Master Public Administration

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

voor iedereen die GEFASCINEERD is DOOR DE ROL die de overheid EN OPENBARE ORGANISATIES (KUNNEN) SPELEN IN GROTE, actuele UITDAGINGEN binnen ONze SAMENLEVING.

De eenjarige masteropleiding Bestuurskunde (Public Administration) wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari. Het pre-master programma start in september en februari. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleidinghet pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

De officiële naam van deze opleiding is Public Administration, oftewel Bestuurskunde.

Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Management, Society & Technology aan.

» Ga door naar de Engelstalige website van Public Administration

MASTER Bestuurskunde (PUBLIC ADMINISTRATION)

Met deze eenjarige, Engelstalige master Bestuurskunde combineer je jouw ontwikkeling tot een uitmuntend bestuurskundige met vakoverschrijdend onderzoek op een maatschappelijk terrein dat jou aanspreekt. Je krijgt een stevige academische basis in overheidsbeleid, openbaar bestuur en management, verwerft 21ste-eeuwse vaardigheden en bouwt expertise op in een van de domeinen waarin onze universiteit excelleert, bijvoorbeeld gezondheidszorg, milieu of Industrie 4.0. De combinatie van bestuurskundige expertise met inzicht in de maatschappelijke impact van technologie geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Kenmerkend is ook onze integratie van theorie en praktijk: je past je kennis toe op bestaande beleidskwesties en gaat in teams aan de slag met actuele problemen. We bieden je een informele sfeer, een lage student-docent ratio en innovatieve onderwijsmethoden gericht op zowel je professionele als je persoonlijke groei. Je wordt stevig toegerust om urgente politieke en bestuurskundige problemen aan te pakken. Na afronding van je studie heb je veel carrièremogelijkheden, bijvoorbeeld bij (inter)nationale overheidsinstanties of in de wereld van onderzoek, consultancy, gezondheidszorg of onderwijs.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Public Administration
Graad: MSc
CROHO-code
60020
Faculteit
Behavioural Management and Social Sciences
Duur
1 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 februari 2024
1 september 2024
1 februari 2025
1 september 2025
Locatie
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
The Netherlands
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO, EAPAA
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies