komende jaren blijven groeien. Afgestudeerden van deze master vinden al snel een uitdagende, goed betaalde baan. Ze vervullen uiteenlopende functies, zoals beleidsmaker, beleidsadviseur, lobbyist, of onderzoeker.

Quicklinks

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Public Administration
Certificatie: MSc
CROHO-code
60020
Faculteit
Behavioural Management and Social Sciences
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO, EAPAA
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies